Перейти до змісту

Фекальні насоси. Потрібна порада щодо підключення


oda1111

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. У звязку з малим уклоном каналазаціі потрібен фекальний насос. З насосом визначився. Дренажно-фекальний насос з подбрібнювачем. Насос втановлюєттс в каналаційний колодязь. Питання : як краще прокласти електрокабель до насосу під землею і який саме електрокабель кращий в даній ситуаціі. Дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча б потужність насосу вкажіть для початку, і відстань бажано від нього до щита.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча б потужність насосу вкажіть для початку, і відстань бажано від нього до щита.

Навіщо вам потужність? про діаметр кабеля не запитують. Питають, як я зрозумів, про марку кабеля.

к краще прокласти електрокабель до насосу під землею і який саме електрокабель кращий в даній ситуаціі.

У землі кабель прокладіть у трубі (металеві чи пластикові). Кабель має заходити у воду зверху (не збоку). Можете використати броньований кабель необхідної товщини, але думаю що звичайний гнучкий в подвійній ізоляції також підійде. Головне, щоб не було скруток.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так розуію, що насос розрахований на напругу 220 В.

Приблизно так : 1,5 кВт = 1500 Вт. 1500 Вт : 220 В = 6,8 А. Оскільки струм споживання виходить приблизно 7 Ампер, то кабеля з площею поперечного перерізу 1,5 мм.кв вистачить для нормального пропускання струму без побічних ефектів для кабеля. Причому як мідного так і алюмінієвого. Кабель має бути не з кусків (щоб потім не розкопувати якщо проападе контакт на скрутці). Хоча якщо алюмінієвий, то для механічної міцності я б взяв 2,5 кв.мм.

Так як кабель буде в землі, то має бути з ПВХ подвійною ізоляцією, плюс закласти його в суцільну пластикову (з любого пластику) трубу для зменшення на нього негативного впливу погодніх умов та навколишнього середовища. Місце входу в насос закрити від попадання сторонніх предметів (речовин), в конструкції насоса це має бути передбачено. Якщо насос буде живитися від окремого автоматичного вимикача, то має бути достатньо вимикача на 16 А і для спрацювання захисту на випадок чого і для нормального пуску.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...