Перейти до змісту

Замінити стару газову колонку

IronSun

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу вибачення, якщо така тема вже існує (пошуком не знайшов)

Отже, настав час і стара львівська колонка наказала довго жити. З огляду на те, що один виклик майстра коштує 400грн, а редуктора (підозра на нього) вже, напевно, й нереально знайти - було прийнято рішення замінити її на нову.

Тому буду вдячний за контакти фірм, які можуть надати наступні послуги (бажано весь цикл):

• Купити в них хорошу нову колонку (за рекомендації теж вдячний)
  • Встановити
  • Узаконити зміни (якщо так можливо)

Дякую за увагу

Опубліковано

Волиньгаз ))) у  них є дозвола та виконавці таких робіт)))  На рах колонки - все фактично китай, треба шукати те що з більшою гарантією, мідним теплообмінником, та з варіантом наявності до даного девайсу запчастин (китайка Selena пропрацювала в мене більше трьох років. Тільки батарейки міняв - повний автомат без горящого запальника, тобто відкрутив кран і вона запалилась)

Опубліковано
Цитата

китайка Selena пропрацювала в мене більше трьох років.

Через яку причину перестала працювати ?

Опубліковано

Я так розумію, треба вимагати від продавця договору на обслуговування (щоб уникнути проблем з Волиньгазом)?

Опубліковано
25 хвилин тому, IronSun сказано:

З огляду на те, що один виклик майстра коштує 400грн

Де ви таке знаходите? Мій приятель займається встановленням та обслуговуванням котлів/колонок - в нього виїзд з ремонтом ще недавно коштував 250 грн.

А по суті - потрібно брати адаптоване до України обладнання. В нас і з тиском води/газу, а також з його калорійністю зовсім не те, що в Китаї чи Італії. Якщо "на пальцях" - то в Європі номінальний тиск - 20 одиниць, при 15-ти колонка не врубається, бо то якась аварія. А в нас - 12-17 - гуляюча норма. І "мозги" часто дохнуть від такого ахтунгу.

Опубліковано

di - в нас в Луцьку тиск залежить від району також))) А ще все що продається - фактично все "адаптоване до сурових реалій":D......а мозгів у колонках зазвичай нетак багато , а редуктор там налаштований на "наш" тиск )

Опубліковано

https://f.ua/bosch/w-10-2p.html

в мене ось така вже 7-й рік стоїть, тільки раз в 3 роки треба чистити пальник і все... сусід поставив схожу, теж Bosch - вже 3-й рік служить безвідмовно... 

беріть, не пошкодуєте і не треба вам той хлам китайський

встановлював майстер, котрий на той час працював у Волиньгазі в свій неробочий час, домовлялись індивідуально

Опубліковано

За які папери?

договір на обслуговування (на 1 рік) дає продавець колонки безкоштовно.

Якщо місце розташування колонки змінюється, тоді так, треба за гроші робити новий проект і зварювання труб. 

Якщо ж тільки заміна старої на нову, не скажу. Певно волиньгаз вносить відомості про це в документацію, треба в них цікавитись.

Купував собі юнкерс (контрабас з Європи, не адаптований під наш газ). Думаю, що вже небагато йому (теплообміннику) залишилось, але 12 років відпрацював.

Опубліковано
9 хвилин тому, yu2007 сказано:

За які папери?

договір на обслуговування (на 1 рік) дає продавець колонки безкоштовно.

Якщо місце розташування колонки змінюється, тоді так, треба за гроші робити новий проект і зварювання труб. 

Якщо ж тільки заміна старої на нову, не скажу. Певно волиньгаз вносить відомості про це в документацію, треба в них цікавитись.

Купував собі юнкерс (контрабас з Європи, не адаптований під наш газ). Думаю, що вже небагато йому (теплообміннику) залишилось, але 12 років відпрацював.

колись був Юнкерс, а з того часу, як я купував - Bosch

Опубліковано

Зараз взяв би колонку з автозапалом, без постійного пальника. За моїми підрахунками пальник в місяць з'їдає газу на 40 грн.

Опубліковано

Газовый проточный водонагреватель MAG OE 11-0/0 XZ C+ H   4212 грн німецька колонка вайлант, якщо потянете по грошам то звоніт 0952875410 все по встановленні підкажемо!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...