Перейти до змісту

Чи варто ремонтувати ноут

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Усім доброго вечора. Є в наявності ноут Asus K51AC, і в нього накрилась мікросхема AMD 216-067402 (це міст разом з відяхою). Скільки буде вартувати заміна моста (не прогрів) і чи доцільно це робити?

Опубліковано

трошки не дописали- 216-0674026. Заміна буде коштувати приблизно 1000грн. Чи доцільно Вам вирішувати

Опубліковано

Усім доброго вечора. Є в наявності ноут Asus K51AC, і в нього накрилась мікросхема AMD 216-067402 (це міст разом з відяхою). Скільки буде вартувати заміна моста (не прогрів) і чи доцільно це робити?

зробіть прогрів - може протяне трохи, гірше ж йому від того не буде.
Опубліковано

Доцільно. Подивіться, скільки зараз ноути коштують. Вартість вам приблизно написали.

На рахунок мамки нової: а ви думаєте там якийсь інший чіп стоїть?) При заміні є шанси, що чіп новіший і уже без браку.

Хоча, як варіант заміну мамки можна розглядати.

Єдине, що через кілька років з ноутом може статись абсолютно те ж саме. Слід подякувати АМД та виробникам ноутів.

Далі рішення за вами.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ось твій чіп на ebay коштує майже 10 доларів , розборка зборка ноута від 100 до 150грн зазвичай, перепайка від 150 і вгору... Отже якщо сам замовиш чіп (у нас їх продаю по 500 якщо не помиляюсь + доставка) і розбереш/збереш ноут то тобі лишиться занести до майстра і заплатити за перепайку. можна ризикнути. хоча я для початку прогрів би нормально)

Опубліковано

я для початку прогрів би нормально

скільки ноути живуть після "нормальних прогрівів" тиждень, два, чотири?

Опубліковано

я для початку прогрів би нормально

скільки ноути живуть після "нормальних прогрівів" тиждень, два, чотири?

маю 3-4 випадки коли більше 3 років працюють.) Прогрів це завжди лотерея, не спробуєш - не будеш знати.

Опубліковано

маю 3-4 випадки коли більше 3 років працюють.

а скільки випадків коли 2-3 тижні працюють??

shur1k,

Моя вам порада - купіть нову мамку. Це явно надійніший варіант, і як писав Yuraul,

При заміні є шанси, що чіп новіший і уже без браку.

Крім того, нова мамка, це 40-50% нового нотіка!

Можливо, можливо, є шанс перейти на Інтел. Пошукати таку модель під цей ноут. Тобто одна модель ноута могла бути у 2-х варіантах, амд та інтел.

Сам такий випадок мав.

Купив б.в. ноут, за 2 тижні наїбнукрилася материнка. Заміна обійшлася у 1100 грн з процом. Перйшов на іншу платформу. з АМД на Інтел. Розмір мамки такий самий, все таке ж саме, тільки інша платформа.

Подумайте. І

Опубліковано

маю 3-4 випадки коли більше 3 років працюють.

а скільки випадків коли 2-3 тижні працюють??

Тяжко сказати скільки випадків, в прикладі я назвав кількість пацієнтів що найдовше поки живуть, але взагалом десь 50% виходять з ладу на протязі до 3 місяців. Тут багато нюансів)

Опубліковано

прогрів дає тільки те що припаяється кристал до підложки, всеодно потім відвалиться

купуєш новий міст бажано щоб випуск був чим по свіжіше там цю проблему мали б вирішити

і ще чисть систему охолодження і слідкуй щоб не перігрівався то буде тобі щастя

Опубліковано

Бачу пішла мова про ремонт нотіків то і я задам питаннячко.

Спочатку невеличка передісторія. Є такий апарат, в ньому здохла відяшка.

Заніс бука у СЦ там поломку підтвердили, відяшку прогріли, ноут пропрацював днів з 10 і знов гавкнув ну і відповідно шо відеочіп потрібно міняти.

І власне питання до шановних форумчан-майстрів, за яку суму грошей можливо замінити відеочіп або змінити материнку на нову чи б/в але з інтегрованим відео.

Опубліковано

Є такий апарат, в ньому здохла відяшка.

І власне питання до шановних форумчан-майстрів, за яку суму грошей можливо замінити відеочіп або змінити материнку на нову чи б/в але з інтегрованим відео.

http://aukro.ua/novaya-materinskaya-plata-dell-vostro-1310-i4747355349.html

така може?, була, без відеочіпа, інтегроване в "север"

а чіп буде десь так

http://aukro.ua/chip-bga-nvidia-geforce-8400m-gs-g86-631-a2-2011-i4912154409.html

плюс робота

якщо мама така і чіп відповідно

треба розбирати і подивитись точно, що там впаяно

Опубліковано

Бачу пішла мова про ремонт нотіків то і я задам питаннячко.

Спочатку невеличка передісторія. Є такий апарат, в ньому здохла відяшка.

Заніс бука у СЦ там поломку підтвердили, відяшку прогріли, ноут пропрацював днів з 10 і знов гавкнув ну і відповідно шо відеочіп потрібно міняти.

дивишся яка в тебе відео карта впаяна і дивишся по чому вона на єбеі або аліекспресі + перекатати відео десь до 200грн

Опубліковано

2 Voronin10 і volker78 в ноуті розпаяна відеокарта gf 8400m gs, чіп g86-630-a2 якщо я не помиляюсь.

Хочу вияснити що краще (тобто надійніше, не вигідніше) замінити неробочий чіп на наявній платі чи поставити в ноут нову чи б/в плату без дискретного відео (з інтегратом в чипсеті) тому що в цьому ноуті система охолодження не надто ефективна особливо в плані тепловідводу від відеочіпа і я побоююсь що новий чіп може пропрацювати не довго.

І ще одне, яка нормальна робоча температура відяхи 8400m gs при запущеній вінді і без навантаження?

Опубліковано

Хочу вияснити що краще (тобто надійніше, не вигідніше) чи поставити в ноут нову чи б/в плату без дискретного відео (з інтегратом в чипсеті) тому що в цьому ноуті система охолодження не надто ефективна особливо в плані тепловідводу від відеочіпа і я побоююсь що новий чіп може пропрацювати не довго

я таким чином міняв у 3 чи 4 ноутах - усі працюють досі.

Опубліковано

я таким чином міняв у 3 чи 4 ноутах - усі працюють досі.

Тобто міняли плату з дискретним відео на плату з інтегрованим в чипсет?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...