ODZER Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 16:57 #1 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 16:57 Ще з весни Самооборона збирає продукти харчування для наших бійців на Сході.За цей період було зібрано та передано десятки тонн різних продуктів для різних підрозділів.Також окремо збираються сухпайки http://board.lutsk.u...-dlja-bicv-ato/Зараз продукти збираються значно важче, а бійцям їсти треба ще більше на холоді.Частково, список продуктів підкоректовується згідно до холодної пори року, адже літом багато продуктів швидко псуються, їх в список не включали.На зиму ж треба продукти висококалорійні, вітамінізовані, більше жирної їжі.Наголошу важливий момент !!! Бажано, щоб продукти були в металевій або пластиковій тарі . Якщо в склі - то є ризик, що 30-50% цих продуктів поб"ється при перевозці, погрузці і т.д. Тому шкода і продуктів і солдат , які їх втратять.Але краще скляна тара, ніж ніяка!!!Оновлений список потреб :- Сигарети ( сірники, запальнички) !!!! ТРЕБА БАГАТО- Консерва м"ясна ( тушкована яловичина або свинина)можна скляна, але краще металева банка) Непогано також м"ясні консервації сільські ( домашня ковбаса, паштети, кров"янка, кашанка і т.д)- Консерва "Паштет м"ясний\печінковий" - м"який маргарин, масло-спред в твердих упаковках- сухі супи в брекета- борщові , супові заправки (хороші випускає Торчинпродукт)- кетчуп, майонез , томатна паста- лимони, імбир( має високі антипростудні та зігріваючі властивості)- консерва рибна ( краще в олії)- Консерва "Каша з м"ясом " або "Квасоля з м"ясом" ( краще в мет банках, але підійде і в скляних)- Консерва овочева ( кукурудза, горошок, квасоля, олівки, ананаси та ін )- Згущене молоко (краще в м"яких упаковках, але може бути в металевих)- Чай , кава, какао . Як в пачках , так і в одноразових стіках- Галети, крекери , печиво «Марія» ( як заміна хліба при відсутності)- Сухарі, тости, хлібці ( як заміна хліба при відсутності)- Горішки , сухофрукти ( родзинки, курага, фініки та ін)- Козинаки, халва, ірис плиточний, щербет ( всі ці продукти поживні і висококалорійні)- Поживні батончики ( добре підходять типу Snickers, Lions і т.п- Шоколад( краще чорний)- Бульйонні кубики - або суп одноразовий «Гаряча кружка», Knorr- Мівіна ( картопля чи вермішель)- вівсянка в одноразовому пакетику- Карамель з кислою начинкою або м"ятна ( при втомі це допомагає швидко відновити рівень глюкози в крові)- Кисіль сухий в брекетах, пакетах ( хороший зігріваючий напій при холодній погоді )- Шоколадно-горіхова паста «Нутелла»- мед , мед з пилком - це взагалі супер мультивітаміни- Полівітаміни-Сухе пальне( сухий спирт) для розігріву їжі чи кип"ятіння води- ліки від простуди ( може бути настойка ехінацеї , чи настойка елеутерокока - при своїй дешевій ціні це хороші ліки для підсилення імунітету)Поки не пишу вермішель , крупи - бо їх вистачає. Навіть без списку нам їх приносять багатоА тепер окремо продукти, які можна привезти з села чи дачі ( по можливості фасувати в пластиковий посуд !!!!):- Сало, але бажано не просто в банках, а перекручене з часником - Смалець або смалець з шкварками ( зараз для захисту від холоду треба багато жирної їжі)- Масло топлене ( на відміну від звичайного воно без холодильника може зберігатись до 9 місяців, а також воно корисніше за звичайне)Ось рецепт приготування. Робити бажано тільки з домашнього масла http://ffoodd.ru/vie...stps.php?id=6 До того ж це один з самих калорійних продуктів, і в нього також є зігріваючі властивості.- Варення, але не любе / малина, смородина, калина - все що потрібне для захисту від простуди /- КВАШЕНА КАПУСТА - продукт № 1 зимою. При відсутності вітаміну С реально може початись цинга . Капуста один з найкращих продуктів з високим вмістом вітаміну С. Можна їсти як сирою, так і зварити борщ чи потушкувати- Журавлина ( клюква) . Зараз якраз період збору та заготівлі цієї ягоди на Поліссі. Цілу зиму її продають на ринку. В цій ягоді присутній природній консервант, тому вона добре зберігається і не псується. Просто засипати цукром чи медом - буде супервітамінний комплексКорисні властивості журавлиниКорисні властивості журавлини зробили її найціннішим лікувально-профілактичним засобом. Ягоди рекомендують вживати в осінньо-зимовий період для підвищення імунітету організму до простудних і сезонних інфекційних захворювань, при анемії та авітамінозах. Журавлина чудово тонізує, освіжає, підвищує розумову і фізичну працездатність.Сік журавлини - відмінний антисептичний засіб, чудово знімає шкідливі залишкові явища в організмі після харчових та алкогольних отруєнь.Відвар з вічнозелених листочків журавлини - хороший сечогінний засіб, який рекомендують пити при нирковокам'яній і сечокам'яній хворобах. Сік з ягід має протимікробну дію і лікує інфекційні захворювання сечостатевої системи. Корисні властивості журавлини також застосовують для лікування і профілактики захворювань нирок, шлунково-кишкових захворювань.Речовини, що входять до складу журавлини, підвищують міцність і еластичність кровоносних судин. Саме тому журавлина і журавлинний сік корисні особливо для вагітних. Та й позбутися від токсикозу при вагітності Клюковка теж допомагає.У журавлині виявлено близько 20 потрібних організму амінокислот, які вважаються будівельним матеріалом для клітин і тканин. Прийом в їжу цієї ягоди допомагає знешкодити сполуки свинцю, кобальту, цезію та інших шкідливих для організму металів.Крім цього, напої з журавлини допомагають при простудних захворюваннях, гарячкових станах, гіпертонічної хвороби. Володіють жарознижувальними і потогінними властивостями, добре втамовують спрагу та поліпшують апетит.При грипі та застуді дуже корисний морс з журавлини. Для його приготування прекрасно підходить заморожені ягоди, так як при такому виді зберігання зберігається максимальна кількість корисних властивостей і вітамінів, включаючи незамінного борця із застудами - вітамін C. Відталі ягоди пропускають через соковижималку. Отриманий сік розводять кип'яченою водою і додають за смаком цукор або мед.Свіжу або морожену журавлину рекомендують вживати для зміцнення ясен. Для цього досить язиком розтирати ягоди в роті.-Горіхи волоські- Чаї з лікарських трав антизастудні чи вітамінні ( липа і т.д)-Сушка ( сушені фрукти та ягоди)- Мед , пилок-Гарбузове насіння смаженеЯкби хтось міг би готувати вітамінні маси( їх можна додавати в чай або просто їсти) , це було б взагалі супер:1) імбир+лимон+мед2) перекручені через м"ясорубку горіхи, родзинки, лимон та медКласти продукти та речі можна в кошики по збору допомоги бійцям АТО в супермаркетах чи передати біля намету Самооборони на Театральному майданіАбо приносити на штаб Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх). Довідки за телефоном : 050 378 2чотири 99, ПавлоЯкщо ви можете допомогти фінансово нашому проекту по виготовленні сухих пайків, дані нижчеКартка Приватбанку 5168 7423 1665 0658 Отримувач Савчук ПавлоКартка використовується лише для фінансування сухпайківШТАБ САМООБОРОНИ МАЙДАНУ ВОЛИНІ(067) 11 00 577; (067) 11 00 677; (066) 34 18 053Адреса: м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверхПрес-служба: (063) 977 17 85E-mail: [email protected]Наш сайт: samooborona.volyn.uaМи у Facebook: www.facebook.com/samooboronavolyn?fref=tsМи у ВКонтакте: vk.com/club65716724
ODZER Опубліковано 20 Листопада, 2014 в 11:05 Автор #2 Опубліковано 20 Листопада, 2014 в 11:05 Трохи коректується список. Одже , скидаю повторно. Те , що додалось, виділю синімБажано, щоб продукти були в металевій або пластиковій тарі . Якщо в склі - то є ризик, що 30-50% цих продуктів поб"ється при перевозці, погрузці і т.д. Тому шкода і продуктів і солдат , які їх втратять.Але краще скляна тара, ніж ніяка!!!Оновлений список потреб :- Сигарети ( сірники, запальнички) !!!! ТРЕБА БАГАТО- Консерва м"ясна ( тушкована яловичина або свинина)можна скляна, але краще металева банка) Непогано також м"ясні консервації сільські ( домашня ковбаса, паштети, кров"янка, кашанка і т.д)- Консерва "Паштет м"ясний\печінковий" - Сир, ковбаса та інші м"ясні продукти в вакуумних упаковках- м"який маргарин, масло-спред в твердих упаковках- сухі супи в брекета- борщові , супові заправки (хороші випускає Торчин продукт)- кетчуп, майонез , томатна паста- лимони, імбир( має високі антипростудні та зігріваючі властивості)- консерва рибна ( краще в олії)- Консерва "Каша з м"ясом " або "Квасоля з м"ясом" ( краще в мет банках, але підійде і в скляних)- Консерва овочева ( кукурудза, горошок, квасоля, олівки, ананаси та ін )- Згущене молоко (краще в м"яких упаковках, але може бути в металевих)- Чай , кава, какао . Як в пачках , так і в одноразових стіках- Галети, крекери , печиво «Марія» ( як заміна хліба при відсутності)- Сухарі, тости, хлібці ( як заміна хліба при відсутності)- Горішки , сухофрукти ( родзинки, курага, фініки та ін)- Козинаки, халва, ірис плиточний, щербет ( всі ці продукти поживні і висококалорійні)- Поживні батончики ( добре підходять типу Snickers, Lions і т.п- Шоколад( краще чорний)- Бульйонні кубики - або суп одноразовий «Гаряча кружка», Knorr- Мівіна ( картопля чи вермішель)- вівсянка в одноразовому пакетику- Карамель з кислою начинкою або м"ятна ( при втомі це допомагає швидко відновити рівень глюкози в крові)- Молоко в тетрапаках ( довготривалого зберігання)- Кисіль сухий в брекетах, пакетах ( хороший зігріваючий напій при холодній погоді )- Шоколадно-горіхова паста «Нутелла»- мед , мед з пилком - це взагалі супер мультивітаміни- Полівітаміни-Сухе пальне( сухий спирт) для розігріву їжі чи кип"ятіння води- ліки від простуди ( може бути настойка ехінацеї , чи настойка елеутерокока - при своїй дешевій ціні це хороші ліки для підсилення імунітету)Поки не пишу вермішель , крупи - бо їх вистачає. Навіть без списку нам їх приносять багатоА тепер окремо продукти, які можна привезти з села чи дачі ( по можливості фасувати в пластиковий посуд !!!!):- Сало, але бажано не просто в банках, а перекручене з часником - Смалець або смалець з шкварками ( зараз для захисту від холоду треба багато жирної їжі)- Масло топлене ( на відміну від звичайного воно без холодильника може зберігатись до 9 місяців, а також воно корисніше за звичайне)Ось рецепт приготування. Робити бажано тільки з домашнього масла http://ffoodd.ru/vie...stps.php?id=6 До того ж це один з самих калорійних продуктів, і в нього також є зігріваючі властивості.- Варення, але не любе / малина, смородина, калина - все що потрібне для захисту від простуди /- КВАШЕНА КАПУСТА - продукт № 1 зимою. При відсутності вітаміну С реально може початись цинга . Капуста один з найкращих продуктів з високим вмістом вітаміну С. Можна їсти як сирою, так і зварити борщ чи потушкувати- Журавлина ( клюква) . Зараз якраз період збору та заготівлі цієї ягоди на Поліссі. Цілу зиму її продають на ринку. В цій ягоді присутній природній консервант, тому вона добре зберігається і не псується. Просто засипати цукром чи медом - буде супервітамінний комплекс-Горіхи волоські- Чаї з лікарських трав антизастудні чи вітамінні ( липа і т.д)- Сушка ( сушені фрукти та ягоди)- Мед , пилок- Гарбузове насіння смажене- Хрін домашнійЯкби хтось міг би готувати вітамінні маси( їх можна додавати в чай або просто їсти) , це було б взагалі супер:1) імбир+лимон+мед2) перекручені через м"ясорубку горіхи, родзинки, лимон та медКласти продукти та речі можна в кошики по збору допомоги бійцям АТО в супермаркетах чи передати біля намету Самооборони на Театральному майданіАбо приносити на штаб Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх). Довідки за телефоном : 050 378 2чотири 99, ПавлоЯкщо ви можете допомогти фінансово нашому проекту по виготовленні сухих пайків, дані нижчеКартка Приватбанку 5168 7423 1665 0658 Отримувач Савчук ПавлоКартка використовується лише для фінансування сухпайківШТАБ САМООБОРОНИ МАЙДАНУ ВОЛИНІ(067) 11 00 577; (067) 11 00 677; (066) 34 18 053Адреса: м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверхПрес-служба: (063) 977 17 85E-mail: [email protected]Наш сайт: samooborona.volyn.uaМи у Facebook: www.facebook.com/samooboronavolyn?fref=tsМи у ВКонтакте: vk.com/club65716724
ODZER Опубліковано 21 Листопада, 2014 в 10:48 Автор #3 Опубліковано 21 Листопада, 2014 в 10:48 Ще додам, потрібні борщові заправки.В селах зазвичай таких в льосі багато. В скляних банках:1) для червоного борщу( пошинкований буряк)2) для зеленого борщу ( щавель в банках)Також потрібні м"ясні сільські консервації - домашня ковбаса, кашанка, кров"янка, печінковий паштет
silfida Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 12:13 #4 Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 12:13 випадково натрапила в інеті на новину про "сухий борщ", який дівчата з Івано-Франківська пакують для бійців Не знаю, звучала вже тут ця ідея, чи ні, але ідея гарна і варта уваги. Кухонні комбайни для шинкування складових є в багатьох господинь на домашніх кухнях, електросушки теж, певно, немало хто має... Великого кулінарного вміння тут не потрібно. Кожна господиня могла б зробити свій невеличкий внесок в загальну справу! Єдине, що, певно, потрібне буде якесь немаленьке приміщення, де б це все розважувалось і фасувалось по пакетах... До речі, вакууматор в мене є, правда, пакетів нема... Погугливши трішки, побачила, що цією гарною справою вже займаються господині в багатьох містах Львів Вінниця
silfida Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 12:22 #5 Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 12:22 не влізли всі відео в один пост Дніпропетровськ Тернопіль Ось тут вкладиш тернопільських волонтерів а ось тут якийсь відеорецептик
ODZER Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 13:05 Автор #6 Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 13:05 ми тему заготівлі сушених та сублімованих овочей підіймали ще в травні, коли овочі, які нам передавали люди в великих кількостях псувались просто на очах.Шкода, але тоді ця тема не мала підтримки. Ми вже другий тиждень зондуємо інфо стосовно фірм виробників сушених та сублімованих овочей, щоб нам дали допомогу.А потім вже лише фасувати-пакувати.(борщові набори та рагу)Можливо, завтра-пімлязавтра буде результат.Якщо вдасться, то це буде ефективніше, ніж готувати самим.У нас не вистачає волонтерів,які готові взяти відповідальність за проект та контролювати.Як правило, люди готові лише прийти допомогти на годинку. А відповідальні волонтери вже тянуть по декілька проектів, перегружені та перевтомлені. Тому варіант закупівлі сушок, пошуку приміщенн і т.д і т.п поки не розглядаємо.Якщо не дасться отримати допомогу від фірм виробників, тоді будемо закликати людей сушити овочі на дому в сушарках, пиносити до нас, а ми будемо сортувати та пакувати
milana Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 14:17 #7 Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 14:17 дуже гарна ідеямаю таке питання - а в духовці те діло сушити можна? бо сушкарки не маю, але яблука ми сушили в духовці
silfida Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 22:10 #8 Опубліковано 23 Листопада, 2014 в 22:10 якщо запитання адресоване мені, то я не знаю... не сушила ні так, ні так...
ODZER Опубліковано 24 Листопада, 2014 в 06:15 Автор #9 Опубліковано 24 Листопада, 2014 в 06:15 дуже гарна ідеямаю таке питання - а в духовці те діло сушити можна? бо сушкарки не маю, але яблука ми сушили в духовціефект від сушіння в сушарці і духовці відрізняється.І не тільки по швидкості приготування.Справа'в тому , що всередині сушарки фен, і продукти сушаться під потоком теплого повітря, в духовці надто велика температура - тому багато корисних речовин розпадаються.Ідеальний варіант - це сублімовані овочі, це сушка при мінусовій температурі, тоді всі вітаміни зберігаються, але це можна зробити в заводських умовах
ODZER Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 15:39 Автор #10 Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 15:39 Всі вищеперераховані продукти актуальні!Дуже треба ліки від простуди ( як для лікування, так і для профілактики). Наприклад, настоянка ехінацеї( баночки вистачить на декількох людей, ціна 4-6 грн) і т.п.Лимони, імбир, мед, журавлина іт.дЯкби хтось міг би готувати вітамінні маси( їх можна додавати в чай або просто їсти) , це було б взагалі супер, бо свіжі лимони псуються досить швидко:1) імбир+лимон+мед. Дуже хороший засіб для захисту від застудних захворюваннях, для піднятття імунітету та жтттєвого тонусуЄ різні рецепти приготування такої суміші , наприклад http://takprosto.cc/...iya-immuniteta/2) Так звана "вітамінна бомба" , перекручені через м"ясорубку горіхи, родзинки, лимон та мед. Є декілька варіацій цього рецепту , наприклад http://cooking.lady....a-valeria/6044/Можна робити без кураги та чорносливу, додати пилок( продається там, де медопродукти)3) журавлина з медом (цукром) В Луцьку журавлину цілу зиму продають на Старому ринку( ягода має у своєму складі природній консервант, тому довго не псується). Думаю, що має продаватись і на Варшавці. Ціна досить доступна. 1 стакан журавлини , 1 стакан меду. Перетерти з медом . Можна використати цукор, але з медом корисніше.Все бажано фасувати в пластикову тару.Також, шукаємо небайдужих, хто міг би нам допомогти готувати сухі борщові заправки http://board.lutsk.u...v-potrbna-dopo/
Zevs_Isver Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 18:33 #11 Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 18:33 а в що 1 2 3 пакувати?в якось порційно, чи великим об'ємом?
ODZER Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 19:08 Автор #12 Опубліковано 4 Грудня, 2014 в 19:08 а в що 1 2 3 пакувати?в якось порційно, чи великим об'ємом?краще в пластикову тару 0.5 л, 1л, 1.5 лце можуть бути відерця, контейнери,лоткитака тара є там, де продають мед.По можливості підписати, приклеїти листочок з вмістом
ODZER Опубліковано 8 Грудня, 2014 в 08:06 Автор #13 Опубліковано 8 Грудня, 2014 в 08:06 Дівчата-волонтери, що сортують продукти для бійців, просили по можливості НЕ ПЕРЕДАВАТИ ЗАКРУТКИ В СКЛЯНИХ БАНКАХ !!!!ЛИШЕ в пластиковій тарі. Виняток - м"ясні консерви, сало та смалець - це ми вже якось позамотуємо , щоб захистити від ударів при перевозці-погрузціБудь-ласка, не передавайте помідори та огірки в консервації. Там більша частина води , в огірках корисних речовин 0.00.І таку консервацію заготовлюють в багатьох областях. Реально огірків і помідорів набагато більше, ніж є потреба в бійців.Доставка на Схід вартує недешево, тому авто треба загружати максимально ергономічно - щоб продукти були смачні, корисні, в правильній тарі
ODZER Опубліковано 13 Грудня, 2014 в 13:36 Автор #14 Опубліковано 13 Грудня, 2014 в 13:36 Якщо ви або ваші знайомі передають для бійців варення, , вітамінні суміші і т.п, бажано щоб це було в такому форматі: - пластикова тара - підписано Варення приносьте не любе , а лише антизастудне - смородина, малина, чорниця, обліпиха і т.п. Знову ж таки - пластикова тара пріоритет. Те ж саме стосується лікувальних трав та чаїв - приносьте з листочком-вкладишем (вміст і рецепт споживання).Нам хтось приніс цілий мішок( не підписаний) - сподіваюсь це не анаша. Якщо хтось хоче передати сало, то краще перекрутити його з часником та спеціями і знову ж, в пластикову тару. Так заощаджується місце, і перекручене сало бійці їдять більш охоче. Приклад "правильної тари " на фото: пластик, підписано, як зверху ,так і збоку, етикетка проклеєна скотчем( щоб не розлізлась від вологи), вказано не тільки вміст, а й як вживати.
ODZER Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 06:42 Автор #15 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 06:42 Останній місяць хронічно не вистачає кави для бійців! Якщо бачите кошик по збору продуктів в супермаркетах - не обминайте! Не перестають нас дивувати маневицькі волонтери. Передали нам багато "правильних" продуктів( все в пластику, вакуумних упаковках і підписане). Удосконалені борщові заправки 2 в 1 ( борщова заправка + сало з часником запаяні в вакуумну упаковку), журавлину ,сало з часником в відерцях, "долгоиграющие" сірники, маскувальну сітку і т.д, . Приклад, як треба все пакувати ,
ODZER Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:27 Автор #16 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:27 Ще приклад "правильної" упаковки. Вже поїхала бійцям Коробочка, в ній упаковані разові дози.
Irochka Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:32 #17 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:32 Останній місяць хронічно не вистачає кави для бійців!є якісь вимоги до кави? 3 в 1, стікери, розчинна, заварна??? я куплю, тільки скажіть обсяги та яку. дякую.
ODZER Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:38 Автор #18 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 10:38 Останній місяць хронічно не вистачає кави для бійців! є якісь вимоги до кави? 3 в 1, стікери, розчинна, заварна??? я куплю, тільки скажіть обсяги та яку. дякую. Можна і розчинної , і заварної. Обсяги ВЕЛИЧЕЗНІ. Уявіть , скільки там людей, і каву п"ють частенько( при умові, що вона там є) В стіках ми використовуємо переважно для сухпайків , поки запас є., вистачає на найближчі потреби.
difoto Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 12:34 #19 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 12:34 На рахунок кави - є можливість взяти "псевдоякобз" на вагу, ціна - на порядок дешевша за фасовану. Самі розумієте, з яких джерел. Останній раз ціна була здається 180 грн/кг, завтра взнаю.
ODZER Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 13:04 Автор #20 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 13:04 Всі продукти зі списку актуальні !Передавайте волонтерським організаціям. Якщо ви хочете передати саме через Самооборону, , то класти продукти та речі можна в кошики по збору допомоги бійцям АТО в супермаркетах чи передати біля намету Самооборони на Театральному майданіА найкраще - приносити на штаб Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх). Довідки за телефоном : 050 378 2чотири 99, ПавлоШТАБ САМООБОРОНИ МАЙДАНУ ВОЛИНІ(067) 11 00 577; (067) 11 00 677; (066) 34 18 053Адреса: м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверхПрес-служба: (063) 977 17 85E-mail: [email protected]Наш сайт: samooborona.volyn.uaМи у Facebook: www.facebook.com/samooboronavolyn?fref=tsМи у ВКонтакте: vk.com/club65716724
ODZER Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 10:31 Автор #21 Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 10:31 В нас накопичилась певна кількість квашеної капусти в трьохлітрових банках та сала в такій же тарі. Щоб оптимізувати об"єм та уникнути розбивання банок при погрузці та користуванні, спростити роботу дівчатам , які упаковують продукти - нам треба пластикові відерця (5-7-10 літрів ). Продаються в "Новій лінії" , одразу неподалік касс, ціна 10-15 грн.Можливо , хтось готовий проспонсорувати-купити 25-40 шт ?Стосовно сала. Якщо в когось є потужна електром"ясорубка, можна організувати перекручування сала з часником ( прямо в підвалі, де це все зберігається) - це значно зменшить місце, плюс уникнемо скляної тари, до того ж, бійці значно охоче їдять такий продукт, просто сало вже набридло.
talja Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 08:14 #22 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 08:14 Я не проти перекрутити сало зі спеціями і часником, але вдома, а не в підвалі. Чисто з практичних міркувань: в підвалі, мабуть, не буде змоги руки нормально помити і посуд з м'ясорубкою після перекручування. Якби хтось підвіз мені додому банки з салом, я готова змолоти. Не скажу, що електром'ясорубка супер потужна, але з перервами в роботі справиться
Uliana Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 08:38 #23 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 08:38 Згодна з talja ))) Краще це робити вдома.Можу запропонувати також свою допомогу, перекрутити і пофасувати у 1л відерця
ODZER Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 09:20 Автор #24 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 09:20 Справа в тому, що у нас є певні проблеми з транспортом. Якщо хтось зможе перекрутити хоча б 5 трьохлітрових банок, тоді можна подумати про вирішення питання транспорту. Якщо ж лише про одну банку, то змоги розвозити всім не буде, тим більше забирати вже перекручене сало назад. Краще , по можливості, підійдіть та візміть у нас самостійно. Бажано питання пластикової тари та часнику теж вирішити самостійно.В підвалі було б простіше - там є достатні умови, і руки є де помити . Якщо потужна м"ясорубка - зробити це можна було б швидко і ефективно , не прийшлось би тягати та розвозити-звозити по всьому містуДякуємо за розуміння
talja Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 14:31 #25 Опубліковано 22 Грудня, 2014 в 14:31 Я перекручу 5 банок, тільки привезіть Часник і спеції маю. От реально мені в незнайомому місці буде незручно це робити - треба верхній одяг, який не шкода, бо можна жирним вимазатися, миючий засіб, дощечки, щоб сало різати, ніж, велику ложку, щоб потім все вимішувати, часникоподрібнювач, спеції. Ну і мясорубка в мене габаритна. ФІзично мені буде важко і незручно це везти маршруткою. Якби хтось по дорозі закинув до мене банки з салом (вул. Воїнів-Інтернаціоналістів), то було б дуже добре. Можу на відерця гривень 100 докласти, тільки щоб хтось купив, бо з часом зараз проблемно.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.