Перейти до змісту

Подорожі залізницею з велосипедом


v.vitalijovich

Рекомендовані повідомлення

Настало тепло і є можливість подорожувати красотами України...і хотілося б з собою взяти свій велосипед, щоб на місці прибуття бути мобільним і незалежним. От питання: як у наших поїздах ставляться до велосипедів??? Чи обов.язково чохол? Чи можна просто стрейджем замотати? Чи електричкою також потрібно велосипед в чохол пакувати??? Поділіться досвідом і враженнями від подорожування зілізницею з велосипедом!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи обов.язково чохол?

К чехлу, надо относиться не как к обязательству, а как к удобству и практичности – снял переднее колесо, кинул его, вместе с рамой, в чехол, взял за ручки и пошел. Лично я б, не стал мотать на скотч детали велосипеда и в открытую его перевозить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Електричкою їздив за останніх 3 роки разів 30. Завжди лишав байк в тамбурі просто притуленим до стіни (і пристібнутим до поручнів:). Тільки один раз за весь час кондуктор змусив заплатити за перевезення велосипеда.

В поїзді обовязково треба в чохол. В переважній більшості вимагають вантажний квиток.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто не вимагає багажний квиток з 2005 року. Велосипед у розібраному стані (зняте переднє колесо) рахується ручним багажем. Якщо, звичайно, ваш вел не важить більше 36 кг. І в вас не більше, ніж один велосипед на людину. За велосипед обов'язково платиться тільки у приміських потягах. Там його розбирати не треба і чохлити, але сідати з ним можно тільки в перший, або останній вагон. Особливо, коли ви не один, а група.

Найзручніше велосипеди перевозити у плацкартних вагонах. У одному купе влазить три-чотири велосипеда. Чохол бажано, але й стрейч катить, один раз провідник на стрейч побубнів, але пустив. Та ще один раз натрапили на неадеквата. Правила провозу прописані. Прочитайте і знайте свої права, щоб вас не дурили.

Подорожую з велосипедом з 2004-го року. Багато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В электричке, если в чехле, то это ручная кладь, провоз бесплатный, если без, то провоз велосипеда - 50% от стоимости полного билета. Будьте внимательны, не все кондуктора электричек знают, что про 50% оплату, бывают пытаются пробить, как багаж, а это может выйти дороже стоимости билета, раз так попался.

При отсутствии чехла можно упаковать в терпаулинг (гидропароизоляция, тот клетчатый материал, из которого сумки шьют, продают в стройматериалах на метраж)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...