Перейти до змісту

Як буде штрафувати нова поліція

justice777

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В рамках реформирования ГАИ Украины введут система баллов и штрафов. Штрафы станут едиными для всех. Градации от меньшего к большему больше не будет.

МВД презентовала новую систему штрафов и штрафных баллов на правонарушения на дороге. В частности, первый заместитель главы МВД Украины Эка Згуладзе сообщила, что предлагается гибридный подход в системе баллов и штрафов. В период адаптации к новым правилам предлагается, после принятия закона, всем водителям начислить 150 баллов. Когда баллы исчерпаются, начнут начисляться штрафы.

Предполагается, что подобная система позволит адаптироваться к новым правилам, а безопасность станет одним из главных моментов в данном процессе. При неуплате штрафов в течение 30 дней будет начисляться пеня в двойном размере штрафа, а при неуплате штрафа и пени в течение 60 дней - материалы передаются исполнительной службе Министерства юстиции

post-8742-0-08454300-1428317608_thumb.jp

Опубліковано

ще невідомо 150 балів на скільки порушень вистачить. Може там одне порушення це 300 балів.

Опубліковано

В кодексі про адміністративні правопорушення написано:

За порушення таке штраф від ... до....

Після змін буде просто прописана чітка сума.

Опубліковано

І ще нюанс з дорученнями. Я так розумію, буде проходити привязка фактичного власника до авто, як у свій час пропонувалось при Янику. А то продані три машини по дорученнях можуть принести певні сюрпризи...

Опубліковано

І ще нюанс з дорученнями. Я так розумію, буде проходити привязка фактичного власника до авто, як у свій час пропонувалось при Янику. А то продані три машини по дорученнях можуть принести певні сюрпризи...

В Німеччині все просто - якщо за кермом був не ти, то мусиш надати данні тієї людини якій давав машину. Якщо не надаєш - платиш сам.

І так само в Європі, зокрема в Польщі, крім штрафа дають ще штрафні бали, яких поляки бояться більше чим самого штрафу.

Опубліковано

ну а фіксація правопорушень знову буде через поліцаїв?? то як вони систему змінили??? будуть давати "хабаря" шоб бали не нараховував... ппц!

Опубліковано

Невідпрацьована система чи недосліджене питання?

Приймуть остаточний варіант - тоді можна й більш предметно говорити.

Деякі зміни, як на мене, цікаві.

Опубліковано
Штрафы станут едиными для всех. Градации от меньшего к большему больше не будет.

Щось ця фраза ну ніяк не зрозуміла...

Наприклад зараз штраф за якесь порушення 290-340грн. Буде 290 грн.

Опубліковано

''Не факт, що в меншу сторону''

Яка різниця, не порушуйте, тоді і платити нетреба. Я б ще додав штрафи за даними відеореєстраторів водіїв. Якщо є запис і точний час порушення.

Єдина вузька ланка - знову патрульні. Допоки вони можуть впливати на процес штрафування, треба міняти або їх усіх, або сам процес.

Опубліковано

Поліцаї можуть закривати очі на порушення "блатних", а простим смертним від того легше жити не буде. Я не за те, щоб прості смертні погли порушувати, а за те, щоб перед законом були всі рівні. І взагалі - треба штрафи нараховувати у процентному відношенні до вартості авто.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...