Перейти до змісту

APU AMD E1-2100 - казнить нельзя посмиловать

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Холівар-топік? Можливо. Якщо з'явиться бажання "повоювати" чи помінусувати, давайте це робити обґрунтовано.

Розпочну. Оселя головного героя - ноутбук HP 15-g003sw. Принесли новим з просьбою допомогти в налаштуванні. Установка ОС з оригінального образу MSDN Windows 8.1 Professional VL with Update 3 (х64) [November 2014] та подальший апдейт через центр оновлень при каналі в 100 Мбіт/сек. в 4 години не вклались. Не витримав, пішов спати, залишивши систему оновлюватись на ніч. Зранку почав шукати підтвердження своїх припущень на рахунок ЦП...

В моєму робочому лептопі Acer E1-52, купленому (новим) майже 2 роки тому, стоїть AMD E1-1200 (ОЗУ - 6 Гб, Windows 8.1 x64). 720p в YouTube лагає, 1080p - слайдшоу (незалежно від браузера). До гальм в Excel 2013 звикав з півроку. Раніше стояла Windows 7 як x86, так і x64. Ті ж "яйця".

Так от, порівнявши два недокаменя 2012 та 2013 років на cpubenchmark.net, був вражений нижчими показниками новішого. Так, тести синтетичні, але об'єктивність, думаю, відображають.

5QMUL.jpg

А ось, для прикладу, зверніть увагу на ixbt порівняння з конкурентним Intel Celeron 1007U.

15-overall.png

Таких порівняльних таблиць/графіків можна було б вклеїти безліч. Але, здається, тут все зрозуміло.

За сегменти middle-end і high-end не розписуюсь, бо предметно не працював з ними. Але представники цих класів 5-8-річної давності грішили перегрівами. Зверніть увагу лише на барахол лептопів на olx. Здогадуєтесь, на якій платформі переважна більшість трупів?

На створення теми підштовхнуло нерозуміння мотивів створення таких продуктів таким виробиком.

Для себе кОму в назві теми я вже давно поставив.

Опубліковано

в мене було два ноута (один нетбук) з процами AMD. гальма та взагалі суцільне нещастя :dont: мобільний Sempron це просто шарова ціна, якось швидкості від нього не очікуєш. але ж Turion 64 X2 мав бути хоч десь попереду. а хрєн.

Опубліковано

Теж бачив,як цей камінь працює на ноуті з хп, цей амд е- непотріб. С1007 космос в порівнянні. Також старі інтел dual core в рази краще.

Опубліковано

Спочатку я принципово не продавав знайомим ноути Acer. Тепер або якщо ноут Acer або він на платформі AMD, його через мене купити не можна. Не хочу бути відповідальним за тормозюче гівно, у якого через рік-другий здохне міст.

Тому, підписують під твердженням, що бюджетні мобільні рішення амд — гівно ще те.

А от ноут з пасивним охолодженням і целероноатомом всередині поки радує)

Опубліковано

Спочатку я принципово не продавав знайомим ноути Acer. Тепер або якщо ноут Acer або він на платформі AMD, його через мене купити не можна. Не хочу бути відповідальним за тормозюче гівно, у

якого через рік-другий здохне міст.

Тому, підписують під твердженням, що бюджетні мобільні рішення амд — гівно ще те.

А от ноут з пасивним охолодженням і целероноатомом всередині поки радує)

здається то це було колись, коли nvidia дохла
Опубліковано

Амд це да.... Хоча це найдешевгі процесори, а скупий платить двічі.А от в мене неупереджене ставлення до ноутів асус,до тих що 3-4 роки випускалися назад... мій емашінес переніс 4 роки знущань(на амд кстаті), а асуси дохли і дохли...

Опубліковано

В мене два ноути на Селеронах, цілком задоволений.

А знайомий із сервісного центру казав, що ноути на АМД працюють добре до кінця гарантії. А далі... Як вийде, але краще не ризикувати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...