Перейти до змісту

Про дозвіл рибалити на орендованих ставках


GreyHairs

Рекомендовані повідомлення

Попалась интересная статья на сайте Национальный антикоррупционный портал • Комитет по противодействию коррупции в органах власти

http://antikor.com.u...stvo_na_vodojmi

Основная мысль, что разрешено ловить рыбу на всех водних ресурсах, включая орендованные, все виды рыбы, которые не разводяться в данном водоеме.

Т.е. согласно законодательству разрешено разводить: карпа, толстолоба, белого амура.

Всю остальную рыбу (карась, окунь, щука, красноперка, плотва и др) рыбак-любитель или рыбак-спортсмен МОЖЕТ ловить бесплатно НА ЛЮБОМ ВОДОЕМЕ Украины разрешенными средствами - поплавковая удочка, спининг, донка и т.п..

С обязательством отпустить (при вылове) откармливаемую в данном водоеме рыбу (карпа, толстолоба, белого амура).

Оплата может взыматься орендатором только за вылов запущенной, разрешенной к разведению в Украине, рыби, согласно документам (закупки малька).

Основные цитатки:

"При цьому особливо наголошується, що орендар не має права вилову аборигенних видів риб у водоймі, а така риба підлягає після сортування виловленого обов’язковому поверненню до водойми, про що складається акт за участю представників державного органу влади, органу місцевого самоврядування. Нагадуємо, що до аборигенних видів риб належать всі види, що розмножуються у водоймі природним шляхом (карась, плотва, окунь, щука, плоскирка і ін.).

Орендар не має права забороняти любительське рибальство на водоймі. Категорично заборонено встановлювати та стягувати плату з рибалок-любителів, оскільки такі дії кваліфікуються чинним законодавством як здирництво і переслідуються законом в рамках Карного кодексу України

При цьому орендар має право попередити і контролювати, щоб виловлені види риб, які розводяться, були повернуті до водойми." (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ihor Etc 2 дня назад

На жаль - це фейк. Адмінам сайтів радив би хоч трішки поважати себе і своїх читачів перевіряючи інформацію яку росповсюджуєте на своїх ресурсах, слава богу сьогодні гуглити вміє і пенсіонер і мала дитина (але, схоже, не всі блогери).

Поясню:

- такої постанови Кабінету Міністрів України № 1042/93

!!! НЕ ІСНУЄ !!!

(Колись в 1993 році така була але вона стосувалась "Положення про управління з питань торгівлі обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій" і з 1996 року скасована)

http://zakon2.rada.gov.ua/laws...

- відповідно всі перелічені вище в "сенсаційній фейк-статті" пункти про права любителів рибальства і обмеження прав орендарів водойм просто висмоктані з пальця якогось жартівника, на чию фантазію повелись іно лохі.

- стаття № 47 Водного Кодексу України дійсно існує і є на сьогодні чинною, але! попри зазначене в ній право на загальне водокористування і безоплатне любительське і спортивне рибальство там є типове за стилем українських "сука-законотворців" доповнення:

"З метою охорони... бла-бла-бла... та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські ради... бла-бла-бла... встановлюють місця, де забороняється... бла-бла-бла... , а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території."

http://zakon1.rada.gov.ua/laws...

- таким чином права любителів рибальства, які регламентуються постановою Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства" не мають жодного відношення до водойм які місцеві Ради за невелику "подяку" подарували брату-куму-свату голови сільради, про що зазначено в пункті 1 Загального Положення цього закону:

"Згідно з цим Порядком у рибогосподарських водоймах України (за винятком водойм...бла-бла-бла... а також водойм або їх ділянок, на яких лов водних живих ресурсів заборонено) дозволяється здійснення любительського і спортивного рибальства".

http://zakon2.rada.gov.ua/laws...

- Права орендарів водойм сьогодні регулюється Законом України «Про аквакультуру» де в статті 14 чітко сказано: "Рибогосподарський водний об’єкт для цілей аквакультури надається в користування на умовах оренди юридичній чи фізичній особі відповідно до Водного кодексу України."

http://zakon2.rada.gov.ua/laws...


Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таки да, лажанулся.

Пошустрил по законам. :)

Постанова полностью "втратила чыннисть" только 6 лютого 2013 (были промежуточные редакции в 96 и 2001 годах и действовали до 2013)

Дальше нужно изучать "Водный закон" и "Закон про акваультуру".

Пока лень.

В водном кодексе есть такие пункты (4-7):

"На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.

Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

Якщо водокористувачем або відповідною радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нашій країні, поки не зміниться пару поколінь безкоштовно рибалити, робити зону відпочинку ітд.ітп.- категорично неможна !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...