Перейти до змісту

Альтернативна енергетика

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Хоча я ще не доробив другу батарею, іншого типорозміру, з призматиків. Як зберу другу планую обмурувати їх про всяк випадок) Хоча з міркувань безпеки я їх поставив в окремому господарському приміщені

Змінено користувачем Cniperman
  • +1 1
  • Відповідей 788
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 1/13/2025 at 8:50 PM, Cniperman said:

Якраз таки LG. Працює в мене. Спочатку паралельно з іншою батареєю 7s, а після переходу на 48 вольт докупив ще аналогічний блок 6s, і працює далі. Незнаю чого всі так боїтесь MNC. З розумом підходити, не грузити величезними токами, не проколювати, не закорочувати і чого будуть вони горіти...

в мене на велосипеді пакети lg, три роки їжджу, але в одному чомусь утворилась дірка і напруга впала до нуля, може десь був пошкодженим, бо брав б/в

Опубліковано
В 14.01.2025 в 09:58, case_l сказав:

в мене на велосипеді пакети lg, три роки їжджу, але в одному чомусь утворилась дірка і напруга впала до нуля, може десь був пошкодженим, бо брав б/в

Бо їх проблемно розбирати... Десь пошкодили

Ви пробували їх розбирати?

Опубліковано
On 1/14/2025 at 1:11 PM, Oli said:

Бо їх проблемно розбирати... Десь пошкодили

Ви пробували їх розбирати?

В мене голі пакети, корпус сам робив. Вийшов з ладу пакет що був у середині збірки.

Опубліковано
В 13.01.2025 в 19:50, Cniperman сказав:

Якраз таки LG. Працює в мене. Спочатку паралельно з іншою батареєю 7s, а після переходу на 48 вольт докупив ще аналогічний блок 6s, і працює далі. Незнаю чого всі так боїтесь MNC. З розумом підходити, не грузити величезними токами, не проколювати, не закорочувати і чого будуть вони горіти...

Ну так воно ж не усі гарантовано загоряться, але трапляється в людей, і не рідко. Де гарантія, що BMS не глюкане і не перещарядить якийсь пакетик? Тому в квартирі таке мені було б стрьомно дуже використовувати, з ліфером безпечніше значно. Якщо будинок, і є достатньо тепла окрема будівля, то можна і пакети з розумом використовувати. 

• +1 1
Опубліковано
On 1/14/2025 at 3:33 PM, Unknown said:

Ну так воно ж не усі гарантовано загоряться, але трапляється в людей, і не рідко. Де гарантія, що BMS не глюкане і не перещарядить якийсь пакетик? Тому в квартирі таке мені було б стрьомно дуже використовувати, з ліфером безпечніше значно. Якщо будинок, і є достатньо тепла окрема будівля, то можна і пакети з розумом використовувати. 

гарантії немає, але вдома у нас багато пристроїв з пакетами

Опубліковано
В 13.01.2025 в 19:52, Cniperman сказав:

планую обмурувати їх про всяк випадок)

Ага, а зверху вінокце з пластика і  куб сухого піску. Якщо починає горіти, то плавиться перемичка з пластика, і все зверху піском засипається...  

На одному з каналів електричок люди якось обговорювали пожежну безпечність акумів, і хтось закинув цікаве англомовне дослідження на цю тему. Там про хімічні реакції, які гази виділяються і в яких кількостях, ймовірність вибуху цих газів і його потужність....Якщо знайду, то закину. Але там дуже багато сторінок складного тексту (хоча можна ж по діагоналі читати :) )

Опубліковано
В 14.01.2025 в 13:17, case_l сказав:

В мене голі пакети, корпус сам робив. Вийшов з ладу пакет що був у середині збірки.

Тобто голі, хтось розібрав до вас?

Опубліковано
В 14.01.2025 в 15:43, Unknown сказав:

Ага, а зверху вінокце з пластика і  куб сухого піску. Якщо починає горіти, то плавиться перемичка з пластика, і все зверху піском засипається

Класна ідея) Але вони ж по своїй суті не дуже горючі. Кількахвилиний спалах, поки вигорить. Головне не дати за той час щось горюче підпалити

Опубліковано
В 14.01.2025 в 17:22, Oli сказав:

Тобто голі, хтось розібрав до вас?

Пакети продаються як елементи, з заводу. Їх ніхто не збирав в батареї. Тому не треба розбирати.

image;s=1000x700.webp

Опубліковано
On 1/14/2025 at 5:41 PM, Dima4s said:

Пакети продаються як елементи, з заводу. Їх ніхто не збирав в батареї. Тому не треба розбирати.

image;s=1000x700.webp

є з заводу, є з розборки

Опубліковано
В 14.01.2025 в 16:40, Cniperman сказав:

Класна ідея) Але вони ж по своїй суті не дуже горючі. Кількахвилиний спалах, поки вигорить. Головне не дати за той час щось горюче підпалити

Ну там ще купа газів не дуже корисних виділяється. Тому бажано не дихати ними, ну і вентиляцію нормальну примусову після затухання організувати.

Опубліковано

Ну і ще не кругом можна таку конструкцію поставити, бо пісок важить не мало, а ще ж під ним досить важка мурована конструкція...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...