Перейти до змісту

Україна очолила рейтинг найнижчих середніх зарплат у Європі

yu2007

Рекомендовані повідомлення

Україна очолила рейтинг найнижчих середніх зарплат у Європі

...Середньомісячна зарплата українців в 2014 році виявилася найнижчою серед жителів Європи, свідчать дані інфографіки, опублікованої на сторінці англомовної версії Вікіпедії...

Детальніше тут.

Перше місце, навіть Молдову обігнали :(

Хто, що думає? Наше лідерство надовго?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кеп, Америку не відкрив. В нас і до певних подій ситуація ''не фонтан'' була, про нинішній час годі й говорити, тем і так багато відкрито.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кеп, Америку не відкрив. В нас і до певних подій ситуація ''не фонтан'' була, про нинішній час годі й говорити, тем і так багато відкрито.

Це не я, це пєдівікія. Я просто розмістив об*яву :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось головна цитата статті:

Відзначається, що в менш розвинених економіках реальні доходи населення можуть перевищувати офіційні через значну частку сірої економіки.

В нас сіру зарплату жоден європейський експерт не порахує. А вони вирахували середню зп серед бюджетників, бо тільки вони й отримують 100% білу зарплату.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не тількт зарплати треба порівнювати, треба більш ширше диаитися - ціни на продукти, ціни квартир (аренди) та іншого. Сумувати, ділити і тоді виводити якийсь інденкс "вартості життя"

Впевнений, що за газ в будинках ми платимо найменше в Європі.

Саме так, зп тут чи не останню роль відіграє. Питання напевне що за ту зп купити, а нічого, тобіш елементарна пенсія зараз що, в районі 50$? Чому в $ сказав, так склалось що товари міцно-міцно прив'язані до валюти і раніше за ті ж самі гривні можна було з повним пакетом прийти з СМ, зараз жеж ні, здавалося б зп, соц виплати та пенсії на тому ж рівні, а рівень життя різко знизився самі знаєте чому...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас сіру зарплату жоден європейський експерт не порахує. А вони вирахували середню зп серед бюджетників, бо тільки вони й отримують 100% білу зарплату.

Маю сумніви, що евроексперти самі щось рахували по Україні. Швидше всього вони брали нашу офіційну статистику в гривнях і ділили на курс (теж офіційний, на жовтень 2014, судячи з таблиці). А методику обрахунку середньої зарплати Укрстатом можна, напевно, знайти в неті. І там точно будуть не самі бюджетники.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось головна цитата статті:

Відзначається, що в менш розвинених економіках реальні доходи населення можуть перевищувати офіційні через значну частку сірої економіки.

по-перше, не лише бюджетники отримують білу зп(Модерн, Кромберг, Епіцентр і тп), а по-друге, більшість бюджетників отримує до 2500, але за рахунок зп по 10-15 тис. набігає така середня цифра

Керівні посади нацбанку по кількасот тис.грн оф.отримують, шахтарі оф.(ті зп що сам бачив) по 4-8тис.грн отримують, на кромберзі від 2.5 до 6тис мають, а от викладачі, вихователі у дит садках... там ппц.

Як порахувати зп у конвертах? Як ''лєві'' заробітки включити в статистику? Все відносно та приблизно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не тількт зарплати треба порівнювати, треба більш ширше диаитися - ціни на продукти, ціни квартир (аренди) та іншого. Сумувати, ділити і тоді виводити якийсь інденкс "вартості життя"

Ну та да, та да.

Давайте подивимося ширше :)

Знайома німецька сім*я орендує маленьку 3-поверхову халупку. За газ не скажу, вони платять не за кубометри газу, а за кілокалорії (по показникам теплолічильника). А от за світло можу сказати: близько 100 євро/місяць (1квт = 0,3-0,33 євро, десь 300 квт/місяць). Тепер беремо середню зарплату по Німеччині із цієї ж таблиці, множимо на двох працюючих і вираховуємо, скільки у % з сімейного бюджету іде на оплату електроенергії: 100 євро із 4100 Євро виходить 2,44 %.

А в нас як? Порахуєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а в нас 90 грн з 3500 грн

Тобто 1 квт коштує 0,30 грн.? Знаю, що обрахунок вартості диференційований (до 150 квт в міс менша ціна, потім все вища). Ну і треба вираховувати з двох середніх зарплат (дохід сім*ї).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чого ви берете Німетчину. Візьміть тих самих греків чи румунів. Вони також в Європі. В нас електрика в % відношені також не дорога. Плачу я за неї 100-120 грн. За газ в будинку 200 кв.м. в зимові місяці - 250-350 грн. Жити в Україні ще можна, єдине що особисто мене напрягає - це "бесплатна" медицина.

Ну і ще - дорогі б.у. машини. Все не як не можу насобирати на розвалюху )))

Просто наведений мною приклад Німеччини реальний, у греків я про світло не питав, а в Румунії навіть не був ніколи :)

Повертаючись до калькуляції. Отож ви платите 120 грн., а чиста сукупна зарплата двох осіб по таблиці виходить десь 6000 грн. Тобто за електрику ви платите 2% від 6000 грн. А німці 2,44 %. Як бачимо, різниця невелика.

Маленьке уточнення. В цих німців підігрів води електричний (проточний бойлер). Маю припущення, що в Україні, якщо теж користуватися бойлером, за місяць буде набігати все ж таки більше 120 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка різниця. співставляти треба ціну, а не суму. Одні можуть економити, а вінших світло горить у всіх кімнатах і коридорі+різна кількість техніки

Поясніть, чому треба співставляти саме ціну? Ціна різниться приблизно в 20 разів, але і українці, і німці витрачають 2-2,5 % від середнього сімейного доходу (2 осіб) на електрику. Доречі там, де я був, таки дуже економлять.

Добре, візьмемо варітість солярки, теж енергоресурс. В нас 17 грн., в Німеччині заправляли в грудні по 1,10 євро. Так, в Європі паливо дорожче. Але порахуйте, скільки українець може купити літрів на 3000 грн., і скільки німець на 2000 євро? Або скільки у % від зарплати тратить українець, щоб заправити в місяць 100 л., і скільки у тих же % тратить німець?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так до чого ви ведете???

ну так до цього:

Виводим сякий-такий індекс вартості життя :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так наведіть повністю витрати сім"ї за місяць, а не 2 пункти. Тоді буде зрозуміла картина

Не наведу, бо це буде моя фантазія, оскільки я живу тут, а не там. Я говорю лише про достаменно відомі мені факти.

Але загальний підсумок такий: не дивлячись на дешеві в нас ("дорогі" в них) енергоносії, як не крути, виходить, що вони тратять на це менше у % від зарплати, ніж ми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Європі харчі набагато дешевші, ніж в Україні. Я, наприклад не можу собі дозволити каву за 95 грн/кг, а в них вона коштує 4 євро. Список дуже великий: форукти, овочі і так далі... У нас людина витрачає 60-80% свого доходу на їжу, випивку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...