Перейти до змісту

Як краще розвести спірт


Kourada

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Розбавляй , не розбавляй, а результат один :_07:

.

З.І. вчора я оказується насрав в пісуар на жд вокзалі. Сьогодні на опохмєлці узнав.

Опубліковано

Хєрня то все, хлопаки, отой "спірт". Розбавляй не розбавляй, добавляй чи ні - однаково помиї від котрих зранку бодун і голова баняком.

Та і печінці від такого не комільфо. Для протирання жопи і інструменту лише і годиться.

Взагалі своє виробництво рулить. І знаєш що на вході і на виході і негативних наслідків на ранок ніяких.

Опубліковано

Вобщєм розбадяжив я 2л спірта,2.8 вадічькі( вибирав воду з самой меншой жосткостью) 200мл глюкози і сок з 4 лімонів, тєсть оценив, а він шарить в алк напітках.

Який точний розрахунок :ok:

Менше 40° смак втрачається.

Опубліковано

S30, брєд то все, вчора випили 3 літри, вранці встав випів 2 стакана червоної калини, і хоть за руль сідай, останній раз коли нормально ужрався пив сем, тестя брат казав що йому було біля 10 років коли той сем закопали в город, вобщєм 40 лєт видєржкі, на наступний день себе почував набагато гірше ніж сьогодні. Спірт хароший, брав з спіртзавода.

Harvester, пропорція якраз та що нада, на виході не міряв, але було таке враження що 50% пьєш, і йшло, як кажуть"як тьощя под льод"

  • 5 тижнів потому...
Опубліковано

З літри спирту виходить 5 пляшок горілки, тобто на літру спирту беремо півтори літри води. Для того, щоб сильно не чути було спиртягою, потрібно лишити ту "бадягу" відкритою на якийсь час (щоб та каструля постояла без кришки хоча б декілька годин). ...хоча якщо спирт гівняний (не з пшениці, а з меляси, наприклад), то ніякі "танці з бубном" не допоможуть...

Градусів потрібно робити 39 (тобто, водички трішки більше), бо при 40 пече "спиртом". Крім цього бажано пом'якшити декількома крупинками лимонної кислоти (на кінчик ножа на пляшку).

Також цукру трішки (тут вже на смак, я кидав пів-чайної ложки на пляжку). Глюкоза? хто як хоче, хоча я, наприклад, ніякого захвату від неї не відчував... що цукор, що глюкоза... А її ще біжи в аптеку, купуй....

Якщо вода недобра, то краще її брати кипячену (бо при розведені посивіє "розчин"), або взагалі дистильовану, хоча на західному березі Луцька вода в кранах добра і ніколи проблем не було ;)

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Теж пробували раз рецепт, але нажаль не збереглись записи, тому пропорцій точно не скажу. До 40% градусів розводили дистильованою водою (здається в аптеці продають навіть), пару ампул глюкози (не думаю що дає якийсь смак, скоріше для профілактики будуна, може помякшує смак), кора дуба (теж є в аптеці гомеопатичній, столову ложку на 3 літри виходу), трохи ваніліну, з 5 горошин душистого перцю. Не вивітрювали. Закрили звичайною пластиковою кришкою і в темне місце, в ідеалі на пару днів-тиждень, але хватило суток) На вигляд і запах - чудова конина) На смак конкретно сказати не можу - я такого не вживаю, а чоловікові сподобалось дуже. Дійсно, після такого ніякої казьонки не хочеться.

Опубліковано

Як правильно розвести спирт водою прямо у себе на кухні

Для приготування більшості настоянок та інших домашніх спиртних напоїв потрібна не 96% спирт, а його розбавлена версія. В цьому випадку дуже корисно знати, як правильно розвести спирт водою. При цьому для настоянок, як правило, потрібна не 40%-а горілка. Як відомо, спирт є гарним розчинником, тому, чим більший його вміст рідини, тим більше вона витягує з продуктів необхідних нам речовин (в основному ефірних масел). У зв’язку з цим рекомендується використовувати спирт міцністю не менше 45-50%, але краще розбавити до 70%, якщо мова не йде про обрані напої, приміром, про Лімончелло, який спочатку потрібно настояти на чистому спирті.

Процес розбавлення спирту водою називають «холодним» способом виробництва і його іноді використовують навіть на лікеро-горілчаних заводах. Для нас, простих обивателів, це ідеальний спосіб отримати розчин потрібної нам міцності, в тому числі горілку. В принципі, процес не складний, але дотримання технології тут дуже вітається.

Підготовка інгредієнтів для розчинення спирту

Власне, спирт. Нам, з вашого дозволу редакції в руки потрапив хороший, 96%-ний спирт, так, принаймні, сказав наш товариш-бутлегер, який робить з цього спирту відмінний абсент =). На жаль, навіть він не має відомостей, якого сорту ця сировина. В залежності від ступеня очищення і складу сировини, харчовий спирт ректифікований згідно сучасної класифікації підрозділяють на наступні сорти:

  • 1-й сорт — 96,0%;
  • Вищої очистки — 96,2%;
  • Базис — 96,0%;
  • Екстра — 96,3%;
  • Люкс — 96,3%;
  • Альфа — 96,3%.

В даному випадку найкращим є спирт Альфа, який готують із пшениці, жита або їх суміші. Спирти Люкс і Екстра женуть із суміші зернових культур і картоплі, при цьому в спирті Люкс початкове сусло не повинно містити більше 35% картопляного крохмалю. В спиртах Екстра і Базис цей показник доходить до 60%. Спирти вищої очистки використовують в основному для виробництва дешевої горілки, спирти 1-ого сорту взагалі не використовуються для виготовлення алкогольних напоїв. Хочеться вірити, що нам в руки потрапив як мінімум Базис.

З вищесказаного зрозуміло, що нам підійде будь спирт вище Базису — простежте за цим. Наступним важливим компонентом для розведення спирту є вода. Вона повинна бути чистою, прозорою, без сторонніх домішок. В ідеалі, джерельною або з артезіанської свердловини. Підійде звичайна питна з пляшок або, в крайньому випадку, дистильована. Ми використовували дистильовану і все вийшло як треба. Вода з крана не підходить навіть після кип’ятіння — в ній багато солей і інших сторонніх домішок, що робить її дуже жорсткою. В результаті, при розбавленні спирту такою водою він може помутніти.

Як визначити пропорції розведення спирту

Складність полягає в контракції, зменшення сумарного об’єму. Якщо змішати 100 мл горілки і 100 мл води, то вийде не 200 мл сумарної суміші. Але процес сильно спроститься, якщо дивитися на це питання з точки зору вмісту спирту в кінцевому продукті. Найпростіше оперувати співвідношенням об’ємів рідин. Приміром, 40%-ний спирт — це 1 л рідини, в якому міститься 400 мл чистого (безводного), 100%-ного спирту. Отже, в 1л спирту міцністю 96% міститься 960 мл безводного спирту. Щоб отримати 40% 96%, потрібно кількість всього розчину збільшити на 96 і поділити на 40, тобто рівно в 2,4 рази. Простіше кажучи, щоб отримати горілку, потрібно до 1 л 96%-ого спирту додавати воду до тих пір, поки об’єм суміші не складе 2,4 л.

Можна також використовувати формулу:

X = 100NP/M — 100P

  • Де N — початкова міцність спирту;
  • M — відсоток кінцевого (необхідного розчину);
  • P — коефіцієнт (обсяг початкового розчину, у мілілітрах розділити на 100);
  • Х — кількість мл води, які слід додати до початкового розчину.

Ми якраз і скористалися даною формулою. У нас був 1л 96%-ного спирту, а потрібно було отримати 70%-вий розчин для приготування домашньої Бехерівки. Розрахунки наступні:

100*96*10/70 — 1000 = 371 мл

Отже, щоб отримати 70%-й розчин з 1 л 96%-ого спирту ми додали до нього (вірніше, навпаки) 371 мл води. Благо, у нас в розпорядженні залишилися хімічні мірні колби.

Увага! Потрібно воду розбавляти спиртом, а не навпаки. При цьому воду краще використовувати охолоджену — тоді спирт точно не помутніє. Це було доведено ще Д. І. Менделєєвим: у системі «вода-спирт» існує всього 3 стійких хімічні сполуки, що утворюються за рахунок водневих зв’язків. Якщо лити спирт в холодну воду, то утворюються необхідні водні гідрати. Якщо ж використовувати теплу воду і лити її в спирт, то вийдуть моногідраті з характерним для спирту (не горілки!) запахом і смаком.

Якщо ж до вас в руки потрапив спирт міцністю нижче 95% або ж вам потрібно отриману настоянку розвести до 20-30%.

Приміром, якщо у нас є 70%-ний спирт і з нього потрібно отримати 30%-ву, смачну настоянку, то до 100 мл такого спирту потрібно додати 136,0 мл води (знову-таки, ллємо спирт у воду, а не навпаки). Користуйтеся на здоров’я =).

Відстоювання розведеного спирту

По-перше, намагайтеся заповнити ємність, у якій буде зберігатися спирт, по саме горло. Якщо спирт буде взаємодіяти з киснем, то він окислиться — утворюється оцтова кислота. Розведений спирт можна використовувати вже через пару днів, а краще через тиждень — за цей час повинні припинитися всі хімічні реакції. Оптимальна температура відстоювання — +4ОС і вище, зберігати ємність слід в темному місці.

Після відстоювання спирту їм можна сміливо заливати інгредієнти настоянок, а після, якщо використовувалося міцне сировину, розбавити до потрібних градусів керуючись таблицею, наведеною вище. Тепер ви знаєте, як розбавити спирт водою в домашніх умовах, а значить, настоянки та інший домашній алкоголь стало готувати ще простіше.

Опубліковано

УАУ! скікобукаф! Ціла наукова праця! :) респект і уважуха! (іронія ;))

Навіть формули!

А в житті воно так:

вечірня школа, урок математики, вчитель питає "учня": -Скільки буде 0,5+0,5

учень чухає рєпу, і після паузи видає: - Не знаю, як це пояснити, але відчуваю, що буде літра!

;)

"базис"! "альфа"! ... скільки з спиртом мав справи (а повір, немало ;)), навіть назв таких не чув! В нас в найкращому випадку можна було дістати "Екстру" чи "Люкс", і то тільки з нашого спиртзаводу і в надійних людей. Бо інакше всюди йшов "вищої очистки", і провір, різниці ти не відчуєш.

А те, що привозилось в цистернах/молоковозах/бочках, то взагалі невідомо яке... Тому смішно читати "нам підійде будь спирт вище Базису — простежте за цим" :) (Певно, треба в бабок на базарі сертифікат запитувати, чи паспорт спирту ;))

Ну а повчання

Увага! Потрібно воду розбавляти спиртом, а не навпаки. При цьому воду краще використовувати охолоджену — тоді спирт точно не помутніє. Це було доведено ще Д. І. Менделєєвим

- з практики (многіх лєт і многіх декалітроффф ;)) лив і спирт в воду, і воду в спирт - різниці не відчував. А на рахунок помутніння, я вже писав, - залежить від води. Бувало, що мутніло навіть і з дистильованою. А зазвичай брав просто з крану (на західному березі Стира вода в кранах хороша ;))

"Наступним важливим компонентом для розведення спирту є вода. Вона повинна бути чистою, прозорою, без сторонніх домішок. В ідеалі, джерельною або з артезіанської свердловини. Підійде звичайна питна з пляшок або, в крайньому випадку, дистильована. Ми використовували дистильовану і все вийшло як треба. Вода з крана не підходить навіть після кип’ятіння — в ній багато солей і інших сторонніх домішок, що робить її дуже жорсткою." - прикольно?! Тобто, джерельна чи артезіанська не має солей і домішок! Оце новина! ;)

Для інфи і роздумів, на нашому спиртзаводі для виготовлення горілки використовувалась не дистильована вода (як більшість людей думає), а очищена і підсолена!

І на рахунок спирту - якщо хтось пам'ятає горілки, то колись наш завод випускав горілку "Крістал", так от вона мені подобалась найбільше, а виготовлялась вона не з "Люкса", і навіть не з "Екстри", а з "вищої очистки"! от так...

А головне - як не розбавляй - сушняк після спирту гарантовано 100%. Тому найкраще - гарна домашня горілка "Самжене" :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...