Перейти до змісту

Збираємо комп'ютер.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 11.06.2026 в 01:42, Zheny@ сказав:

Райзенів також ніколи не було в мене. Не люблю я АМД. Можете закидати гнилими помідорами. 

Але для ігор потрібен проц потужний. В інтелі я розбираюся в АМД не дуже. 

Закидую. Якщо суто для ігор то зараз амд в топах по продуктивності за рахунок технології x3d

Але то зараз. Якщо полистати різні рейтинги з різними системами оцінювання за попередні роки то часто таки інтел був кращим, але амд таки все одно знаходили свої місця в топі

Якщо дуже грубо сформулювати свою думку - то інтел таки більш універсальний, а амд кращий лише в певних типах задач

Ну і якщо треба щось максимально бюджетне то на амд збірка завжди вийде веселіша

Screenshot2026-06-11081251.thumb.jpg.b537d93a852fb217d9260d2b23902e82.jpg

• +1 1
Опубліковано

@Zheny@ коли я називаю бюджет, то начинають напіхувати що треба і не треба на всю катлєту або й більше. Кажеш: бюджет 40-50 тисяч. Пропонують: 55к. А мені треба щоб казали: нафіга тобі на лга1851, візьми на лга1700. Втратиш 5% потужності, але зекономиш 20% бюджету. На здачу руля купиш малому. Розумієш? Треба так допомагати, ніби ми решту разом проп'ємо, але якщо малий залишиться задоволений, бо інакше можна наекономити до якогось дуже бюджетного пк.

Малому 12, треба комп на якому він зможе шпілити років 6. Далі, якщо захоче кращий пк - хай піде й заробить. Бюджет 40-50к. Хоча вчора з ним поговорив, то може вистачить на старому пк ссд більший взяти, а замість нового пк руль. Бо зараз ссд 128гб для Вінди і хдд 2тб для ігор. Все що він грає запускається, але довго. Комп старий на 1155 сокеті, чи вистачить його потужності для ігор ще на років 6, якщо зараз змінити лише вінчестер і можливо відяху

Спойлер

IMG_20260611_124437_640.thumb.jpg.df7559da3e8ad972cdf209888f85aaca.jpg

Опубліковано
В 11.06.2026 в 11:45, nickel сказав:

коли я називаю бюджет, то начинають напіхувати що треба і не треба на всю катлєту або й більше. Кажеш: бюджет 40-50 тисяч. Пропонують: 55к. А мені треба щоб казали: нафіга тобі на лга1851, візьми на лга1700. Втратиш 5% потужності, але зекономиш 20% бюджету. На здачу руля купиш малому. Розумієш? Треба так допомагати, ніби ми решту разом проп'ємо, але якщо малий залишиться задоволений, бо інакше можна наекономити до якогось дуже бюджетного пк.

Взагалі-то я саме так і працював. 

Ніколи не намагався втиснути щось дорожче. Шукав максимум в бюджет клієнта. 

Наводив приклади, що можна за ці гроші взяти нове, а що б.в.

Люди самі вирішували, що їм краще. 

в сучасних реаліях, можливо, АМД все ж краще рішення. Але тепер на все цінник як за крило від Боїнга. 

з того, що зрозумів я, твій бюджет +- 1К$ 

Це хороший бюджет для ПК. з монітором чи без. 

Що б зараз обирав я особисто. (Якщо тобі цікаво). 

і5 10-12 покоління. Якісну башту для охолодження. 

32 озу. 

Мамка із 4ма слотами озу обов'язково, і бажано 2 роз'єми для М.2 ССД. 

Відяха щось типу  RTX 2060 super або краще 3060, в ідеалі 5060 (щоб на років 6 точно) (розброс від 2060 до 5060 то цікаво :) але все треба рахувати. 

ССД 512 М.2. під систему. І вінта на 2-4 ТБ під цяцьки/архіви і т.п. 

корпус - то таке. (зі склом збоку і нижнім розташуванням БЖ. Усі ці РЖБ красоти, на любителя)

Бж 650-700Вт бажано Голд сертифікат. 

Скромно і з переспективою апгрейду. 

Опубліковано

Зараз вже стоїть питання чи протягне ще старий комп років 5-6, якщо проапгрейдити ссд і відяху, а якщо не протягне, то лише тоді новий комп.

Опубліковано

@nickel ну можна ж розглядати варіант щоб відяху і ссд яку ти візьмеш для апгрейду  зараз, через умовні 2-3 роки потім перетикнути в новий комп. Може до того часу ціни на ссд, вінти і пам"ять трохи прийдуть до тями. А може стане іще гірше

Опубліковано
В 11.06.2026 в 12:22, nickel сказав:

Зараз вже стоїть питання чи протягне ще старий комп років 5-6, якщо проапгрейдити ссд і відяху, а якщо не протягне, то лише тоді новий комп.

1155 socket , а проц який? 

Якщо якийсь 3770К - то ще дуже добре. 

ССД його оживить 100%. Відяху взяти 2060 - тоді буде +- баланс, щоб відяха не обганяла проц. 

Опубліковано

image.png

це мій. Зараз. Колишній малого, приїхав сюди до мене з України

Під ті ігри, що я граю, мені фатає. 

Опубліковано
В 11.06.2026 в 13:35, vampirich сказав:

@nickel ну можна ж розглядати варіант щоб відяху і ссд яку ти візьмеш для апгрейду  зараз, через умовні 2-3 роки потім перетикнути в новий комп. Може до того часу ціни на ссд, вінти і пам"ять трохи прийдуть до тями. А може стане іще гірше

Та ну. Мені здається це погана ідея. Ссд вже іншого формату - м2, в в мене стара материнка з сата. Потім перетикнути на нову материнку, яка вже матиме М2, сата вінчестер - хіба це ок? З відеокартою також, якщо взяти відяху під старий комп, то нафіга потім те старе залізо на новому компі? А якщо взяти якусь новішу, то вона не працюватиме на повну потужність на старому компі, то нащо переплачувати зараз?

Опубліковано

Було одночасно два системника, в одному і5 6500 і якась майнінг плала, інший на s1150 xeon 1231v3, На обох були сата ссд,  однакові карти і по 16 памяті. Хотілось іноді пабг погратись, вообщем на обох це все гралось погано. Але знайшовся чуть менше 4к комплект на райзен 5 2600\8+8 якоїсь памяті\плата не ноунейм. Вообщем так вже гратись стало нормально.  І відразу почав думати, за що ж це амд так нелюбив.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...