Перейти до змісту

Потрібно знайти обрив кабелю

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Як варіант перевірити чи пульт пропускає лінію: поміряти напругу на вході (пара з коридору до пульта) і на виході з пульта у коридор якщо напруга однакова шукати в хаті а як ні кликати спеціалістів які сигналку ставили.

Опубліковано

Як варіант перевірити чи пульт пропускає лінію: поміряти напругу на вході (пара з коридору до пульта) і на виході з пульта у коридор якщо напруга однакова шукати в хаті а як ні кликати спеціалістів які сигналку ставили.

пульт пропускає, перевіряв спеціаліст з Укртелекома.

Я тут знайшов методчику:Методические рекомендации «Правила проектирования и построения сетей проводного радиовещания и оповещения в зданиях и сооружениях» Хоча це для кацапстану, але норми ще тянуться з "совка".

Ось що там пише:

2.29.Сеть проводного радиовещания, как правило, выполняется скрытой проводкой (в перегородках, стенах, перекрытиях).

2.31. Радиотрансляционную сеть внутри квартир, а также внутри служебных помещений общественных зданий, следует выполнять, как правило, скрыто в швах (стыках) панелей или замоноличенными в подготовке пола, а также в перекрытиях в трубах (в монолитных домах), используя провода со скрученными стальными жилами (например ПМСП, ПМСВ или аналогичных).

нема слів. Чую, можливо прийдеться кидати новий кабель по верху.

Опубліковано

Є в связістів, того ж телекома - такка штука, яка шукає кабель навіть в стіні.

На кінець кабеля чіпляється пристрій, який передає по ньому сигнал. Іншим пристроєм цей сигнал шукається уже хоч в стіні хоч в цілому жмуті із 100+ штук!

Був колись такий, не знав ніколи як він зветься.. (кабельтрекер)

:) добре ж ти про телекомівців думаєш :) Та ніфіга в них нема. А те, що є - фігня повна.

Я ж кажу, в стіні - це майже глухий номер. Саму трасу ще може й визначиш, а от місце пошкодження точно ні.

А ти хочеш "РАССТОЯНИЕ". Хоча і "расстояние" тобі мало допоможе...

Ага, саме так, хочу взнати "расстояние". Це мені допоможе.

не допоможе.

По-перше, ти, схоже, не знаєш точну трасу проходження "лапши" під штукатуркою, а значить не зможеш точно проміряти.

По-друге, навіть цього рефлектометра, який ти знайшов, точність +/- 3м! (я вже мовчу, що це для заміру відстані до підключеної навантажувальної котушки, а не до пошкодження). Тобто пошкодження може бути на ділянці ШІСТЬ метрів!

Покаже тобі на середину стіни, а там гарно і чисто, і що?! Будеш довбати штукатурку? Не думаю...

Кажу тобі як зв'язківець (10 років інженером в Укртелекомі, безпосередньо працював з абонентськими лініями :) і далі 7 в тій же сфері) - ніякими приладами не знайдеш точно.

Вірніше, існують наворочені прилади, де використовується осцилятор, який подає в лінію високу напругу, в місці обриву запалюється дуга і тоді паралельно інший прилад вимірює точну відстань до цього створеного "короткого". Але таку цяцьку я бачив тільки на відео на курсах. Та й то вона не для квартир...

Є ще варіант :) Подаєш в "лапшу" (попередньо від'єднавши від неї все) 220 В з розетки і дивишся, де відстрелила штукатурка :) Хоча тут теж не факт, що стрельне...

Сприймай це як жарт! ;)

Короче, повторюсь, якщо візуально місце знайти не можеш - не морочся і кидай другу.

Опубліковано

Є ще варіант :) Подаєш в "лапшу" (попередньо від'єднавши від неї все) 220 В з розетки і дивишся, де відстрелила штукатурка :) Хоча тут теж не факт, що стрельне...

Сприймай це як жарт! ;)

Не треба!! бо якщо кабель при перебитті замкнувся з чимось, то може сильно бахнути, також цей варіант знаю,але не раджу. (мова про фазу)

Опубліковано

Будеш довбати штукатурку? Не думаю...

Збив штукатурку вертикально, від підлоги до стелі, шириною 2 см. щоб знайти кудою заходить кабель. Не знайшов. Є 2 силових ШВВП 3*1,5. Кудою іде радіоточка поняття не маю. Хіба що між стінами. Або по стелі.

не морочся і кидай другу.

та можна і кинути. Але хочу поморочитись :)

Опубліковано

Раз герої йдуть в обхід, тоді починай від коридору, шукай місце врізки сигналки і кудою пара в хату заходить. І раджу самому ще раз перевірити місце врізки.

Опубліковано

Зробив декілька фото. Для наглядної демонтрації моєї роботи і пояснення причини, чому без допомоги спеціаліста з обладнанням, я цю роботу не можу зробити.

В щитку в підїзді:

1zyk2mg.jpg

В щитку чорна лапша пішла кудись вверх:

23krl88.jpg

чорна лапша на кухні. Робив кільце для того, щоб прозвонити.

2d94iyu.jpg

Шукав ввод кабелів в квартиру в тамбурі. А ДЕ ЧОРНА ЛАПША?

2a5dbbt.jpg
Опубліковано

Да яка різниця кудою заходить, якось завели)) по суті, якщо в кухні закоротили, то ви в щітку на цю лашу тестером ставали ви її від"єднували від того всього, впевнені що свою продзвонювали? на вашій по ідеї кабель вісить який приходить з охранного приладу, так? якщо так, ну то все тільки новий. Ну на крайняк( я вже писав що не треба так робить) але я бачу вас крутить, подайте фазу на кабель, а я можу дати прилад який під штукатуркою його знайде, хоч будете знати кудою заходить, але це також тяжко наводка від інших може запутати, а в квартирі може і проканає. Може))

Опубліковано

впевнені що свою продзвонювали?

в щитку була підключена тільки моя. Але я прозвонив всі 4 чорні лапші. На всяк випадок. Не звониться. Обрив 100%.

Опубліковано

так, для цікавості - а що в твоєму розумінні "звониться"?

(до речі, чорні - це дроти ПРППМ, їх ніхто не називає "лапшою". "Лапша"- це ТРП")

Опубліковано

так, для цікавості - а що в твоєму розумінні "звониться"?

не лінуйтесь читати мої відповіді на ваші запитання. Я вже писав.

О як! Значить від щитка до квартири проблема,а може і в самому щитку щось нашарпали і відірвали.Короче тестр є? треба продзвонювати, бо в постах всі нюанси описати не вийде.

Прозвонював. З однієї сторони закоротив, з іншої міряв опір тестером. Кабель не звониться. Десь є обрив. Всі можливі дюбеля в підїзді виймав і дивився чи немає там кабеля. Нічого не знайшов. Збив штукатурку вертикально, від підлоги до стелі, шириною 2 см. щоб знайти кудою заходить кабель. Не знайшов. Є 2 силових ШВВП 3*1,5. Кудою іде радіоточка поняття не маю. Хіба що між стінами. Або по стелі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...