Перейти до змісту

В гробу карманів немає...

madkot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

аналізуючи статтю  та інші подібні рішення відомих людей, розумію, що таке мені по душі, а вам?

Вчера получил кучу вопросов про выходку Цука. Отвечал об этом на сессии. Так как журналисты не спрашивали, то напишу здесь. Можете брать.

Когда я стал ездить часто в Долину после одного громкого развода сына одного из серьезного инвестора я узнал, что его жена обобрала до нитки. Ну и я обронил фразу типа, что папа о нем позаботится и в худшем случае он унаследует несколько сот лямов баксов. Тогда один из приятелей прочитал мне лекцию про наследства в Долине.

Выяснилось, что уже много лет в Долине есть люди, которые считают, что детям наследство (в понимании НАСЛЕДСТВО) оставлять нельзя. Родитель должен дать ребенку очень много: воспитание, ценности, майндсет, образование, доступ в общество. Немного денег. Немного в смысле пару миллионов.

Этому есть две главные причины:

Первая, если ты дал ребенку все, что описано выше, небольшая сумма станет для него толчком. Если он просрет деньги, то он просрет и два миллиона и два миллиарда. Но такой набор наследства даст ему свободу и счастье. Право выбора.

Большая сумма может и будет тяготить. Если ты получил наследство, то ты его должен и передать. А это значит, что все твои потомки могут стать рабами этого наследства. Примеров куча.

А значит все деньги надо потратить при жизни. Да так, чтобы они принесли пользу обществу.

Ну и они тратятся. Кто строит оперу, кто больницы, кто вкладывает в очистку воды в Африке. Люди понимают две вещи:

- в гробу карманов нет

- все, что мы получили - это не в последнюю очередь благодаря цивилизации и хорошо бы вернуть эти долги.

Отличие этих несколтких сот людей, которые так поступают, от Цука, что они не делают на этом ПР. "Настоящее добро анонимно", "делай добро и бросай его в воду" и т.д. Да, не у всех есть 44 ярда. Но и сохранить 44 ярда на следующие минимум 50 лет - еще та задача, фортуна - барышня капризная...

Нет никакой уверенности, а скорее наоборот, в том, что Цук дозрел до такого поступка, а не просто понты.

p.s. Соррі, щось з опитування не так. не працює, обговорюємо без опитування

Опубліковано

По душі, якщо в тебе ще лишається 1%. Доречі, хто знає як можна написати Цукербергу безкоштовно? Мається на увазі, щоб лист не попав в спам.

Опубліковано

По душі, якщо в тебе ще лишається 1%. Доречі, хто знає як можна написати Цукербергу безкоштовно? Мається на увазі, щоб лист не попав в спам.

ФБ в допомогу

Опубліковано

Є одне хороше японське прислів'я: Коли батьки трудяться, а діти насолоджуються життям - внуки жебракують.

Так що думаю щось у  цьому є.

Опубліковано

Таки правда як на мене.

Якщо ти це заробив, то це справа твого життя. І тільки твого.Не факт що нащадкам вона приноситиме щастя!

Якщо ти це отримав просто так, то вірогідність отримати щастя для тебе дуже мала адже ти незнаєш чого варті ті гроші.

І діти з легкими грошима виростають як правило вкрай зіпсованими.

Опубліковано

:) madkot, і що ми тут обговорювати маєм? Вибрики багатих? Ми, котрі сидимо по вуха в кредитах, вишукуємо копійки за квартплату, пишемо заяви на субсидії??? 

ну-ну :)

Опубліковано

:) madkot, і що ми тут обговорювати маєм? Вибрики багатих? Ми, котрі сидимо по вуха в кредитах, вишукуємо копійки за квартплату, пишемо заяви на субсидії??? 

ну-ну :)

вибрики?

друже ти видно щось  неправильно зрозумів.  

а щодо кредитів та іншого -  я достатьно бачив  випадків, коли батьки, з незрозумілих причин, обманюючи себе  поняттям турбота за дітей, віддають для діточок останні гроші та здоров'я, особливо коли роблять їм весілля на все село. чи ще щось інше.

при цьому їхні статки далеко не такі, щоб вони могли собі дозволити такі витрати. діти цього не цінують і не розуміють, бо відірвані від поняття забезпечення себе та сім'ї.  достатня кількість їх потім розлучається через короткий термін.  а батьки ще навіть не встигають  усі борги та кредити віддати.

так що це - вибрики чи ще щось?

Опубліковано

зробити весілля, це не дати купу бабла спадщиною, про що йдеться в статті, друже. Крім того, поштовхом до написання тієї статті був вибрик Цукенберга. Саме вибрик.

То ЩО ти хтів сказати своїм топіком? Темою...

Народ, багато хто з вас, присутніх, має стільки статків, що збирається ці свої багатства заповісти своїм чадам? батьківськп хата, машина і т.ін. не в рахунок. Саме заощадження в баблі. Я думаю, небагато. То про що ми?

З таким самим успіхом можна обговорювати вибір кольору Ферарі, якого ти все-одно не зможеш купити

Опубліковано

зробити весілля, це не дати купу бабла спадщиною, про що йдеться в статті, друже. Крім того, поштовхом до написання тієї статті був вибрик Цукенберга. Саме вибрик.

То ЩО ти хтів сказати своїм топіком? Темою...

Народ, багато хто з вас, присутніх, має стільки статків, що збирається ці свої багатства заповісти своїм чадам? батьківськп хата, машина і т.ін. не в рахунок. Саме заощадження в баблі. Я думаю, небагато. То про що ми?

З таким самим успіхом можна обговорювати вибір кольору Ферарі, якого ти все-одно не зможеш купити

чув грім та не знаю де він - ніхріна ти не зрозумів про що стаття та тема - йди краще по іншим погуляй

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...