Перейти до змісту

Помер Джо Кокер


bublik007

Рекомендовані повідомлення

Помер всесвітньо відомий музикант Джо Кокер. Він помер в Колорадо, де жив останнім часом. Кокеру було 70 років.

Як йдеться в офіційній заяві Sony Music, у Джо Кокера був рак легенів.

Джо Ко́кер (англ. Joe Cocker; * 20 травня 1944,Шеффілд — † 22 грудня 2014) — англійський співак, який починав як естрадний виконавець під псевдонімом Vance Arnold, потім виконував рок і блюз в пабах як вокаліст команди Grease Band. У 1968 р. записав власну версію бітловськой «A Little Help from My Friends», яка в листопаді досягла вершини національного хіт-параду продаж. У серпні 1969 р. його виступ став одним з живчиків фестивалю у Вудстоці. Наступного року гастролював по Америці.

У 1970-ті Кокер мав проблеми з репертуаром, в якому переважали переспіви пісень інших виконавців. Крім того, він захопився наркотиками та алкоголем, регулярно з’являючись на сцені в стані легкого підпитку. Внаслідок зловживання алкоголем його колись могутній голос перетворився на гранично хрипкий баритон. Це не перешкодило йому в 1982 в дуеті з Ворнс Дженіфер підкорити американські чарти з повільною баладою «Up Where We Belong», за якою Були інші пісні в аналогічному стилі. Кокер був одним з не багатьох вудстоківських ветеранів, який виступив (і з успіхом) на Woodstock ‘94.

У жовтні 1999 року брав участь у телешоу італійського співака Адріано Челентано «Francamente me ne infischio».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

видатна людина, видатна музика, навіть не музика - це поезія. Він залишив вічний слід в історії і буде завжди жити у своїх творах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побачив це відео і спочатку, навіть, не впізнав його. От роки змінюють людей!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...