Перейти до змісту

допоможіть розібратися з мережею

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановіні Бордівчани є проблема - роутер ріже швидкість інтернету на половину. коли від точки доступу в режимі клієнту виту пару втикаю в пк швидкість 8 мегабіт , коли ж вже втикаю в wan роутера асус то що по витій парі що по віфі 4 мегабіт.

Сама система складається з адсл модем в dlink з включеним dhcp - точки доступа в режимі клієнт nanostation m2 з включеним dhcp, nat - роутер асус n18u з включеним dhcp,   nat (прошивку обновив, замість нього раніше була зв"язка свіч длінк гігабітний+ точка доступа делінк-грішив на цю зв"язку - купив недавно роутер асус ).

Хто що порекомендує бо вже запарився а знайти в чому причина не можу .

Опубліковано

Як мінімум, dhcp повинен бути лише на одному пристрої - роутері

Як максимум . Я прихильник статики.

Шановіні Бордівчани є проблема - роутер ріже швидкість інтернету на половину. коли від точки доступу в режимі клієнту виту пару втикаю в пк швидкість 8 мегабіт , коли ж вже втикаю в wan роутера асус то що по витій парі що по віфі 4 мегабіт. Сама система складається з адсл модем в dlink з включеним dhcp - точки доступа в режимі клієнт nanostation m2 з включеним dhcp, nat - роутер асус n18u з включеним dhcp, nat (прошивку обновив, замість нього раніше була зв"язка свіч длінк гігабітний+ точка доступа делінк-грішив на цю зв"язку - купив недавно роутер асус ).

Почни з кінця.

Що в тебе є. Що куди прийшло, і куди пішло.  Де яка ІР і т.д.

А потім уже дивися на швидкості і т.д.

Швидше буде переробити все з нуля.

Втикнув інет в роутер і далі пішло куди і т.д.

Опубліковано

Як мінімум, dhcp повинен бути лише на одному пристрої - роутері

Як максимум . Я прихильник статики.

Для мене статика не варіант вдома: планшети, смартфони, ноутбуки кожен раз налаштовувати вручну? фі. А як діти\дружина налаштують самі? Ні, не варіант.

Опубліковано

Для мене статика не варіант вдома: планшети, смартфони, ноутбуки кожен раз налаштовувати вручну? фі. А як діти\дружина налаштують самі? Ні, не варіант.

Із цим згоден. А між роутерами і Т.Д. - інакше нє.

Опубліковано

Із цим згоден. А між роутерами і Т.Д. - інакше нє.

Так да, тому я написав - "DHCP-лише на роутері".

Я не мав АДСЛ, тому розумію що схема наступна: мережа провайдера (телефонна лінія) -> пыдмережа модема -> мережа домашня (роутер DHCP).

Тому в налаштуваннях модема такі налаштування: WAN - IP отримувати автоматично (чи як рекомендує провайдер), LAN - статичний IP 192.168.2.1 DNS і шлюз той же, маска 255.255.255.255.

В налаштування роутера: WAN - статичний IP 192.168.2.2 DNS і шлюз 192.168.2.1, маска 255.255.255.255, LAN - DHCP.

Якось так.

Опубліковано

Спочатку треба правильно маршрутизацію наолаштувати, щоб не було конфліктів IP-адрес, а потім шукати причину того, що ріже швидкість, можливо, цього вже й не буде.

Опубліковано

1. обнуляєш свого роутера (ресет)

2. налаштовуєш на провайдера - міряєш швидкість

3. ящко все гуд вмикаєш DHCP - видає адреси, міряєм щвидкість

4 включаємо вай-фай - міряєм шивдкість, якщо все гуд підключємо телефон наприклад по ваф фай міряєм швидкість

от якось так

• Адміністратори
Опубліковано

Ну і каша в головах (маска "255.255.255.255")...

Якщо топікстартеру хочеться отримати допомогу, то прошу, все ж таки, адекватно описати:

- звідки отримується інет і яким пристроєм (виробник, модель),

- які є на руках додаткові пристрої (виробник, модель),

- що хочете отримати в результаті.

І вже на основі отриманої інформації тут порадять, як все це підключити і налаштувати.

Опубліковано

І так -

пристрій № 1 Адсл модем делінк На ньому 192.168.1.1 і вкл dhcp по wifi роздає нет швидкість 8 мегабіт з різних пристроїв тестувалась швидкість все норма - 8 мегабіт.

пристрій № 2  Точка доступу Ubiquiti NanoStation M2 ловить з модема wifi і роздає через лан порт інет . адреса 192.168.4.1 і вкл dhcp мережа ізьольована від 192.168.1.1 тобто wi fi  виступає wan.

Пристрій № 3 раніше був свіч гігабітний і до нього під"єднано по lan точка доступа dlink - нету більше 2,5 мегабіта по wifi не було , по lan від свіча до пк було 8 мегабіт . Було прийняте рішення проабгрейдитись і купити asus n18u так як грішив на стару точку доступу , що вона ріже швидкість . Зараз на асусі включено dhcp і він пдключений проводом до Ubiquiti NanoStation M2 адреса асусу і його підмережі  192.168.6.1. маска стандарт. При підключенні до асуса витою парою видає повні 8 мегабіт , а вже по wifi видає 4 . Заміри на wifi робились з ноута , ipad, і андроїд телефонів . Якось так . Я вже в шоці адже купляв роутер асус ізза 600 мегабітного wifi а він навіть 8 видати не може . При підключенні по wifi пише швидкість підключення 72 мегабіти . Якось так .

• Адміністратори
Опубліковано

Так?

lanzA1Lq.png

спробуйте на Асусі змінити радіоканал та залишити тільки 802.11bg

Опубліковано

serega, дякую за візуалізацію ) Точно так. А на рахунок каналу -  поставив незайнятий канал. а "залишити тільки 802.11bg" спробую .

Опубліковано

Вирішив проблему досить просто - поставив режим  брідж (до того стояв режим роутера ) на точці доступу наностейшен , а на роутері асус поставив динамічний IP - і все запрацювало - повна швидкість ))) певно проблема була в наностейшен .

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...