Перейти до змісту

У кого в будинку є тепловий насос/сонячні колектори/батереї

gonschik

Рекомендовані повідомлення

Вивчаю питання встановлення на свій будинок тепловий насос, сонячні колектори і/або сонячні батереї. Почитаа багато про це в неті, мкрізь личе дуже приваблива рекламна інформація і рекламні розрахунки економії і окупності. От і хочу поцікавитись чи є в кого реально встановлені цісистеми, яка їх вартість у Луцьку, досвід реальної експлуатації. Яка реальна економія? Чи так все яскраво як це описується у продавціа? Які недоліки? Цікавлять цифри.

Думаю, сьогодні це дуже актупльно і цікаво не лише мені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сонячні батареї дають електроенергію - дорогу, можна продавати 3,59 грн за 1 кВт*год (можливо щось змінилось,була інфа, що зняли 50%). Якщо електроенергія підведена не варто.

Колектори - дають гарячу воду. Німці нею опалюються - весь південний схил даху в колекторах (тільки не ці, що у нас продають). Можна виготовити самому або замовити майстрам. Плюс ставлять теплоакумулятор - велика цистерна, фактично навколо неї будується будинок. Резерв - автоматичний пелетний котел, можна звичайний.

По тепловим насосам маю досвід лише типу повітря-повітря - дешевше від конвекторів. З газом порівняти не можу був лише він.

Дрова вийдуть на ціну європи мінус доставка - врахуйте це.

Найперше утепліть будинок - від фундаменту до даху. Це вже дасть +5 без опалення (при правильному утеплені). Котел обов’язково - зими непердбачувані. По колекторах спробую знайти координати чоловіка, що сам його виготовив (по німецькій інструкції). Німці казали, що все гуд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за відповідь, але хочу наголосити, теорію я добре знаю, тому цікавлять лише реальні власники і реальні цифри для луцька

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то заїдьте на кільце Львівська-Володимирська до Волинців.

У них там в одному будинку і тепловий насос і колектори і навіть вітряк раніше стояв.

У темі про сонячні колектори був сюжет 5-го каналу про той будинок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це був не сюжет ВТ, а відео, зняте для 5-го каналу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

електростанція на 5 кіловат з монтажем під ключ коштує в райні 6 600$

Сонячна панель 250вт --- 12 шт

Акумулятор GPL 12-100 --- 8шт

Інвертор 5000Вт --- 1 шт

Окупність в кожного своя.

Частину виробленої електроенергії можна продавати державонці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

електростанція на 5 кіловат з монтажем під ключ коштує в райні 6 600$

Сонячна панель 250вт --- 12 шт

Акумулятор GPL 12-100 --- 8шт

Інвертор 5000Вт --- 1 шт

Окупність в кожного своя.

Частину виробленої електроенергії можна продавати державонці.

я так розумію це реклама, дякую, в неті неважко знайти таку інфу.

Незрозуміло також чому ваша система 5-кіловатна, якщо 12х250Вт=3кВт

А на рахунок того, що залишкову енергію можна продавати державі, то це не більше ніж маркетинговий хід продавців, тому що за багатьма відгуками власників такиз систем, до цього справа не доходить ніколи, бо по-перше для наших країв треба явно потужнішу систему, а по-друге механізм повернення надлишкової енергії не прописаний у законодавстві, вказана лише така можливість, хоча чув, що на львівщині один затятий чоловік таки має систему, яка повертає надлишок у державну мережу(хоча щоб добитися цього він пройшов усі "7 кругів ада" бюрократії)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

gonschik, є в Україні вже багато людей, що продають сонячну електроенергію. Лише до 10 кВт - дивляться по параметрах інвертора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

gonschik, яка реклама? що ставили про те і написав,

В інтернеті реально все ніби є, коли до діла то, частково і під замовлення, ставиш сам, обслуговуєш сам, документацію (коло бюрократичного аду ), гарантії окремо від виробника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

gonschik, яка реклама? що ставили про те і написав,

В інтернеті реально все ніби є, коли до діла то, частково і під замовлення, ставиш сам, обслуговуєш сам, документацію (коло бюрократичного аду ), гарантії окремо від виробника.

ок, і які враження у вас від системи? Скільки в середньому виробляється енергії в місяць наприклад, зимою і літом? Ви вже рахували коли приблизно має окупитись це задоволення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 6 місяців потому...

Продаж і встановлення інфрачервоних панелей Луцьк і вол область.

Виробник Україна.

Гарантія 2 роки, термін експлуатації більше 25 років.

Споживання від 250 ват до одного кіловата в годину.

Щоб не було ооооо реклама ))) , кому цікаво пишіть повідомлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стоять такі панелі в нас на офісі - тільки голова від них болить, і грошам біда за електрику, ТЕПЛА ВЗАГАЛІ НЕ МАЄ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такі???

Ми на експорт на Європу їх фурами возимо , жодної скарги))))

А Європа це вам не Україна.

Вимоги до обігрівачів інші , і стандарти інші.

post-27341-0-28643100-1444767898_thumb.j

post-27341-0-44453700-1444767902_thumb.j

post-27341-0-09649800-1444767908_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Візуально такі! В європі я сумніваюсь що вони пройдуть по стандартам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б навів іншу формулу: Ціна дрова = ціна газу - гемор з тими дровами і + кореляція на ціну вугілля.

Чому? Аргументи в студію.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я написав що ми вже продаємо, є ПРЕДСТАВНИЦТВО , з стандартами все чудово , якщо не зрозуміли, шановний!? ))))

Якщо хочете за нас порадіти, що ми $ в Україну ввозимо, то не соромтесь ))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я написав що ми вже продаємо, є ПРЕДСТАВНИЦТВО , з стандартами все чудово , якщо не зрозуміли, шановний!? ))))

Якщо хочете за нас порадіти, що ми $ в Україну ввозимо, то не соромтесь ))))))

Бачу Ви починаєте гарячкувати. Це нормальна ситуація. Бо переживаєте за свій бізнес. Чи продукцію. Та нехай більше нікому голова не болить від таких приладів. Вони напевне в Вас особливі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю спогади про бабусину піч в селі , палили вугільним брекетом, реально жар від такого палива потужний, тепла виділяє багато.

Але новобудову у 9-ть поверхів з твердопаливним котлом не уявлаяю).

А от газові котли стоять, і електрика як додаткове опаленя , а часом як і основне , це альтернатива газу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Встановлено в квартирі , виглядає так .

post-27341-0-90525300-1445463927_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І що це за чудо піч, і скільки вона дров спалює?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Електроопалення не така вже й дешева альтернатива. Досить багато електрики споживає котел. І крім того треба досить потужну лінію.

В мене газовий котел, квартира. І переробити на електрику просто нереально, потрібно буде переробляти проводку, навіть на ввод в будинок. Це досить велика сума і гемор.

Побачу скільки спалю газу в цю зиму і на яку суму.

Твердопаливний, так само малореально. Якщо для власного будинку це можливо, то для квартири ні. Де зберігати паливо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Єлектро Котел споживає від 6ти кіловат, бо від нагрівального елементу до теплої картири є мінімум три посередники на які витрачається свій процент енегрії на нагрів..

Ці панелі виходять на робочу температуру за 3-5ть хв, робоча температура поверхні 85 градусів, споживання 0.85 кіловата в годину, перекриття по площі 18 квадратів основне і 25 квадратів додаткове опалення.

Основна умова гарного результату по економії це утеплення і вікна,

якщо з цим все гаразд то така панель буде працювати макимум 4 - 6 год год на добу , світло для населення 0.45 коп , 2.7 грн за добу , місяць 84 грн.

хай 100 грн в місяць , пляшка нормальної горілки )))))

post-27341-0-23026400-1445549481_thumb.j

post-27341-0-56742300-1445549481_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка ціна цієї панелі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка ціна цієї панелі?

Відписав в приват

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка ціна цієї панелі?

qeaT.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...