lanima Опубліковано 14 Березня, 2016 в 18:17 Автор Поділитися #51 Опубліковано 14 Березня, 2016 в 18:17 5 годин тому, Dima4s сказано: оце в вас і саджанців) переходите до промислових масштабів?) Що поробиш, коли хочеться багато, різного і відразу)))) Лозою люди з усієї України поділилися, абсолютно безкоштовно. Відчуваю перед ними зобов'язання дати їй раду. Землі вистачає. Будемо пробувати. Надіюся, що все в нас з чоловіком вийде. І років через п'ять будуть в нас бордовки в винограднику андрійчуків))))... З дегустацією найкращого волинського винограду...З шашличками під справжнє домашнє вино.. Мріяти я вмію)))) 2 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 14 Березня, 2016 в 18:22 Автор Поділитися #52 Опубліковано 14 Березня, 2016 в 18:22 Я свій виноград цього року взагалі не накривала. Політ нормальний, всі бруньки цілі. Купляла сорти з морозостійкістю не менше -23. З розрахунком, щоб на зиму накривати тільки агроволокном. Перегортати куби землі для накривання немає ні сил ні бажання. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 16 Березня, 2016 в 15:07 Поділитися #53 Опубліковано 16 Березня, 2016 в 15:07 Олексій Дудич планує на цих вихідних семінар по виноградарству, якщо кого цікавить можна у нього уточнити точне місце і час. https://www.facebook.com/proba.agency?fref=ts Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 16 Березня, 2016 в 15:39 Поділитися #54 Опубліковано 16 Березня, 2016 в 15:39 lanima Де у Вас виноградник? Якщо звісно не секрет). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 16 Березня, 2016 в 20:39 Автор Поділитися #55 Опубліковано 16 Березня, 2016 в 20:39 Ніяких секретів)))) мій виноградник поки що лише в моїй уяві. Ідея зародилася несподівано, коли побачила, що чубуки гарно вкорінюються. 180 вже посаджено в плівкові горщечки. Ще стільки ж а може й більше вкорінюється. Не викидати ж це все добро потім. Люди від щирого серця ділилися. Гарними сортами. Маємо гарне місце на південному схилі горба десь біля гектара. Зараз там сінокіс. Вирішили з чоловіком зробити там свого виноградника. Почнемо з двадцяти соток. А далі буде видно. Зараз прораховуємо, скільки потрібно буде вкласти коштів цього року в найнеобхідніше. Також є посаджений виноград біля дому, 24 штуки. Для тренування))) найстаршому восьмий рік. Але поскільки виноградом я зацікавилася тільки позавторік, то він ріс собі як міг і як хотів)). В шести кущів буде четверта вегетація, в трьох третя( в мене відповідно ростуть третій і другий рік) очікую пообачити з них перший врожай цього року. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 17 Березня, 2016 в 07:50 Поділитися #56 Опубліковано 17 Березня, 2016 в 07:50 Ну на цей рік Вам великих витрат ще можна уникнути. Правда тут усе залежить від обраного способу посадки. З основного то це перегній, добрива, труби пластикові (якщо плануєте підземний полив), я ще давав на дно посадкової ями трішки щебеню щоб розрихлити важкий грунт. 11 годин тому, lanima сказано: Зараз прораховуємо, скільки потрібно буде вкласти коштів цього року в найнеобхідніше. lanima Де у Вас виноградник? Якщо звісно не секрет). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 17 Березня, 2016 в 17:22 Автор Поділитися #57 Опубліковано 17 Березня, 2016 в 17:22 МАЄ БУТИ)))). В с. Воротнів. Поле недалеко від дому. Надіюся не сильно " допомагатимуть" збирати врожай в майбутньому. Підземний полив не планую. Планую капельку. Цього року швидше всього ще буде полив з бочки. Щебінь не даватиму. Перегній домашній.( заодним випросила чоловіка кроликів завести. Буде якісне азотне добриво.))) Є думка купити перліту й розмішати з своїм чорноземом для полегшення. Якщо найду в великому пакуванні. Бо в садових магазинах він золотий вийде. Найвитратнішою частиною буде шпалера. Робитимемо металічну. Поскільки ідея про виноградник прийшла несподівано, потрібно вирішувати купу питань відразу. Поле під травою. Міжряддя вирішили тримати залуженими Треба викропити площу власне під ряди. Профрезерувати. Зробити траншейки під посадку. викопати ями. Заправити. Дати відстоятися. І все це має бути зроблено до кінця травня. Плюс зробити невеличку тепличку для саджанців, щоб винести їх надвір, коли кінчаться ночі з заморозками. В будинку вони буятимуть. Одним словом море роботи. Все вперше. І тому страшенно цікаво)))) 3 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 18 Березня, 2016 в 06:58 Поділитися #58 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 06:58 13 годин тому, lanima сказано: Одним словом море роботи. Все вперше. І тому страшенно цікаво)))) Як я Вас розумію. 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kujavchik Опубліковано 18 Березня, 2016 в 08:17 Поділитися #59 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 08:17 Доброго дня, любителі винограду. Хочу цього року посадити виноград. Якийсь зелений та якийсь чорний чи червоний. Порадьте, будь ласка, які сорта вибрати, щоб були і смачні, і підходили нашій кліматичній зоні, і хвороби до них не чіплялися. Дякую Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 18 Березня, 2016 в 09:47 Поділитися #60 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 09:47 1 година тому, kujavchik сказано: Доброго дня, любителі винограду. Хочу цього року посадити виноград. Якийсь зелений та якийсь чорний чи червоний. Порадьте, будь ласка, які сорта вибрати, щоб були і смачні, і підходили нашій кліматичній зоні, і хвороби до них не чіплялися. Дякую Спробую відповісти по пунктам 1. Не смачого винограду практично не буває - просто у кожної людини своє бачення на те що йому смачно 2. Для нашої кліматичної зони оптимально підходять ранні (100-120 днів) та раньо-середні (120-130) сорти, якщо у вас південний схил і ніщо його не затіняє то достигатимуть і деякі сорти з середнім строком дозрівання. 3. Такого винограду до котрого не чіпляються хвороби (особливо у наших кліматичних умовах) - не існує. Меньше потрібно доглядати за технічними сортами, але по контексту я так розумію що Вас цікавлять столові сорти. По сортах котрі потребують мінімального догляду ТУТ 4. Знову ж таки, більшість столових сортів доведеться вкривати на зиму або ризикувати залишитись без врожаю на рік. Якщо ж коротко то мій вибір напевно буде таким: зелений - Пісня або Аркадія, з рожевих напевно - кишмиш Лучистий. Детальніше про кожен конкретний сорт можна почитати ТУТ П.С. Раджу усе ж таки перед висадкою винограду почитати про його догляд, обробки, укриття та агротехніку, інакше результат Вас може розчарувати. 2 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kujavchik Опубліковано 18 Березня, 2016 в 11:03 Поділитися #61 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 11:03 Дякую за розгорнуту відповідь Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 18 Березня, 2016 в 14:57 Автор Поділитися #62 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 14:57 З зелених ще можна гарольд і августин. З рожевих лівію. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kujavchik Опубліковано 18 Березня, 2016 в 18:35 Поділитися #63 Опубліковано 18 Березня, 2016 в 18:35 Дякую Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 19 Березня, 2016 в 13:54 Поділитися #64 Опубліковано 19 Березня, 2016 в 13:54 22 годин тому, lanima сказано: З зелених ще можна гарольд і августин. З рожевих лівію. лівія у мене хворіла жахливо.. в вас не було різниці між нею і іншими сортами? гарольдом наприклад? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergK Опубліковано 26 Березня, 2016 в 19:48 Поділитися #65 Опубліковано 26 Березня, 2016 в 19:48 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 27 Березня, 2016 в 09:58 Автор Поділитися #66 Опубліковано 27 Березня, 2016 в 09:58 On 18.03.2016 at 15:54, Dima4s сказано: лівія у мене хворіла жахливо.. в вас не було різниці між нею і іншими сортами? гарольдом наприклад? В мене лівія тільки пророщується. Виноградар, в якого її брала, сказав, що так само як і інші поводилася, не хворіла при його обробках. Всі виноградарі зі стажем в розмовах наголошували, що потрібно обробки проводити профілактично. На фото дві приблизних схеми від людей які давно і успішно займаються виноградом. Перепрошую за якість. Лінь набирати на клавіатурі )))) 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 27 Березня, 2016 в 10:03 Автор Поділитися #67 Опубліковано 27 Березня, 2016 в 10:03 Дуже гарний вибір засобів захисту і підживлення є в магазині "сад-город", що на кільці на початку струмівки. Від епіцентра ціни нижчі приблизно на третину. Саджанці троянд в них вже були, коли останній раз заїзджала. Можливо винограду саджанці теж привезуть. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 27 Березня, 2016 в 12:28 Автор Поділитися #68 Опубліковано 27 Березня, 2016 в 12:28 Ось результат, до якого треба прагнути!)) Це не південь. Київська область. 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergK Опубліковано 27 Березня, 2016 в 13:28 Поділитися #69 Опубліковано 27 Березня, 2016 в 13:28 Надо быть осторожно с таким результатом, а то соседей жаба задушит! 2 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 28 Березня, 2016 в 06:37 Поділитися #70 Опубліковано 28 Березня, 2016 в 06:37 20 годин тому, lanima сказано: В мене лівія тільки пророщується. Виноградар, в якого її брала, сказав, що так само як і інші поводилася, не хворіла при його обробках. Всі виноградарі зі стажем в розмовах наголошували, що потрібно обробки проводити профілактично. На фото дві приблизних схеми від людей які давно і успішно займаються виноградом. Перепрошую за якість. Лінь набирати на клавіатурі )))) До цих схем я б ще добавив прилипач (можна мед). 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 31 Березня, 2016 в 15:04 Поділитися #71 Опубліковано 31 Березня, 2016 в 15:04 Розкрив однорічний виноград і одразу зробив "парнички" із плівки http:// 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergK Опубліковано 31 Березня, 2016 в 18:41 Поділитися #72 Опубліковано 31 Березня, 2016 в 18:41 По пленкой Вы его запарите, срочно снимайте и тоже самое сделайте с помощью агроволокна ! 2 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 1 Квітня, 2016 в 08:36 Поділитися #73 Опубліковано 1 Квітня, 2016 в 08:36 13 годин тому, sergK сказано: По пленкой Вы его запарите, срочно снимайте и тоже самое сделайте с помощью агроволокна ! Під плівкою вони лише у ночі. У день відкриті. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dima4s Опубліковано 6 Квітня, 2016 в 09:22 Поділитися #74 Опубліковано 6 Квітня, 2016 в 09:22 які добрива ви вносите весною? у мене юпітер і лівія дуже слабо росли.. хотілось би удобрити...та боюсь дати не того щ опотрібно... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lanima Опубліковано 6 Квітня, 2016 в 11:39 Автор Поділитися #75 Опубліковано 6 Квітня, 2016 в 11:39 Відро теплої води і сірникова пачка карбаміду( сечовина) раз в тиждень. Підживляти до середини червня приблизно. Землю в посадочній ямі розгребти, лишити над корінням сантиметрів 15. Накрити плівкою для кращого прогрівання землі. Це для вегетуючих саджанців. Для плодоносного винограду карбамід чергувати з якимось комплексним добривом типу плантафол, мастєр, кеміра. 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти