purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 05:38 #1 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 05:38 Доброго дня! Хто з форумчан в курсі, чи є тепла водяна підлога від двуконторного котла, як альтернатива батареї ? . Чи не буде холодно якщо забрати батарею, обігріваючись в приміщенні тільки теплою підлогою? По темі. Квартира в новобудові. В процесі ремонта виникла ідея зєднати лоджію з кухнею, утеплити лоджію, перенести туди газовий котел (погоджено), але зробити ось таку перегородку - Батарею немає куди перенести, тому що з правої сторони, ще на стадії будівництва мені не правильно підказали і зробили гребенку( коллектор з насосом для ТП), тому батарею туди поставити не можу, з лівої сторони буде вбудована кухня теж ні. Майстри кажуть буде тепло і без батареї, обігрів буде здайснюватися лише теплою підлогою, а я думаю чи варто так ризикувати?
Orfey Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 06:59 #2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 06:59 обігрів теплою підлогою набагато ефективніший від батарей, тільки треба нормально зробитив мене коридор, кухня і санвузол обігріваються так
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 07:10 Автор #3 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 07:10 обігрів теплою підлогою набагато ефективніший від батарей, тільки треба нормально зробитив мене коридор, кухня і санвузол обігріваються такі не має батареї на кухні? Тепла підлога в мене вже зроблена по всій площі кухні (12м2) , лоджії яка за цим вікном в кухні ,ванни, туалету та коридору. для того щоб поставити вікно як на фото вище мені запропонували викинути батарею взагалі, а я от думаю чи шукати місце куди її приліпити, чи не варто
jack74 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 07:36 #4 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 07:36 Навіть не думай! Тепла підлога в нашій кліматичній зоні не зможе виконувати функцію повного обігріву приміщення! Навіть не потрібно бути спеціалістом, щоб це розуміти - сам подумай, яка комфортна температура теплої підлоги? 24 градуси. А тепер згадай, яка для тебе комфортна температура в приміщенні! 20-21. А тепер згадай про втрати на стіни/вікна/двері! Це ж потрібно компенсовувати! ЩО буде догрівати?! Звідки доберуться ті градуси?! А коли конкретний мороз влупить?! Підлогу підкрутиш і будеш по ній скакати, як по пательні?
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:13 Автор #5 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:13 http://savenergy.info/page/teplyj-pol-bez-radiatorov-otoplenija-energoeffektianja-kvartira-prodolzhenie-5 Читаю відгуки, пишуть різне. Думаю як варіант всетаки перестрахуватися і пустити два виводи біля лівого вітражного вікна під батарею яка підключаеться до низу підлоги, поговорю з сантехніками чи таке можливо
Orfey Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:15 #6 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:15 обігрів теплою підлогою набагато ефективніший від батарей, тільки треба нормально зробитив мене коридор, кухня і санвузол обігріваються такі не має батареї на кухні? Тепла підлога в мене вже зроблена по всій площі кухні (12м2) , лоджії яка за цим вікном в кухні ,ванни, туалету та коридору. для того щоб поставити вікно як на фото вище мені запропонували викинути батарею взагалі, а я от думаю чи шукати місце куди її приліпити, чи не вартотак батарей немаплоща віддачі тепла в підлоги набагато більша порівнюючи з батареєю
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:18 Автор #7 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:18 обігрів теплою підлогою набагато ефективніший від батарей, тільки треба нормально зробити в мене коридор, кухня і санвузол обігріваються так і не має батареї на кухні? Тепла підлога в мене вже зроблена по всій площі кухні (12м2) , лоджії яка за цим вікном в кухні ,ванни, туалету та коридору. для того щоб поставити вікно як на фото вище мені запропонували викинути батарею взагалі, а я от думаю чи шукати місце куди її приліпити, чи не варто так батарей нема площа віддачі тепла в підлоги набагато більша порівнюючи з батареєю Кому вірити jack74 чи вам?
jack74 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:18 #8 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:18 І ще одне, не менш важливе... Не вір в ті рекламні бравади на сайтах продавців/монтажників теплих підлог про гарні конвекційні потоки, рівномірне прогрівання об'єму кімнати! Воно було б справедливе для кімнати без вікон/дверей. А в реалі без батареї під вікном (навіть хорошим) тягне по спині і то конкретно! І це не теорії чи домисли, а перевірено на собі.
Orfey Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:27 #9 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:27 ну в мене комфортно і на кухні і в ванній без батарейнапевно все вирішує утеплення будинка
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:30 Автор #10 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:30 Думаю таки "підстрахуюсь" - щось таке получиться + тепла підлога....
jack74 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:30 #11 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:30 http://savenergy.info/page/teplyj-pol-bez-radiatorov-otoplenija-energoeffektianja-kvartira-prodolzhenie-5 Читаю відгуки, пишуть різне. почитай тут forum.c-o-k.ru/viewforum.php?f=1&sid=2d40cb79f939bf9f6431fece90278a14
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:31 Автор #12 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:31 Думаю таки "підстрахуюсь" - щось таке получиться + тепла підлога.... jack74 - вийде такий варіант - чи то питання до сантехніків, я в тому не шарю
ChB Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:58 #13 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 08:58 Обігріваю повністю будинок теплою підлогою (лише в одній кімнаті батарея - там дерев"яна підлога). В хаті тепло, температуру води в контурі теплої підлоги ціє зими вище 32-33 С ще не виставляв. Я би й ще підняв температуру підлоги для більшого комфорту ніг, але буде зажарко в кімнатах
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:02 Автор #14 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:02 Обігріваю повністю будинок теплою підлогою (лише в одній кімнаті батарея - там дерев"яна підлога). В хаті тепло, температуру води в контурі теплої підлоги ціє зими вище 32-33 С ще не виставляв. Я би й ще підняв температуру підлоги для більшого комфорту ніг, але буде зажарко в кімнатах Запутався я ще більше і не знаю як правильно зробити..
ChB Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:11 #15 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:11 Ну в мене будинок добре утеплений, а як у вас - не знаю, якщо тільки одна цегла, то може треба перестрахуватись батареєю, плюс через перегородку будуть тепловтрати. Ну і не забудьте, що батарею треба підключати до загальної системи опалення, бо температури з контура ТП для батареї мало, тоді її ефективність як джерела обігріву буде нульова.
sergkots Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:15 #16 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:15 Чи вистачить теплої підлоги без батареї напряму залежить від тепловтрат (утеплення) через стіни та вентиляцію. Якщо із цим все норм - вистачає з головою. Я теплою підлогою (вірніше теплим піском ) без батарей опалював теплицю (зараз товариш опалює).
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:18 Автор #17 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:18 Ну в мене будинок добре утеплений, а як у вас - не знаю, якщо тільки одна цегла, то може треба перестрахуватись батареєю, плюс через перегородку будуть тепловтрати. Ну і не забудьте, що батарею треба підключати до загальної системи опалення, бо температури з контура ТП для батареї мало, тоді її ефективність як джерела обігріву буде нульова.Фасад будинку утеплений добрим слоем мінеральної вати ( зовнішнє утеплення). Лоджія правда не утеплена зовні,а утепляють мінеральною ватою з середини і проложують теплу підлогу. Потім буде вікно як на фото вище.Котел буде на лоджії. , кухня не кутова, зліва - сусіди - з права - зал в якому в мене стоїть добра батарея 1.40.
SysR Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:23 #18 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:23 Запутався я ще більше і не знаю як правильно зробити..Оптимально буде розподілити опалення 70/30. 70% -- підлога, 30% -- радіатори. Ще перевага ТП у тому що котел ганяєш на нижчих температурах до 50 градусів що суттєво продовжить його термін експлуатації. Якщо ТП зроблена правильно то ніякої пательні в хаті не буде, це я кажу по власному досвіду експлуатації. Рідіатори для того щоб вікна не збирали конденсат.
ChB Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:31 #19 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:31 Лоджія правда не утеплена зовні,а утепляють мінеральною ватою з середини і проложують теплу підлогу. Потім буде вікно як на фото вище.Котел буде на лоджії.Не рекомендую робити теплу підлогу на лоджії, ви ж там не будете сидіти зимою на дивані з газетою, тільки лишні витрати газу на опалення.
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:55 Автор #20 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 09:55 Лоджія правда не утеплена зовні,а утепляють мінеральною ватою з середини і проложують теплу підлогу. Потім буде вікно як на фото вище.Котел буде на лоджії.Не рекомендую робити теплу підлогу на лоджії, ви ж там не будете сидіти зимою на дивані з газетою, тільки лишні витрати газу на опалення.НА ЛОДЖії БУДЕ КОТЕЛ...кажуть будуть тепловтрати по газу якщо там буде холодно
Столярка Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:01 #21 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:01 Лоджія правда не утеплена зовні,а утепляють мінеральною ватою з середини і проложують теплу підлогу. Потім буде вікно як на фото вище.Котел буде на лоджії.Не рекомендую робити теплу підлогу на лоджії, ви ж там не будете сидіти зимою на дивані з газетою, тільки лишні витрати газу на опалення.НА ЛОДЖії БУДЕ КОТЕЛ...кажуть будуть тепловтрати по газу якщо там буде холоднозатрати значно більші будуть.якщо робити теплу підлогу, то можна і по всій квартирі, але батарею чи радіатор , потрібно ОДНОЗНАЧНО ( хай краще на регуляторах будуть по мінімуму але ефект значно вищий ), щоб потім асматиком не став від вологого повітря, да щей на Волині..
purepower2 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:05 Автор #22 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:05 тоді твердо зупиняюсь на такому варіанті - Виходу нема, або взагалі не здовбувати підвіконник і "good buy" французьке вікно , або обєднати лоджію з кухнею разом, щоб була одна ціла велика кухня
NoutM Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:46 #23 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:46 В Сусіда тепла підлога, вроді непогано гріє, але мені сухо коли захожу. Собі зробив теплу підлогу на кухню і санвузли, правда матову електричну. Вмикаю тільки коли гості приходять і висимо на кухні бо багато хто тапці не любить, або жінка коли готує їсти і довго на кухні. Але цілий день не пре коли включена, сушить повітря як на мене. Чи може то я такий чуттєвий )))
jack74 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:55 #24 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 10:55 Думаю таки "підстрахуюсь" - щось таке получиться + тепла підлога.... jack74 - вийде такий варіант - чи то питання до сантехніків, я в тому не шарю я зара з телефона, не можу толком побачити, що на тій фотці... я так розумію, що там, певно, реалізація твоєї ідеї підключення батареї в контур ТП... На мою думку, це погана ідея. Обґрунтую. Об'єднувати різнотипні контури - це величезна помилка! Стабільності температури ти не зможеш добитись і доведеться перероблювати по-правильному. Якщо ти включиш батарею ДО т/п, то на батареї буде найбільша втрата тепла, і в т/п вже буде попадати охолоджений теплоносій. Як в такому разі ти будеш контролювати комфортну температуру т/п? Думаю, що ні про який комфорт вже тут мова йти не буде, а буде одна морока з постійним корегуванням температури теплоносія... Якщо ти включиш батарею ПІСЛЯ т/п, то в батарею буде попадати вже охоловший теплоносій (який і так не був достатньо теплий як для батареї). Тобто в цьому варіанті толку з батареї "0". Про дурість включення батареї десь в середину контура т/п, думаю, пояснювати не потрібно. Я розумію, що ти хочеш зекономити, але згадай прислів'я... Якщо вже так тиснуть фінанси в даний момент, то кинь туди окремий контур і заглуши поки кранами. А в майбутньому при потребі начіпиш батарею. Це все ІМХО, я не буду бити себе в груди і з піною доводити, що я правий на всі 100, але собі б я не ризикував заради теоретичної економії. ПиСи: заплутався? а ти як думав буде?! ніхто тобі не дасть 100%-ву гарантію, а жити там тобі! Так що думати, аналізувати і вирішувати теж тільки тобі. Почитай той форум, що я тобі радив, але й не забувай, що відчуття комфортної температури штука, все ж, сугубо індивідуальна. Наприклад, колега якось вихвалявся, що в мороз його котел виставлений на температуру всього 35 градусів, і в хаті класно... А коли прийшли до нього в гості, то я замерз бо в нього реально було градусів 18...
ChB Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 11:06 #25 Опубліковано 10 Лютого, 2015 в 11:06 Батарею можна включити до контура ТП, якщо на його вході перед гребінкою поставити дво- чи трьохходовий клапан (в залежності від схеми реалізації) для регулювання температури в ТП (тим більше, що "зробили гребенку( коллектор з насосом для ТП)", тобто окремий насос для циркуляції в замкнутому контурі ТП вже є), а на котлі вже виставити температуру теплоносія для батареї (хоча би 45-50 С мінімум).П.С. В мене вдома 22-24 С.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.