Перейти до змісту

Житло буде дорожчати? Чи навпаки?

tamiris

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

не-не. цены в центре Киева - не показатель.

тем более, что за границей и у нас совсем разные отношения к центрам.

в Афинах в центре - наоборот все дешевле. не популярен у них центр

реальный показатель по Киеву:

1м2 новостройки (ждать около 2х лет): 1800-2000 долл

1м2 сданого нового дома: 3000-3500 долл

1м2 дома "постарше": 3000 долл

аренда 1к. квартиры - 450 долл/мес

Black, а на машинах ездят - потому как на квартиру не хватает, поэтому и покупают машину. а почему иномарку - сам знаешь :)

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Не вопрос. А как же тогда Женева, Швейцария? Цюрих, Швейцария? Сидней, Австралия? Мадрид, Испания? У них что, тоже в центре непрестижно жить, потому и цены за м.кв. дешевле?

И это при том, что согласно ИКС (он же индекс покупательной способности), швейцарцы живут получше украинцев примерно в 20 раз! (в материальном плане)

Опубліковано
Тут надобно уточнение - "нижче середнього класу" по меркам украинским, не говоря уже о европейских :)

Когда-то один финансовый эксперт на вопрос "Кого в Украине можно причислить к среднему классу?" дал весьма четкий и конкретный ответ: "если у человека в любой момент имеются свободные средства на то, чтобы купить 2-комнатную квартиру в хорошем районе города, в котором он проживает, я вполне могу назвать такого человека типичным представителем среднего класса".

А теперь поднимите руки, кто тут у нас средний класс?? :)

Середній клас повинен дозволити собі особняк чи принаймі купити його в кредит на років 5. І поміняти авто раз в кілька років. :)

А в нас майже одні олігархи і бідота.

Опубліковано
Не вопрос. А как же тогда Женева, Швейцария? Цюрих, Швейцария? Сидней, Австралия? Мадрид, Испания? У них что, тоже в центре непрестижно жить, потому и цены за м.кв. дешевле?

про этих не знаю. ;)

но сколько мне приходилось встречаться с информацией про недвижимость, - центр - только у славян хорошо. потому что недолго в троллейбусе толкаться. за границей центр - бизнес-офисы в основном. а спальные районы - по окраинам.

да и правильно: чего в пыли и шуме жить?

Опубліковано

Писали про баланс попиту і пропозиції: читав в одному з листопадових номерів Інтерфакса про нерухомість Луцька, то за дослідженнями ріелторів попит в нас перевищує пропозицію в 9 разів!

Тимошенко говорить про кредити під 4-6% річних. Якщо щось подібне буде, тоді про здешевлення нерухомості не може бути і мови.

Чого не знаю, то це стосовно СОТ: можливо вийде на ринок нерухомості більше іноземців і будматеріали подешевшають, хз...

Опубліковано

Вчера прилетели с Эмиратов. 1- комнатная, 65кв.м., коридор, хол, спальня, гараж, терасса, тренажёрній зал, всё отдельно, меблированная, 75000$. Вот такие квартиры однокомнатные есть...

Опубліковано

В Австралии, НЗ, Испании, если город на побережье - то чем ближе к морю, тем дороже, даже вид на море из окна влияет на цену.

В Швейцарии самое дорогое жилье - на берегу Женевского озера, бо там моря нету :ok2:

Опубліковано

як завжди ситуація з цінами на житло в Україні є майже унікальною.

Є кілька специфічних чинників росту ціни.

1.Незаконні доходи держслужбовців(митники,судді,прокурори,тощо),які не вивозились за кордон,не вкладались у банки,а вкладались в нерухомість.Як приклад,скуповування житла в Києві волинськими митниками.

2.Так звані італійці,португальці і т.п.Одним словом заробітчани.Заробивши гроші в Європі,вважають за найкраще вкласти їх в нерухомість.

3.Євреї.Самий перший і суттєвий ріст цін на житло в Україні за моєї памьяті,був,коли Ізраїль обстрілювали араби.Я був на той час в Чернівцях і євреї сотнями приїзжали і скупляли житло в Чернівцях,бо думали.що знов буде війна.Ринок швидко на це відреагував.І ціна на однокімнатну квартиру за місяць з 17-20тис скочила на 30-35тис.Думаю таке було і в інших містах.

4.Недосконале законодавство щодо регулювання будівництва житла.Ніяких пільг на податки будівельним організаціям,які будують житло.Як мінімум будівельникив житла портібно звільнити від ПДВ.

5.Абсолютна відсутність державної програми будівництва житла!!!!

цей список можна продовжувати,але думаю і цього достатньо

Опубліковано

что-то ко мне забралась информация, что квартиры в Луцке выросли в цене сильно

2-к с уровня 55-60К выросли до 80-90К

правда?

Опубліковано
что-то ко мне забралась информация, что квартиры в Луцке выросли в цене сильно

2-к с уровня 55-60К выросли до 80-90К

правда?

Шура, якщо подивитись по цінах на порталі нерухомості, 2-к. вже з Нового року була 70 тис. Це з косметичним ремонтом.

Опубліковано
Сколько человек в Киеве зарабатывают 55 000 гривен в год? Около полумиллиона. 5 тысяч – это деньги, которые позволяют оплатить текущие расходы, остается ровно половина.

я курю правильные сигареты. это я ниасилил...

Шура, якщо подивитись по цінах на порталі нерухомості, 2-к. вже з Нового року була 70 тис. Це з косметичним ремонтом.

у меня инфа от людей, которые хотели покупать две двушки взамен своей трешки, которую брали под офис.

Опубліковано

http://www.expres-neruhomist.com.ua/?z3=b,9

Ціни дуже різні. Є багато факторів, що впливають на ціну: місце, ремонт, балкони, навіть враховують наявність-відсутність лічильників.

Опубліковано

якщо проаналізувати ціни на нерухомість в Луцьку та столицях близьких країн ЄС

Варшава - http://www.warsawestate.com/warsawestate/

Вони пишуть: Середня ціна в Warsaw за кв.м прибл. 3,000-4,000 zl(750$-1000$).

Прага - http://www.praguerealestate.cz/apartments-...gue-2-bedrooms/

Тут які дорогі мені попались - майже 6000$ за кв.м.(на 2 кімн.квартири)

Німеччина - http://www.viviun.com/Real_Estate/Germany/Apartments/

В Берліні (в старому будинки) - близько 2000$ за кв.м (2 кімн.квартира)

Франція - http://www.french-property.com/f/p/nv/bdr/2/lcl/70/pts/2/

Париж - квартиру можна знайти і за 2000$.

Але багато пропозицій будинків або нерухомості на курортах.

До речі, ціна в Каннах за квартирку на 3 спальні - 1,6млн євро. і там завжди були такі ціни (порівнюючи за останніх 5 років)...

США розглядати не будемо. Далеко вони і зовсім інші.

то нам ще не довго до них "тягнутись".

(ссилки випадково вибрав - перше що в гуглі попалось на запит REAL ESTATE)

:0070:

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Прикольно, конечно. А как же молодые семьи? А где им жить при наших зарплатах? Как быть? Есть у кого варианты?

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Народ! не читаючи жодної відповіді вище, кажу: НЕ ЧЕКАЙТЕ ЗДЕШЕВЛЕННЯ ЖИТЛА! ЯКЩО Ж НАВІДЬ ТАКЕ БУДЕ( а таке буде), ТО НЕ БУЛЬШЕ НІЖ НА 15%, але не скоро це точно.

А так як за рік здорожчує житло на.....% то ВИСНОВКИ ВЖЕ САМІ ЗРОБИТЕ - ОК!

Опубліковано

недвижимость в Луцке достигла такого уровня по ценам, что стало практически невозможно его купить.

отсюда резкое подорожание земельных участков под городом.

ведь гораздо приятнее жить в доме на 5 спален + кухня, гостиная + кабинет, чем даже в трехкомнатной квартире "улучшеной" планировки.

реально, темпы роста цен на недвижимость и землю в Луцке (по моим оценкам) превысили киевские.

я слежу за ценами и в Луцке и в Киеве как заинтересованное лицо :)

Опубліковано

недвижимость в Луцке достигла такого уровня по ценам, что стало практически невозможно его купить.

отсюда резкое подорожание земельных участков под городом.

ведь гораздо приятнее жить в доме на 5 спален + кухня, гостиная + кабинет, чем даже в трехкомнатной квартире "улучшеной" планировки.

Приятно - не спорю! Дивлячись де будинок. А потім платить за нього, за обслуговування - нічого вічного не має, латать, мінять полюбому прийдеться, а це все в копійочку увільється.

І Взагалі до відома всіх: хто думає будувати будинок, той напевне має ресурси на 3-х кім. квартиру(з кредитом чи без - без різниці). А ті хто може собі позволити 1-о кім, макс. 2-х кімн. - про будинок можуть забути - хіба десь на свинячих висілках.

Таких хто зараз можуть мати, мають ресурси для будівництва будинку 15-20% не більше

Опубліковано

Земельні ділянки і квартири ще дорожчають через активну спекуляцію. скупляють кватірки в новобудовах, і перепродують по значно вищій ціні як тільки но будинок здається в експлуатацію. Так само і з демлею, основні спекулянти - люди які працюють в земельному кадастрі (і що з ним зв’язано), у них купують "вторинні" торгаші і ціна збільшується в 3 рази :ninja:

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Знайшла тут: http://val.ua/ukraine/191944.html

Квартири можуть подешевіти вдвічі?

Цікаві розрахунки надав сьогодні Інститут приватизації, управління власністю й інвестицій. Розрахунки стосуються цін на нерухомість в Україні й, зокрема, у Києві.

Група фахівців, що складається з німецького проекту “Приватизації й управління власністю” й українських експертів дійшли висновку, що квартири в столиці України продаються дорожче їхньої собівартості в 3,1 рази.

При цьому квартири в регіонах у середньому коштують більше номіналу в 1,8-2,1 раз.

Правда є й міста, де забудовники дістають мінімальний прибуток, продаючи квадратний метр на 30-35% дорожче. Це, зокрема, Миргород, Івано-Франківськ, Кам'янецьець-Подільський, Рівне й Чернігів.

Лідерами ж навару серед забудовників, крім Києва, є Донецьк, Одеса, Алушта, Дніпропетровськ і Харків.

Хоча є отут й одне але... Адже ніхто не враховує хабарів, які даються місцевим та “верхнім” чиновникам для того, що б одержати дозвіл на забудову.

Відповідно до розрахунків експертів від 10 до 25% від загальної вартості будинку йде на хабарі й “благодійні внески”.

Адже будь-який забудовник легко пояснить причину такої величезної різниці між собівартістю й ціною на продаж. Різного роду виплати чиновникам і держструктурам серйозно збільшують витрати будівельних компаній.

Крім того, за словами самих же експертів, не були враховані підключення до комунікацій, тому що вирахувати їх, загалом, практично неможливо через надзвичайне розходження в регіонах країни.

Висновок спільної групи експертів такий:

Відповідно кон’юктури ринку, зокрема, нестабільності валютних курсів, закриття значною кількістю банків іпотеки, підняття ставок по кредитах, зростаючої інфляції й підвищення цін на будматеріали - попит на житлові фонди падає.

Наприкінці 2008-го - першій половині 2009 року очікується зниження цін на 25-35%. Якщо тенденція збережеться, то ціни на квартири до 2010 року впадуть на 40-50%.

При цьому ціни зростуть до 2012 року через проведення футбольного Євро-2012 і можливої стабілізації політичної ситуації в Україні.

Опубліковано
Квартири і будинки почали дешевшати. факт

земля поки що тримається

Как ты это видишь? Я вот не заметил чет, просто присматриваю дачку купить, чтото цены только ползут вверх вниз ниразу.

Опубліковано
Квартири і будинки почали дешевшати. факт

земля поки що тримається

Как ты это видишь? Я вот не заметил чет, просто присматриваю дачку купить, чтото цены только ползут вверх вниз ниразу.

Я також щось зниження цін не замічаю :duel:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...