Перейти до змісту

Потрібна порада ! Вбивство чи нещасний випадок?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Біда сталася з близьким родичем - молодим хлопцем 27 років

Сиротами стали дівчинка 4 місяці та хлопчик 8 років

Батькам та дружині сказали ,що справа не виграшна

Але я думаю що це не так і буду вдячна за підказки

Як це сталося : купило молоде подружжя півбудинку,робили поступово ремонт

Робив брат проводку , електроенергію відключив - лишилося підключити лічильник

Але мав необережність - доторкнутися до газової труби ,а по ній йшов ток - і пішов на той світ

Була незалежна комісія - постановила,що з братової сторони все гуд,а у власників другої половини будинку купа порушень,їм ніби штрафи якісь будуть

Тобто ток йшов від сусідів по газовій трубі

До того ж ,нещодавно газ підключали - врізали від сусіда ,горгаз не зробив заземлення

Адвокат сказав,що справа не виграшна

А виграшна буде лише тоді,коли сусід визнає свою вину

Чи дійсно це так ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вина сусіда в чому? Він спецом, пустив електрику по трубах? Чи він в принципі знав, що вони під напругою? Треба спочатку розбиратись, в чому, з технічної точки зору проблема - проблеми з проводкою, чи проблеми з газовими трубами, хто їх коли здавав у експлутацію, хто і коли дозволив їх передачу в експлуатацію і написав, що все Ок.

П.С.: Стикався з аналогічною ситуацією, але, на щастя, без таких жахливих наслідків. Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній, почали відмовляти легені, поруч у ванні була і дитина, чоловік почувши, що щось не так, прибігши просто шваброб "вибив" дружину з ванни. У швидкій потім ще була зупинка серця... По факту проблеми з проводкою у сусідів, і ніхто ні за що не був притягнутий до відповідальності, можливо, просто, і не сильно хотіли, але про ситуацію точно знали компетентні органи....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може кваліфікуватись як ненавмисне чи з необережності вбивство. Хоча кримінал це штука неоднозначна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що треба:

1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.

2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.

3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.

4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.

5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:

Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

І купа різноманітних експертиз.

І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.

Згоден тим більше з криміналом мати справи майже не доводилось. Але якщо наприклад сусід спецом кинув провода на газову трубу ну мало лі нажрався і думає що ніхто трубу не чіпав. Є умисел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є умисел.

В будь-якому непрямий. Читаємо ст.24 КК України: Непрямим є умисел, якщо особа усвідомлювала суспільне небезпечний характер свого діяння (дії або бездіяльності), передбачала його суспільне небезпечні наслідки і хоча не бажала, але свідомо припускала їх настання.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ?

варіант 1 - сусід крав електроенергію

варіант 2 - у сусіда нанотехнологічний іонний електричний котел

Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній

ванна знайомої не була заземлена, що теж є порушенням

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що треба:

1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.

2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.

3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.

4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.

5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:

Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

І купа різноманітних експертиз.

І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.

буду вдячна за пораду - хто хороший адвокат в Луцьку і спеціалізується по таким справам

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.

На холівар від інших дописувачів типу "а чого, мені допомогли" і т.д. - відповідати не буду. В мене своя думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.

Out of curiosity: чому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Out of curiosity: чому?

Див. пункт №11. )))
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо під пунктом 11 мається на увазі пост 11. то це не холівар. Дійсно цікаво чому до них не варто йти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз прийде модер - "злобний Яр" ( :_04: ) і всім надає по дупі за те, що відійшли від теми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ?

варіант 1 - сусід крав електроенергію

Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній

ванна знайомої не була заземлена, що теж є порушенням

Як ви заземлите акрілову ванну ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як ви заземлите акрілову ванну ?

акрилова ванна не повинна битись струмом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

акрилова ванна не повинна битись струмом

струмом билась вода, а не ванна. Фаза на воді, "земля", наприклад, на мокрій стіні, на яку обперлась та знайома.

непідходящий варіянт, так як

доторкнутися до газової труби ,а по ній йшов ток

До ТС - то звідки на газовій трубі опинилась напруга? Є якась інформація? Бо в цьому дійсно вся суть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...