Перейти до змісту

Померла батарея в ноуті. Варіанти?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Коротка історія. Є в господарстві ноут Dell V131, на момент виникнення проблеми було йому десь 2,5 роки. Все почалося з того, що кілька днів підряд замість того щоб вимикатися, робився Hibernate. Ось так поспав він десь з тиждень, а потім батарея перестала нормально заряджатися: заряд десь до 20%, після чого вимикався. Перевірка тоді показала знос батареї на рівні приблизно 40%. Покуривши форуми, ноут був загружений в режимі делловського тестування і залишений в ньому до повної зарядки. Відбулось диво: поступово, з 3 чи 4 разу, батарея зарядилась до 100%.

Та недовго музика грала, недовго фраєр танцював. Через тиждень батарея раптово вмерла зовсім. Тобто ноут каже, що батарея непридатна, замініть і бла-бла-бла. Одним словом, на батареї не тримає зовсім, навіть не стартує.

Хтось може щось підказати? Давніше часом попадались на очі топіки про прошивку контролера, але я в тому ні разу не фахівець :(

Резюмуючи: цей ноут – робочий інструмент і рано чи пізно нова батарея буде придбана (купив би вже, але грьобаний курс :( ), проте залишається питання, чи є якісь варіанти оживити рідну батарейку?

Опубліковано

В батареї, в середині, є від 4 до 9-ти елементів, які тримають заряд. Скоріш за все, у них(у кожному окремо) спрацював запобіжник, що призводить до відімкнення, контакту (безпосередньо плюса, з самим літієм). В інтернеті є інструкція, як це виправити, але скоріж за все батарею потрібно буде розібрати, знищити запобіжники(робиться циганською голкою) і потім поертаються. Після цього батареї починають заряджатися і оживати.

Пока запобіжник працює, на елементі, вольтаж - нулі, або мінус один. При відімкнені запобіжника, є трошки заряду.

Опубліковано

там контроллер вумний стоїть,

можеш зібрати i2c philips адаптер і прочитати дані з відти,

скажу з власного досвіду: розібрав підключив аймакс після вдбалансував током 0.1а і може оживе,

шоб перещитав ємність тра зарядити на максимум і розрядити в так званий "нуль" це коли ноут сам потухне, попередньо відімкнувши всякі попередження в ос

надіюсь вам ясно

і ще одне запобіжник переплавлюється при набиранні великої температури елементами даби не загорілись, чи то коли ток великий пригає, короч там для цього є спец мікруха крім конироллера

Опубліковано

шоб перещитав ємність тра зарядити на максимум і розрядити в так званий "нуль" це коли ноут сам потухне, попередньо відімкнувши всякі попередження в ос

надіюсь вам ясно

Коли це сталось, я розрядив в ноль, зарядив повністю (з 3 разу) без загрузки вінди (в зашитій тестовій утіліті Делла). Ноут сказав "уря" і зарядив АКБ на 100 %. Попрацював трохи, а через тиждень-другий батарея здохла взагалі, не визначається :(.

АПД. Якщо це запобіжники - хто візьметься зробити?

Опубліковано

надіюсь вам ясно

Коли це сталось, я розрядив в ноль, зарядив повністю (з 3 разу) без загрузки вінди (в зашитій тестовій утіліті Делла). Ноут сказав "уря" і зарядив АКБ на 100 %. Попрацював трохи, а через тиждень-другий батарея здохла взагалі, не визначається :(.

АПД. Якщо це запобіжники - хто візьметься зробити?

якщо запобіжник спрацював мало його закоротити, там ще треба і в контроллер внести дані що мол все гуд і банки справні, короче шкурка вичинки не стоїть

моя лежить із флагами в контроллері, ніяк неможу зібрати контроллера шоб в мозгах зарядніка покулупатись

є такий форум avalon.co.ua/batteries/ читни, будеш знати більше

Опубліковано

запобіжник може бути цілий, а контролер заблокувався, "вихідні ключі" закриті, і, виходячи з того, яка там "сборка" (контролер) можна робити подальший діагноз, почитавши avalon.co.ua на протязі 3-ох і більше вечорів.

і все це треба робити після розбирання батареї

ТС, два варіанта, 1 - знайти на авалоні найближчого спеціаліста по АКБ і він все зробить

2 - купити "кітай-аналог" батарею за 500-1200грн і потім нам розказати скіко вона "проїхала"

ціна на елементи в роздріб в нєті від 100-150грн за 1 шт. плюс підготовка елементів, перепайка, та прошивка

їх там, скоріше за все 6шт.

ну ще є варіант, якщо контролер не заблокований, запобіжник цілий, і є якась напруга, зарядити "напряму" а потім "тупо" замінити елементи, але це вже друга історія..

Voronin10, скільки почитав годин на авалоні?

Nenitel, ще не попадались елементи без "плюса" на виході, і навіть розряджені в "ноль", пруф би дав на ці запобіжникі, а то щось в мене "шаблон порвало" (самому шукати влом ;) )

Опубліковано

1 - знайти на авалоні найближчого спеціаліста по АКБ і він все зробить

Привіт )

А ви самі не візьметесь за ремонт/відновлення моєї АКБ?

Щось не можу написати вам в приват:

Обнаружены следующие ошибки:

Пользователь volker78 больше не может получать новые сообщения

Личное сообщение не отправлено.

Опубліковано

В батареї, в середині, є від 4 до 9-ти елементів, які тримають заряд. Скоріш за все, у них(у кожному окремо) спрацював запобіжник, що призводить до відімкнення, контакту (безпосередньо плюса, з самим літієм). В інтернеті є інструкція, як це виправити, але скоріж за все батарею потрібно буде розібрати, знищити запобіжники(робиться циганською голкою) і потім поертаються. Після цього батареї починають заряджатися і оживати.

Пока запобіжник працює, на елементі, вольтаж - нулі, або мінус один. При відімкнені запобіжника, є трошки заряду.

В ноутбучних батареяк немає окремого захисту на кожен елемент, все моніторить і контролює контролер батареї, і напруту на окремих елементах, і загальну температуру батареї.

18650 банки із захистом в продажі є, але то для інших цілей.

Опубліковано

читав більше ніж половину топіків, також курив даташити на bqшнікі

я про час, скільки це по часу в тебе забрало, хоча б для того, щоб відновити батарею для себе

Опубліковано

читав більше ніж половину топіків, також курив даташити на bqшнікі

я про час, скільки це по часу в тебе забрало, хоча б для того, щоб відновити батарею для себе

ой багато більше ніж два тижні там тупо сидів і читав шо і до чого, бо важко було шось зрозуміти, та й зараз час від часу заглядую, не все ж в голові тримається

там в основному зводять до купіть програму авось повезе, я списувався із автором, трошка "вкурив" шо і до чого :)

правда часу і знань катастрофічно невистачає щоб все реалізувати,

там два bqшніка стоїть один як флешка другий батерею моніторить щоб поспілкуватись по шині і2с тра подати встрєчку(заряд) і тоді "поласкавши" першу мікруху (та що моніторить ) вона дає доступ до помяті,

короче геморой ше той, недарма автор бере зелень за софт

ще є одне велике але: це все можна робити і нахаляву софтом від виробника маючи ev2300 ;)

П.С свою акб я ж тобі казав, купив просаженою десь до 2в на банках, розібрав приципив балансира "imax"(піднав до 3.8в на всіх банках) і о чудо акб стала працювати, як вияснилось пізніше ще й заряджатись, хоча в евересті пише неперезаряджаємий літій :)

П.С.С соьдні на роботі хотів зарядити одну провірену батерейку ноутбучну і виявив що ніз того ні з сього всі елементи просажені в 0, хз шо сталось, остання банка не хоче підійматись, містика

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...