Перейти до змісту

Ліцензійний Windows

Superman

Рекомендовані повідомлення

Доброго вечора!

Планується купівля кількох простих ПК для роботи з текстами та браузером, тобто нічого складного (можливо, це якось впливає на вибір ОС). ОС на них немає, тому виникає необхідність встановлення ліцензійного Windows (ПК для офісу = для комерційного використання). В процесі пошуку варіантів останньої виникло кілька запитань:

1) Цю Windows 8.1 можна використовувати з комерційними цілями? Тобто ліцензія тут відповідає такій, яку вимагає законодавство для такого роду використання?

2) Чому вона така дорога? На оф. сайті Майкрософт в Росії ціна аналога майже вдвічі менша.

3) Друзі розповіли, що, в результаті закінчення підтримки Windows XР, можна спокійно використовувати копію цієї ОС без будь-яких проблем з відповідними органами. Наскільки це твердження є реальним?

Буду дуже вдячний за будь-які відповіді та рекомендації

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо проста робота з браузером і текстами, чому не спробувати безкоштовні аналоги типу Убунти або Дебіану?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в першу чергу - уточніть кількість ПК, від цього залежить тип ліцензії

P.S.А взагалі, я б теж радив Ubuntu для таких цілей...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Річ йде про 4 ПК.

А на Ubuntu можна поставити всі програми без будь-яких проблем?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Superman, там два диски просто в комплекті. От чи дві ліценції - не знаю. Тому і дорожче

http://www.microsoftstore.com/store/msmea/uk_UA/pdp/Windows-8.1/productID.288801000

Це офіційний магазин, я так розумію?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивлячись які програми потрібні....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на Ubuntu можна поставити всі програми без будь-яких проблем?

Для офісних програм - тексти (набір,друк), інтернет - навіть різниці практично не помітно, в тому числі - спокійно відкриваються файли створені в віндовсовському офісі і т.п. От з професійною графікою - складніше,але також можливо. Крім того - практично відсутні трабли з вірусами ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3) Друзі розповіли, що, в результаті закінчення підтримки Windows XР, можна спокійно використовувати копію цієї ОС без будь-яких проблем з відповідними органами. Наскільки це твердження є реальним?

За використання ОС (з припиненою підтримкою) від Майкрософт я вже писав раніше - не можна використовувати неліцензійну, просто подзвони на службу підтримки і запитай, навіщо на чутки покладатися.

Якщо використовуватимеш щось з Linux (Ubuntu чи Debian), я б рекомендував використовувати WPS Office від китайських розробників :)

Реально сумісність з майкрософтовським офісом - набагато крутіша, ніж в тому ж Libre чи Open Office, ну і, звісно, це фрішний продукт, навіть для комерційного використання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BACbOK, дякую. Використовую WPS Office на телефоні, дуже хороша програма. Задумаюсь над встановленням Ubuntu.

Tarzanych, дякую за посилання. Я, мабуть, пропустив десь онлайн магазин українській. Думав, що його просто немає. 1450 грн - досить непогана ціна.

Дякую всім, хто відписався в темі. Прийму все вами сказане до уваги. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1) Цю Windows 8.1 можна використовувати з комерційними цілями? Тобто ліцензія тут відповідає такій, яку вимагає законодавство для такого роду використання?

Без проблем. Наклеціка на коробці, яка підтверджує її ліцензійність. питався у майкрософта особисто! Здирати і клеїти - не потрібно.

2) Чому вона така дорога? На оф. сайті Майкрософт в Росії ціна аналога майже вдвічі менша.

Відповідь була вище

Єресь.

ХР має бути куплена. Те, що її підтримка ніби то скінчилася, це не позбавляє вас обов'язків її мати куплену! Термін її "ліцензійності" ще 10 років, здається так. (Якби все було так просто - вона була б вільна для скачування із оф. сайту). Знову ж таки, можу звернутися із офіційним запитом у Майрософт Україна.

Як і казали вище - Убунта чи інший фріварний дистрибутив із графічною оболонкою. Ні вірусів чи іншої фігні. Просто, і зі смаком.

Єдине АЛЕ це програми типу Медок і т.п. Яких я ще не бачив під лінукс. Для них тільки Віндовс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за вичерпну відповідь!

Відповідно, ця версія з відповіді Tarzanych теж цілком підходить для комерційних цілей?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будь-яка підходить до комерційних цілей, окрім Home, вона обрізана вхлам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будь-яка підходить до комерційних цілей, окрім Home, вона обрізана вхлам.

а чим хоум погана?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чим хоум погана?

Я не сказав погана, я сказав обрізана. Не під ті функції заточена.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А який сенс ставити на комп'ютер восьму версiю коли скоро вже 10-та частина буде, яка буде набагато кращою?)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10-та безкоштовна, якщо є ліцензійна восьма ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А підкажіть, чи є якісь "домашні пакети" ліцензій, якщо вдома, приміром, 3-4-5 компів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи є якісь "домашні пакети" ліцензій, якщо вдома, приміром, 3-4-5 компів.

немає, на скільки мені відомо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, то їм же гірше :)

значить потрібно купувати 5 домашніх версій :)АБО

Так. ;) Якщо ліньки читати, то коротко - ставите ЛЮБУ піратку (бажано чистий дистрибутив), купуєте GGK (гуглим) і не паримся з приводу ліцензії. Якщо потрібна ліцензія, звісно.

Це найдешевший варіант.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб допомогти, то треба знати хоч яка помилка вилітає...

І посилання виглядає ось так:

s_1422952568_6182285_fba6e78689.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І посилання виглядає ось так:

Чоловіче, поправ сам посилання. Ти ж ніби не дівчина, щоб помилитися у посиланні. (вона захватила зайву літеру "і" )

Ось.

А помилку варто вказати!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...