Перейти до змісту

Якщо завтра війна ,якщо завтра в похід....

Nokian

143 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Власне настають гарячі дні, і від самого меньшого вкладу кожного з нас залежить дуже багато.

Пропоную викладати тут реальні пропозиції, або дії , звіти про нашу допомогу державі.На всіх фронтах.Лише конкретика.

Також опитування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема запізнилась щонайменше на півроку. Якщо топікстартер не помітив, то гарячі дні в Україні настали ще в листопаді 13-го, а навесні 14-го взагалі стало спекотно. Щодо реальних пропозицій, дій та звітів "про допомогу нашій державі" то їх можна знайти тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

саме головне- це не панікувати і не розводити паніку. Паніка - це смерть!!!!!

А якщо начнеться війні на заході,то головне вивезти сім"ю з України,а далі вже воювати з ворогом !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нокіан, в тебе щось з мозгами, вибачай. Назву теми таку серйозну закидаєш, з словом "війна", а далі якийсь передвиборний партійний буклєтик імені нашого президента. Поки жодних дій для народу крім "не панікувати" я не чув. Завтра от згідно постів президента у нас мають початись успішні мирні переговори. Чого ти паніку наганяєш? Не панікуй. Діюча влада у нас зараз Гунчик. Так от щоб поговорити з ним на питання "якщозаразвійна" потрібно для початку замутити багатолюдний пікет, щоб він машиною не прорвався, а потім ганятись за ним по Луцьку. Ти значить спочатку б до Гунчика пішов, щоб він хоч якось почав діяти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если завтра война? Собираем "тревожный" рюкзак на случай эвакуации

Вероятность вооруженного конфликта в независимой Украине никогда не была настолько высокой, как сейчас. Неизвестно, будет ли война, но лучше подготовиться к худшему. Предлагаем вам перечень из 25 пунктов, составляющие которого должны поместиться в рюкзак объемом 30 литров.

Что нужно положить в рюкзак на случай войны:

1. Копии важных документов в водонепроницаемой упаковке. Заранее сделайте копии всех важных документов - паспорта, автомобильных прав, документов на недвижимость , автомобиль и т.д. Документы надо укладывать так, чтобы в случае необходимости их можно было быстро достать. Среди документов не лишним будет держать несколько фотографий родных и близких;

2. Кредитные карты и наличные. Пусть у вас будет небольшой запас денег;

3. Дубликаты ключей от дома и машины;

4. Карту местности , а также информацию о способе связи и условленном месте встречи вашей семьи;

5. Средства связи и информации. Небольшой радиоприемник с возможностью приема в УКВ и FM диапазоне. Сейчас есть недорогие приемники с динамо-машиной и аккумулятором. Позволит быть в курсе ситуации. Заготовьте запасные батарейки к радиоприемнику (если нужны). Можно взять мобильный телефон (если есть) с зарядным устройством;

6. Не лишним будет и фонарик (лучше несколько) и запасные батарейки к нему;

7. Компас, часы (предпочтение отдавайте водонепроницаемым );

8. Мультитул (англ. Multitool) - многофункциональный инструмент с пустыми ручками, в которых спрятаны дополнительные инструменты (лезвие ножа, шило, пила, отвертка, ножницы и т.п.);

9. Нож, топорик;

10. Сигнальные средства (свисток, фальшвеер и т.д.);

11. Штук пять пакетов для мусора объемом 120 литров. Может заменить палатку или тент если разрезать;

12. Рулон широкого скотча;

13. Упаковка презервативов (12 штук без коробки, естественно, без смазки и ароматизаторов). Презерватив - вещь многогранная, может пригодится тогда, когда не ждешь,

14. Шнур синтетический 4-5мм, нужно около 20 м;

15. Блокнот и карандаш;

16. Нити и иглы;

17. Аптечка первой помощи. На случай войны она должна быть больше, чем стандартная автомобильная. Аптечка должна включать в себя: - бинты, лейкопластырь, вата, йод, - активированный уголь (для интоксикации), - Парацетамол (жаропонижающее) - Пенталгин (обезболивающее) - Супрастин (аллергия) - Иммодиум (диарея) - Фталазол (желудочная инфекция) - "Альбуцид" (глазные капли);

18. Положите также принимаемые вами лекарства (минимум на неделю) с описанием способа применения и дозы, а также рецепты, фамилии и мобильные телефоны ваших врачей;

19. Что нужно из одежды: комплект нижнего белья (2 пары), носки хлопчатобумажные (2 пары) и шерстяные, запасные брюки, рубашка или кофта, плащ-дождевик, вязаная шапочка, перчатки, шарф (может понадобиться в самых неожиданных ситуациях). Обувь должна быть удобной и надежной;

20. Также не лишним будет взять мини-палатку, полиуретановый коврик, спальник (если позволяет место);

21. Средства гигиены: зубная щетка и зубная паста, небольшой кусок мыла, полотенце (есть такие в упаковке прессованные), туалетная бумага, несколько упаковок одноразовых сухих платков или салфеток, несколько носовых платков, влажные салфетки. Женщинам - средства интимной гигиены. Можно взять бритву и маникюрный набор;

22. Не забудьте принадлежности для детей (если необходимы).

22. Что взять из посуды: котелок, фляга, ложка, кружка (лучше металлическую 0.5л), раскладной стаканчик;

23 . Обязательно взять спички (желательно туристические), зажигалку;

24 . Запас еды на несколько дней. Берите все, что можно есть без предварительной обработки и не займет много места, долго сохраняется, особенно необходима питьевая вода: - запас питьевой воды на 1-2 дня, который надо периодически обновлять (вода не должна застаиваться). Не лишними будут и высококалорийные сладости: несколько батончиков "Snickers" или "Шок" (до сих пор используются тактическими группами, как источник питания и энергии, обладает малым весом), горсть леденцов.

Набор продуктов: пару банок хорошей тушенки, галеты, суп-пакеты, мясные и рыбные консервы. Если еще позволяет место: крупа перловая, гречневая, рис длиннозерный, пшено, макароны, вермишель, сухие овощные полуфабрикаты. Обязательно возьмите водку, вино, спирт питьевой.

25. Берите семейные ценности и реликвии, но ни в коем случае не в ущерб всему остальному.

Этот список, естественно, можно дополнять и корректировать по вашим потребностям.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді були інші завдання , інша ситуація, інша влада.

Тему читати не заставляю, лаври первопроходця і первоінформатора мене не цікавлять. нема конкретики- нема базару.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора приїхав з Дніпропетровська, народ гуртується навколо влади. Вже зараз розробляють логістику по евакуації, харчах, медикаментах, особистому захисті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А який план в волинської влади? Хтось чув про план в волинської влади? Дуже багато знайомих чекають на четверту хвилю мобілізації. Але жодної підготовки і роз'яснення що це таке ніхто не веде і це викликає певне занепокоєння. Чи є зброя чи десь шукати дідівську берданку. Якщо є то яких типів, кому і де її видаватимуть?

Є речі на які ніхто крім влади відповіді не дасть, але вона мовчить і займається повністю буденними речами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну з підготовкою особистою більш менш ясно.

Що ж необхідно зробити нам на рівні колективів, підприємств, установ , районів та міст.? В першу чергу. Зробити нам, або вимагати це від влади.Точніше робити разом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подібна тема вже піднімалась:

Советы на всякий случай, а случаи бывают разные…

http://board.lutsk.u...bivajut-raznie/

Не лякай Нокіана, судячи з усього він і так переляканий :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погоджуюсь з Романом тема така потужна і тут таке опитування....хм я б уже сказав в дусі Нокіана (це якби він не був автором я б так назвав).

Консолідуватись навколо влади чи не консолідуватись от в чому питання...Так? А де та влада? щось її дій на Волині не видно по вашій темі (питанню). Так тільки хлопців з сіл пачками на схід відправляють, більше не бачу нічого "корисного". І от ви кажете чи готові ми до дій!!!! яких дій, хто тут з вас чітко знає що йому треба робити вразі прориву російськими військами з північного напрямку? нас хтось щось вчить, показую....добре хоч знаю де бомбосховище і в кого від нього ключі є. Добре хоч маю спорядження і знаю свій район, як 5 пальців і знаю куди треба іти і трохи зможу прожити в лісі. Але, що робити далі уяви не маю і як чинити спротив теж не знаю. Ті хто мали б щось вчити розказувати, не мичать не теляться. До речі казали що росіяни не нападуть відкрито....напали. Думаєте білоруси нас не зрадять і не дадуть волинський коридор...вже сумніваюсь. А що для запобігання цьому зробила влада. Що робить, що збирається? Нокіан ваші оди діючій владі зараз викликають не самі кращі відчуття. Панікувати не варто, я це добре знаю. Але це казали і хлопцям у Іловайську 20 серпня, а маємо те що маємо. І не знаю чи добре є те що діюча влада замовчую ті цифри чи добре що про 51 бригаду ніде ні слова по тб таке враження що про 3 батальон заборонили говорити усім хто в темі. Мені це не подобається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подібна тема вже піднімалась:

Советы на всякий случай, а случаи бывают разные…

http://board.lutsk.u...bivajut-raznie/

Стаття дуже хороша..Все ж надіюсь до цього не дійде у нас(хоча запасні аеродроми слід мати готовими).

А от що робити нам зараз в тилу для Перемоги, щось ні від кого не чути.

Кілька днів назад, маленькі дівчатка (клас 5й максимум)- купували синьо жовті стрічки, плели прикраси і продавали їх перехожим.Гроші віддали Самообороні.

Вони діють вже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В теперішній час гуртуватись навколо влади - тільки собі гірше робити. Прикриються тобою, як щитом, і при нагоді здадуть з тельбухами.

Де пункт "не підтримую владу але боротись буду поряд з нею" або "нафіг владу - піду в ліс"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо війна на Заході то відходити нікуди, прийде кінець (я про себе) мому заробітку, способу життя, не факт що житло залишеться, і що ж маємо, ні роботи, ні житла, загроза життю та здоров'ю моїй сім'ї і що, заховатись у підвалі пересиджувати лихо? А фігушкі, коли вилізу ''камня на камні'' не залишиться, ні, треба ружбаюку (свд) в руки та на позицію, захищати вищеперераховане, а не здриснути, як нєкатариє ''пацанчікі'' з Данєцка. Я впевнений, не один такий, захищати свій край піде кожен другий, а ствол дістати то вже інше питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нокіан ваші оди діючій владі зараз викликають не самі кращі відчуття.

Не буду питати навести приклади од, бо їх просто нема.

Зосередимось на конкретиці. З не подобається вже ясно.А от що робити, крім волати і обсирати один одного, що робити?

Є в когось пропозиції?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В теперішній час гуртуватись навколо влади - тільки собі гірше робити. Прикриються тобою, як щитом, і при нагоді здадуть з тельбухами.

Де пункт "не підтримую владу але боротись буду поряд з нею" або "нафіг владу - піду в ліс"?

Піду в ліс з ружбайкою (або на дах багатоповерхівки) щоб звідти шмаляти, я не сцикун, але і не фарш щоб на схід їхати при нинішній владі в тапочках і саперною лопаткою проти граду валити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну з підготовкою особистою більш менш ясно.

Що ж необхідно зробити нам на рівні колективів, підприємств, установ , районів та міст.? В першу чергу. Зробити нам, або вимагати це від влади.Точніше робити разом.

від нашої (обласної, районної, сільської) влади я щось такого не чув.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

треба ружбаюку (свд) в руки та на позицію

З СВД ще треба вміти стріляти. Сітку прицілу ПСО-1 знаєте?

Є в когось пропозиції?

Мапу в зуби, рюкзак на плечі - і вивчати територію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

треба ружбаюку (свд) в руки та на позицію

З СВД ще треба вміти стріляти. Сітку прицілу ПСО-1 знаєте?

Є в когось пропозиції?

Мапу в зуби, рюкзак на плечі - і вивчати територію.

я образно про свд, не переймайтесь, щодо свд то у мене є знайомі люди котрі розкажуть та навчать в руках тримати, а щодо попадати в ціль зі зброї то проблем не маю (адреналін, польові умови, тощо) як з пневматики, так і з вогнепальної.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може бути пізно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

, коли війна, не дай бог, прийде сюди, то вже не буде що захищати, крім себе і свої рідних, а ти сам один з ружбайкою на даху чи в лісі станеш фаршем вже після першого ж пострілу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую партизанську позицію ...

Треба кооперуватися, основна зброя партизанів не снайперська гвинтівка(хоча і вона буде в нагоді)...

Потрібно освоювати справу саперів, вивчати топографію місцевостей, готувати схрони...

Волинський щит десь тут по темам пропонував щось подібне, але я невпевнений що там формат підходящий ... Хоча якщо хто був опишіть!

Тому якщо у когось є якісь дані про збори\підготовки і тд. цікава література на зразок радянського переіначеного зі Швейцарії http://coollib.net/b/190289 Буду вельми вдячний за інформацію

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нокіан ваші оди діючій владі зараз викликають не самі кращі відчуття.

Не буду питати навести приклади од, бо їх просто нема.

Зосередимось на конкретиці. З не подобається вже ясно.А от що робити, крім волати і обсирати один одного, що робити?

Є в когось пропозиції?

не знаю я не експерт в таких справах. Але щоб мені для початку було б корисне. То перше влада має говорити з населенням мабуть краще через віче чи щось такого типу, а не десь там на 16 сторінці місцевої газети. Зараз треба відчути рішучість влади і її позицію. Перше це ЦО цивільна оборона максимально швидко і якісно інвентаризувати всі сховища порахувати їхню вмістимість і якщо не достатньо збільшити їхню кількість, обладнати їх всім не обхідним багато з них в захаращеному стані, або ще чого гірше здані під магазини, спортивні зали і тд і тп. Обладнати засобами оповіщення населення, не знаю типу авіаударів чи що. Людям показати розказати хто куди іде і що треба брати. Чоловікам всім кому дозволяє здоров'я, а тим кому не дозволяє, але мають бажання пройти курси поводження зі зброєю. (після роботи і у вихідні). Роз'яснити куди іти в разі тривоги щоб її отримати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

, коли війна, не дай бог, прийде сюди, то вже не буде що захищати, крім себе і свої рідних, а ти сам один з ружбайкою на даху чи в лісі станеш фаршем вже після першого ж пострілу.

неможу не погодитись, все вірно, але поясніть як іти на АТО без зброї та екіпіровки? без будь-якої підтримки з боку влади, плічопліч із такими ж "салагами" як я, котрі немають досвіду ведення бойових дій, котрі під керівництвом "диванних" генералів та 6рок кацапів, що зливають їм всю інфу, сидіти посеред бурякового поля чекати наказу і споглядати на небо, чи не накриють зараз нас.

стосовно першого пострілу, я буду не один, і надіюсь нас не десяток буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З Дніпра в поїзді в вагоні їхав з двома бійцями 51-ї, які вирвались з отчення під Ілловайськом. Після госпіталя в Дніпрі їх відправили додому. Мало хто вижив. Кацапів не бачили, тільки взриви від градів і торнадо. В очах смерть, страх і трохи здивування від буденного життя. Не хотів сильно в душу лізти, тому не розпитувався, по очах багато чого читалось. Їх в поїзді четверо їхало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...