Plum Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:32 #1 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:32 Є тут електрики? Знайшов в загашнику куплений колись давно прожектор на 150Вт з датчиком руху. Темніє зараз рано, хочу повісити, щоб двір освітлював. Ніякої схеми підключення з прожектором немає. Вдкрив кришку, а там ось така картина: ABCD -- клемник. Проводи 1, 2 і 3 йдуть до датчика руху. Білі проводи 4 і 5 а також жовто-зелений 6 -- в сам прожектор. 7 і 8 -- фаза і нуль, по яких я заведу 220В. Провід 5 китайці в клемник не завели, він просто стирчить там. Я в тому не шарю, тому питання до знатоків:1. До яких клем підключити проводи 5, 7 і 8. Я так розумію, має бути 5-A, 7 і 8 до C і D, правильно? 2. Чи може прожектор працювати без заземлення і для чого там взагалі жовто-зелений провід, який йде в бік лампи? В мене немає заземлення в проводі, виведеному на освітлення, вести окремо ще одну жилу не хочеться щось.
Maniko Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:42 #2 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:42 Нуль (синій) - общий для лампи і для датчика, фаза (коричневий) - живлення датчика, червоний (вихід з датчика) - на лампу. Землю (жовто-зелений) - можна не підключати.
Plum Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:42 Автор #3 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:42 Так, по першому питанню ніби все правильно, знайшов таку схему в інтернеті: Лишається друге -- чи обов'язково потрібна земля?
Witiok Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:46 #4 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:46 ні. Не потрібна. Працює і так
Maniko Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:47 #5 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:47 Лишається друге -- чи обов'язково потрібна земля?Нафіг вона там нада, його ж (прожектора) в руках ніхто не буде тримати постійно а буде висіти собі на стіні.
Plum Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:52 Автор #6 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:52 в руках ніхто не буде тримати постійно та він ще і в пластиковому корпусі. Просто там галогенка, а вони, наскільки я знаю, дуже "ніжні", то думав може для неї треба обов'яково.
depp Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:53 #7 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 16:53 Підключай так як хлопці пишуть і не парься!!! Заземлення в кожного прилада повинне бути, але таких максимум 5%
Maniko Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 17:53 #8 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 17:53 Просто там галогенка, а вони, наскільки я знаю, дуже "ніжні", то думав може для неї треба обов'яково.Галогенки бояться бруду, якщо залапати її скляний балон руками (достатньо навіть відбитків пальців) а потім включити то вона згорить: "У галогенных ламп большая светоотдача, и высокая температура (поэтому материал колбы — это кварцевое стекло). А если на нём присутствуют жирные следы ваших пальцев, то стекло очень сильно нагревается. Жировое пятно быстро обгорает, образуется на колбе нагар, который ещё больше удерживает светоотдачу и инфракрасное излучение. Колба нагреваться ещё сильнее. В результате стекло в этом месте плавится, и может даже вздуться. Все это приводит к разрушению или перегоранию галогенной лампы."
Deemon Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 18:04 #9 Опубліковано 2 Грудня, 2015 в 18:04 А ще бажано зробити мінімальну вентиляцію прожектору (наприклад просверлити кілька дірок знизу корпуса), R7s лампи - ну дуже гарячі, компактні ліхтарі прямо киплять від них...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.