Перейти до змісту

ДТП, страхова, знос авто і що далі?

myhajlyk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім доброї ночі. Треба порада.

В грудні 2014 було дтп. мені пошкодили авто. страхова оцінила в 15000 грн. 5000 - робота, 10000 грн - запчастини. Так як авто більше 8 років - -70% амортизації = 3000грн. Разом до виплати - 8000 грн. Розрахунки велись по курсу евро- 17.11 грн.

По факту . Сьогодні впали на рахунок 7500 грн. 500 грн франшиза, яку мені не доплатили. Грошей 8000 грн. ще в грудні 2014 не хватало, щоб відремонкувати моє авто, а тепер я взагалі мовчу.

Винуватець - юр. особа.

Що робити, куди рипнутись, чи не рипатись? Можливо в когось є досвід такої ситуації. Можливо хтось займеться моєю справою(за винагороду).

Опубліковано

Треба звертатися з позовом др юридичної особи. Головне - щоб доеументи були в порядку, якщо щось вже ремонтувалося.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

апну тему. Позовна заява написана, зареєстрована в суді. Буду чекати.

П.С. Станом на 16.02.15р. вартість ремонту мого авто майже 40000 грн. от засада... Далі буде.

Опубліковано

яка страхова? хто робив оцінку? опишіть все в деталях, бо виглядає все досить дивно. "пошкодили авто" і ремонт в 40000 гр якось не звучить... бо це вже серйозні дуже пошкодження.

у мене в вересні було серйозне дтп, машині якраз "виповнилось 8 років" і все одно оцінка і виплата з запасом покрили витрати

Опубліковано

страхова винуватця - княжа. Вони в грудні 2014 оцінили ремонт авто в 15000 грн. Згідно закону - 90 днів на виплату, а ще згідно закону амортизація. Я пропонував тому водійові вирішити питання не відходя від каси, він відмовив. Передзвонивши в той самй день багато шротів приблизна вартість деталей+ робота становили до 9000 грн. грошей на відновлення авто не було. Відповідно чекав виплати. Поки чекав -доляр - 30. на шрот не хватає, поїхав на Рено сервіс. Провели вони дефектовку. ціна питання майже 40 тис. станом на 16.02. На сьогодні 26,02 це ще більше.

З подачі Ярчіка, ще проконсультувався з адвокатом, було вирішено подавати на суд і стягувати різницю виплачено страховою і треба для ремонту.

П.С. Як вияснилось, тобто не всі просто в курсі, що поліс цивілки не покриває повністю!!! збитки. Ще є куча всяких ххх і ууу. Іншими словами - це так сказать "допомога" страхової у вирішенні певного випадку, але не гарантія того що все буде тіпа " в мене страховка і мені по-барабану"...

Опубліковано

ви самі собі суперечите. в грудні - вартість матеріалів і роботи 9000 гр а через два місяці уже 40000 В нас долар з грудня в 4 рази виріс? щось не чув. Якщо Ви хочете максимум отримати вигоди, із ситуації що сталась, то я Вас трішки розчарую, при розгляді знову ж таки будуть використані експертизи які використовувались при визначенні збитку страховою і вони будуть не сильно відрізнятись від суми в першому повідомленні.

А за княжу я чув непогані відгуки.

Опубліковано

ви самі собі суперечите. в грудні - вартість матеріалів і роботи 9000 гр а через два місяці уже 40000 В нас долар з грудня в 4 рази виріс? щось не чув. Якщо Ви хочете максимум отримати вигоди, із ситуації що сталась, то я Вас трішки розчарую, при розгляді знову ж таки будуть використані експертизи які використовувались при визначенні збитку страховою і вони будуть не сильно відрізнятись від суми в першому повідомленні.

А за княжу я чув непогані відгуки.

Читай уважно!, там написано що 9000 по шротовським цінам, а 40000 по рено сервісу!!!!

Опубліковано

vrm, добре що у вас не було дтп і проблем з виплатами.

Питання №1 - коливання курсу. Якщо курс сильно скочив, то страхова має покрити різницю між розрахунками на певну дату і датою виплати.

Питання №2 - стару машину страхова рахує по певному зносу (чим старіше, тим меньший відсоток запчастин оплачують). а те, що машина і далі не на ходу нікого не цікавить. Ось цю різницю і має оплатити винуватець.

А з цими амортизаціями взагалі дивні ситуації виходять: мені на стоянці побили фару і поламали бампер. Якого жуя страхова нараховує знос бампера і фари???

Опубліковано

vrm, добре що у вас не було дтп і проблем з виплатами.

Читайте уважно мої пости вище!

Зрозумійте, страхова компанія не є благодійною організацією але і водночас не придумує цін з потолка! Є незалежна експертиза де визначається які деталі підлягають заміні а які йдуть під відновлення

Якщо є норма для машин старіше 8 років вартість деталі мінус 70 процентів то це не зпроста

наведу свій приклад у мене під заміну двері і стійка кузова, а вся інша бочина - підлягає ремонту.

двері нові по каталогу на той час 7500 гр, їх в калькуляції порахували за 2250 (30%) я їх на шроті в своєму кольорі з доставкою купив за 1500 гр. (це середня ціна, а не якась шара)

Відновлення визначається як сукупність всіх операцій вартість яких в нормогодинах і тарифна сітка взята не з прайсу гаражних майстрів а середня вартість сто.

Якщо страхова затягнула з виплатами (90днів), чи занизила вартість робіт то апелювати потрібно саме до неї. Зміна курсу за якого неможливо вкластись в ту суму теж повинна лежати на їх плечах, але це треба читати договір осаго

Читай уважно!, там написано що 9000 по шротовським цінам, а 40000 по рено сервісу!!!!

Я читати вмію. Шрот - це продаж б/в запчастин, сто автосалону рено - це продаж нових запчастин і весь комплекс робіт

Питання: в якому місці можна порівняти перше з другим? Звісно страхова не компенсовує вартість нових запчастин і ремонту на одному з найдорожчих сервісів. І ще питання що та ж вартість в грудні на реносервісі була наближеною до 40 ніж до 9 тисяч

Опубліковано

Коли страхова проводила калькуляцію курс євро у неї в базі був який? правильно 17 грн з копійками (тобто НБУ), а по факту 22 грн. я не знаю звідки та княжа брала ті ціни, всі страхові працюють по одній і тій же програмі, але мене як власника авто цікавить лиш одне - відремонтувати авто, тобто повернути його хоча б до того самого стану який був. Я ж нікого не просив в мене в"їжджати.

Питання №1 Питання №2

1- це нікого не хвилює, страхова діє згідно закону та якихось всвоїх положень та інструкцій. я так думаю позов нічого не дасть.

2 - так і виходить, шо якшо значні пошкодження , стара машина і винуватець бідна людина, то все на що можна розраховувати - це велосипед.

Опубліковано
Питання: в якому місці можна порівняти перше з другим? Звісно страхова не компенсовує вартість нових запчастин і ремонту на одному з найдорожчих сервісів. І ще питання що та ж вартість в грудні на реносервісі була наближеною до 40 ніж до 9 тисяч

Порівняти я так думаю можна в незалежних експертів, які ж працюють на ці самі страхові, а вартісь хз.

Опубліковано

- Зрозумійте, страхова компанія не є благодійною організацією але і водночас не придумує цін з потолка!

Я сім років пропрацював в страховій коспанії ;)

Перекрити експертизу страхової можна тільки іншою експертизою, проведеною на час виплати відшкодування (не приймаючи відшкодування з аргументацією недооцінки ремонту, що зараз поголовно, через стрибки курсу)

Ще одне питання - європротоколи. Якщо з постановою суду ще можна подавати додатковий прозов про відшкодування різниці між збитками і тим, що нарахували, то з європротоколом таке проходить?

• 2 місяця потому...
Опубліковано

апну. Було перше засідання суду. Відповідач зовсім не орієнтується у справі. Путає все, що можна спутати.... Короче, неук. Не знаю, як там це називається в суддівській практиці, відповідач подав клопотання про притягнення до співвідповідальності страхову, яке було задоволено. Поки якось так... Далі буде...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...