paksivatova Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:09 #1 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:09 Біда сталася з близьким родичем - молодим хлопцем 27 роківСиротами стали дівчинка 4 місяці та хлопчик 8 роківБатькам та дружині сказали ,що справа не виграшнаАле я думаю що це не так і буду вдячна за підказкиЯк це сталося : купило молоде подружжя півбудинку,робили поступово ремонтРобив брат проводку , електроенергію відключив - лишилося підключити лічильникАле мав необережність - доторкнутися до газової труби ,а по ній йшов ток - і пішов на той світБула незалежна комісія - постановила,що з братової сторони все гуд,а у власників другої половини будинку купа порушень,їм ніби штрафи якісь будутьТобто ток йшов від сусідів по газовій трубіДо того ж ,нещодавно газ підключали - врізали від сусіда ,горгаз не зробив заземленняАдвокат сказав,що справа не виграшнаА виграшна буде лише тоді,коли сусід визнає свою винуЧи дійсно це так ?
Roman_1984 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:49 #2 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:49 А вина сусіда в чому? Він спецом, пустив електрику по трубах? Чи він в принципі знав, що вони під напругою? Треба спочатку розбиратись, в чому, з технічної точки зору проблема - проблеми з проводкою, чи проблеми з газовими трубами, хто їх коли здавав у експлутацію, хто і коли дозволив їх передачу в експлуатацію і написав, що все Ок.П.С.: Стикався з аналогічною ситуацією, але, на щастя, без таких жахливих наслідків. Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній, почали відмовляти легені, поруч у ванні була і дитина, чоловік почувши, що щось не так, прибігши просто шваброб "вибив" дружину з ванни. У швидкій потім ще була зупинка серця... По факту проблеми з проводкою у сусідів, і ніхто ні за що не був притягнутий до відповідальності, можливо, просто, і не сильно хотіли, але про ситуацію точно знали компетентні органи....
la20 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:52 #3 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 09:52 Може кваліфікуватись як ненавмисне чи з необережності вбивство. Хоча кримінал це штука неоднозначна.
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:25 #4 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:25 Що треба:1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.І купа різноманітних експертиз.І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:31 #5 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:31 Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.
la20 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:36 #6 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:36 Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.Згоден тим більше з криміналом мати справи майже не доводилось. Але якщо наприклад сусід спецом кинув провода на газову трубу ну мало лі нажрався і думає що ніхто трубу не чіпав. Є умисел.
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:38 #7 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:38 Є умисел.В будь-якому непрямий. Читаємо ст.24 КК України: Непрямим є умисел, якщо особа усвідомлювала суспільне небезпечний характер свого діяння (дії або бездіяльності), передбачала його суспільне небезпечні наслідки і хоча не бажала, але свідомо припускала їх настання.
taurus07 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:48 #8 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:48 Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ? варіант 1 - сусід крав електроенергіюваріант 2 - у сусіда нанотехнологічний іонний електричний котел Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ваннійванна знайомої не була заземлена, що теж є порушенням
paksivatova Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:48 Автор #9 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 10:48 Що треба:1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.І купа різноманітних експертиз.І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.буду вдячна за пораду - хто хороший адвокат в Луцьку і спеціалізується по таким справам
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:05 #10 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:05 Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.На холівар від інших дописувачів типу "а чого, мені допомогли" і т.д. - відповідати не буду. В мене своя думка.
phantom Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:08 #11 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:08 Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.Out of curiosity: чому?
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:16 #12 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:16 Out of curiosity: чому?Див. пункт №11. )))
phantom Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:28 #13 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:28 Якщо під пунктом 11 мається на увазі пост 11. то це не холівар. Дійсно цікаво чому до них не варто йти?
Smith Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:36 #14 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 11:36 Зараз прийде модер - "злобний Яр" ( ) і всім надає по дупі за те, що відійшли від теми.
bormotuha Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 14:47 #15 Опубліковано 1 Вересня, 2015 в 14:47 Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ?варіант 1 - сусід крав електроенергіюваріант 2 - у сусіда нанотехнологічний іонний електричний котелЗнайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ваннійванна знайомої не була заземлена, що теж є порушеннямЯк ви заземлите акрілову ванну ?
taurus07 Опубліковано 2 Вересня, 2015 в 05:13 #16 Опубліковано 2 Вересня, 2015 в 05:13 Як ви заземлите акрілову ванну ?акрилова ванна не повинна битись струмом
jack74 Опубліковано 3 Вересня, 2015 в 11:01 #17 Опубліковано 3 Вересня, 2015 в 11:01 акрилова ванна не повинна битись струмомструмом билась вода, а не ванна. Фаза на воді, "земля", наприклад, на мокрій стіні, на яку обперлась та знайома.варіант 2 - у сусіда нанотехнологічний іонний електричний котелнепідходящий варіянт, так якдоторкнутися до газової труби ,а по ній йшов токДо ТС - то звідки на газовій трубі опинилась напруга? Є якась інформація? Бо в цьому дійсно вся суть...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.