Перейти до змісту

Деревяні стовбчики проти бетонних

Nokian

Рекомендовані повідомлення

Потрібні стовбчики під виноград. Довжина 2.5 -3 метра. Переріз 7-10 см.

По якій ціні можуть вийти ті і ті?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево довго не простоїть - згниє в землі. Дерев’яні стовпчики використовують яблучники, але то тільки поки стовбур не окріпне (здається так).

А куб дерев’яних стовпчиків колись коштував від 1200 грн. Зараз за скільки домовитесь - ситуації не знаю.

По бетону не підскажу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В землю деревяні стовбчики ставлять у пластикових бутлях і заливають бетоном.

А скільки штук буде у кубі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В землю деревяні стовбчики ставлять у пластикових бутлях і заливають бетоном.

А скільки штук буде у кубі?

а порахувати?

2.5м*0.07м*0.1м=0.0175м3

1м3/0.0175м3= 57 шт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево довго не простоїть - згниє в землі. .

не говоріть єрунди, якщо не розумієтесь нічого не згниє, оснава яка буде в землі промазується борохолом, потім древохолом, потім коли висохне промазати використаним моторним маслом + долити рідкої смоли і посипати або клеєм для пінопласті або цементом накрайняк, і дерево в землі простоїть в два рази довже ніж ви проживете) і ні в якому разі не замотувати дерево в плівки в пластикові бутлі, бо буде сильна волога навкруги дерева і швидко погниє, + бажано засипати яму де стовп деревянний, піском з трішки добавленням цементу, всуху розмішані води не додавати, простоїть дуже дуже довго, в сій час працював я з грубим деревом) і скажати можу одне в нас дуже багато шарижніків і барижніків по роботі з деревом, продають вологе дерево, гнилувате, встановлюють деревянні споруди не за технологіями, і внаслідок чого згниває скоро, а якщо до роботи ставитися так як треба і оберати якісні деревоматеріали і деревообробку то простоїть довго. до прикладу це можна побачити в америці до дерева як основи будівництва там зовсім не таке відношення як в нас.

Якщо достатньо хімії гнити не буде, ви праві. Але:

Потрібні стовбчики під виноград.
А під виноград потрібен родючий грунт. Як виноград буде із даним набором хімії вживатись питання не менш важливе.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево довго не простоїть - згниє в землі. .

не говоріть єрунди, якщо не розумієтесь нічого не згниє, оснава яка буде в землі промазується борохолом, потім древохолом, потім коли висохне промазати використаним моторним маслом + долити рідкої смоли і посипати або клеєм для пінопласті або цементом накрайняк, і дерево в землі простоїть в два рази довже ніж ви проживете) і ні в якому разі не замотувати дерево в плівки в пластикові бутлі, бо буде сильна волога навкруги дерева і швидко погниє, + бажано засипати яму де стовп деревянний, піском з трішки добавленням цементу, всуху розмішані води не додавати, простоїть дуже дуже довго, в сій час працював я з грубим деревом) і скажати можу одне в нас дуже багато шарижніків і барижніків по роботі з деревом, продають вологе дерево, гнилувате, встановлюють деревянні споруди не за технологіями, і внаслідок чого згниває скоро, а якщо до роботи ставитися так як треба і оберати якісні деревоматеріали і деревообробку то простоїть довго. до прикладу це можна побачити в америці до дерева як основи будівництва там зовсім не таке відношення як в нас.

Згідний на 100

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ssxo, скільки коштує така обробка дерева за м3?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І яка кінцева ціна такого стовбчика вийде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому не зробити з металевих труб?

Я собі саме з них робив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так метал дорогий зараз.

Ну і дерево гарніше виглядає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я підтримую ідею з трубами. Теж буде і красиво, і не так дорого як зі стовпчиками, а якщо знайдеш б/у, то значно зекономиш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так метал дорогий зараз.

Ну і дерево гарніше виглядає.

А що зараз дешево? Робиться не на один рік, потрібно зробити надійно.

Я б не сказав - якщо гарненько пофарбувати, то краще дерева.

А ще дерево може розколотись, набрякнути, покрутить....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дерево має текстуру і виглядає набагато гарніше металу.Чомусь всі бєсєдки роблять з дерева, а не металеві.

А дуб простоїть років 20-30 легко.Питання де і за скільки його можна взяти.

Якщо труба вийде дешевше, прийдеться брати трубу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...