Перейти до змісту

Замінити стару газову колонку

IronSun

Рекомендовані повідомлення

Прошу вибачення, якщо така тема вже існує (пошуком не знайшов)

Отже, настав час і стара львівська колонка наказала довго жити. З огляду на те, що один виклик майстра коштує 400грн, а редуктора (підозра на нього) вже, напевно, й нереально знайти - було прийнято рішення замінити її на нову.

Тому буду вдячний за контакти фірм, які можуть надати наступні послуги (бажано весь цикл):

• Купити в них хорошу нову колонку (за рекомендації теж вдячний)
  • Встановити
  • Узаконити зміни (якщо так можливо)

Дякую за увагу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Волиньгаз ))) у  них є дозвола та виконавці таких робіт)))  На рах колонки - все фактично китай, треба шукати те що з більшою гарантією, мідним теплообмінником, та з варіантом наявності до даного девайсу запчастин (китайка Selena пропрацювала в мене більше трьох років. Тільки батарейки міняв - повний автомат без горящого запальника, тобто відкрутив кран і вона запалилась)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитата

китайка Selena пропрацювала в мене більше трьох років.

Через яку причину перестала працювати ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почав протікати теплообмінник - залило платку) Ремонт недоцільний по фінансовій стороні:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так розумію, треба вимагати від продавця договору на обслуговування (щоб уникнути проблем з Волиньгазом)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

25 хвилин тому, IronSun сказано:

З огляду на те, що один виклик майстра коштує 400грн

Де ви таке знаходите? Мій приятель займається встановленням та обслуговуванням котлів/колонок - в нього виїзд з ремонтом ще недавно коштував 250 грн.

А по суті - потрібно брати адаптоване до України обладнання. В нас і з тиском води/газу, а також з його калорійністю зовсім не те, що в Китаї чи Італії. Якщо "на пальцях" - то в Європі номінальний тиск - 20 одиниць, при 15-ти колонка не врубається, бо то якась аварія. А в нас - 12-17 - гуляюча норма. І "мозги" часто дохнуть від такого ахтунгу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

di - в нас в Луцьку тиск залежить від району також))) А ще все що продається - фактично все "адаптоване до сурових реалій":D......а мозгів у колонках зазвичай нетак багато , а редуктор там налаштований на "наш" тиск )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мабуть за папери доведеться платити стільки, що й колонка коштує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав інформацію від людей, в середньому називають цифри у 1.5к грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

https://f.ua/bosch/w-10-2p.html

в мене ось така вже 7-й рік стоїть, тільки раз в 3 роки треба чистити пальник і все... сусід поставив схожу, теж Bosch - вже 3-й рік служить безвідмовно... 

беріть, не пошкодуєте і не треба вам той хлам китайський

встановлював майстер, котрий на той час працював у Волиньгазі в свій неробочий час, домовлялись індивідуально

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За які папери?

договір на обслуговування (на 1 рік) дає продавець колонки безкоштовно.

Якщо місце розташування колонки змінюється, тоді так, треба за гроші робити новий проект і зварювання труб. 

Якщо ж тільки заміна старої на нову, не скажу. Певно волиньгаз вносить відомості про це в документацію, треба в них цікавитись.

Купував собі юнкерс (контрабас з Європи, не адаптований під наш газ). Думаю, що вже небагато йому (теплообміннику) залишилось, але 12 років відпрацював.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, yu2007 сказано:

За які папери?

договір на обслуговування (на 1 рік) дає продавець колонки безкоштовно.

Якщо місце розташування колонки змінюється, тоді так, треба за гроші робити новий проект і зварювання труб. 

Якщо ж тільки заміна старої на нову, не скажу. Певно волиньгаз вносить відомості про це в документацію, треба в них цікавитись.

Купував собі юнкерс (контрабас з Європи, не адаптований під наш газ). Думаю, що вже небагато йому (теплообміннику) залишилось, але 12 років відпрацював.

колись був Юнкерс, а з того часу, як я купував - Bosch

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Здається, що треба буде ще ставити сигналізотор газу, якщо його не було раніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз взяв би колонку з автозапалом, без постійного пальника. За моїми підрахунками пальник в місяць з'їдає газу на 40 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Газовый проточный водонагреватель MAG OE 11-0/0 XZ C+ H   4212 грн німецька колонка вайлант, якщо потянете по грошам то звоніт 0952875410 все по встановленні підкажемо!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усім дуже вдячний. Закриття теми на розсуд модератора

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На якому варіанті зупинились?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...