Перейти до змісту

Діти і іграшки.


SummerTime

Рекомендовані повідомлення

Вчора почула, як в дитячій кімнаті літають машинки. Мої хлопчики хотіли навчити літати те, що має їздити ;) . Вони кидались машинками :o. Я часто їм кажу, що речі потрібно берегти, не ламати. Але не дійшло. Я розсердилась і забрала з кімнати майже всі іграшки. Залишила лише декілька великих іграшок, які не вмістились в пакет, шість машинок і конструктор. І не повірите! Вони граються. Навіть 3-річний Дімка складає конструктор. До цього він його лише розкидав і ламав те, що побудує старший брат.

До цього я частину іграшок ховала, а потім міняла, щоб постійно було щось нове. Але все одно вони майже нічим не грались.

Тут я зрозуміла, чим менше іграшки відволікають увагу дітей, тим більше в них розвивається фантазія :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну-ну, на тему "діти і іграшки" можна писати цілі книги і то виходячи з досвіду однієї мами ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене малий брат є, то паро разів я вже замічав, що йому більшу насолоду приносить саме розкидання іграшок :) а не ігра ними. Правда після декількох таких випадків в його шафі різко зменшилась їх кількість. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас теж саме. Коли іграшок багато, вони тільки розкидаються, ламаються. А варто все прибрати, поховати, половину викинути. І все. Тиша й спокій. Дитя грається, причому саме, придумує собі якісь нові ігри зі старими іграшками. Ще помітила, що чим складніша (читай дорожча) іграшка, тим швидше вона стає нецікавою. Може просто ще вік такий, ще не доріс до складної техніки. А от простенькі кубики - іграшка вічна. З ними стільки ігор можна придумати. Чи пластилін, фарби - і дитина просто щаслива. Бо ж можна самому щось намалювати, зліпити. Чи всякий одноразовий посуд - береш ножиці, фарби, клей - і такого можна настворювати! Але найцікавіші іграшки для Андрюшки - це татові інструменти, паяльники, викрутки, шурупи і все, що тато заховав у шафу :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора почула, як в дитячій кімнаті літають машинки. Мої хлопчики хотіли навчити літати те, що має їздити . Вони кидались машинками . Я часто їм кажу, що речі потрібно берегти, не ламати. Але не дійшло.

Ну и что плохого в том, что машины летают \если все обошлось без травм!\? Качественную машину так легко не разобьешь, а китайское "счастье" за 3 гривны не проблема и новое купить. :rolleyes: Шучу конечно. Но на самом деле не ребенок для игрушек, а они для него. Я редко запрещаю подобные игры своему сыну \опять же если нет вероятности зацепить кого-то "шальной пулей" :P\. А бережливость воспитываем по-другому: если сломаешь игрушку - больше не будет такой. Пусть учится сам распоряжаться своими вещами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справа в тому, що літають якраз якісні машини, при чому вони не маленькі і важкі. Якщо мені така на ногу впаде, то я буду довго плакати :)

А якщо залетить в голову брату випадково ;)

Китайські іграшки ми навчились вже давно не купувати, хіба хтось подарує, тому і виходить, що іграшок назбиралось купа, всі цілі (нема, що викинути ;) ), а толку ніякого.

Я теж не дуже обмежую дітей в іграх, але все ж таки контроль повинен бути. Бо мало, що може статись. На мого старшого сина в дитячій впала шафа, добре, що він не покалічився. Тепер він знає - по поличках лазити не можна. Знає, і все одно лазить :)

А ті іграшки, що я забрала майже всі ми повернули в дитячу. Вони за ними не дуже сумували, бо їм нових надарували. От і дай всьому раду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя складає пазли, любить розмальовки в інеті (флеш - розмальовки) - прикольно.

Самому цікаво. :)

Спробуйте ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...