Перейти до змісту

Потрібні поради по зворотньому осмосу

Demeter

Рекомендовані повідомлення

Але і без шкідливих, що важливіше. Дійсно, якщо пити тільки воду людина помре від нестачі в першу чергу солей, але ж ви мабуть щось і їсте... от там то ті солі і мінерали беруться. ІМХО краще пити чисту воду і добирати солі, вітаміни і мінерали з їжі, аніж хавати нітрати і хлор разом із водою :) Якшо відчуваєте шо мало вам солі і мінералів докупіть мінералізатор.

хе-хе, я про те, що ця вода, в принципі, годиться тільки для приготування(читай - кип'ятіння) їжі, а не для пиття, тобто пити її то можна, але і з-під крану, в принципі, також можна і готувати і пити...

скажіть мені, хто вірить в магічну силу якось там міні-мінералізатора, який ніби то добавляє мінерали і все необхідне :0155: результат аналізу з оним я навів... це щось типу купити магніт на кран, щоб ту саму воду миттєво очищав :_09:

ще можна було б трохи бла-бла і про те, що вимиває кальцій з організму...

ну да, після мембрани майже не буде нічого шкідливого і корисного теж.

мій мессейдж про те, що по великому рахунку, це всього-навсього просто менше "зло" і не більше і це треба мати на увазі!

ось...

из под минерализатора вода на вкус другая, насколько оно там работает хз. но по опыту за пол года пользования, или не пользования, его просто выкинули. в нем начали расти водоросли и вода отдавала болотом. пришлось и накопитель поменять по гарантии. фирма, вроде бы - новая вода украинский китай :)

Можу сказати що на 9-му поверсі в 40 мікрорайоні тиску вистачає без помпи. Якість води гарна чайник можна не мити по пів року з середини а він кипить по 5-6 разів за день. Єдиний мінус втрати води адже з часом осмос забивається і пропорція чистоі і грязноі води що зливається у каналізацію суттево міняється.

П.с. Можу порадити непоганий магазин по консультаціі біля новоі лініі з боку магазину сад город там ще якісь баки біля входу постійно стоять

Живу на Кравчука 9 тиск мізерний, вода жахлива, з труби постійно вилітає накип і пісок

вы жалуетесь или хвастаетесь? решение вашего вопроса на трилиардах страниц ранее... кстати, вот еще вам в помощь! www.google.com

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

из под минерализатора вода на вкус другая, насколько оно там работает хз. но по опыту за пол года пользования, или не пользования, его просто выкинули. в нем начали расти водоросли и вода отдавала болотом. пришлось и накопитель поменять по гарантии. фирма, вроде бы - новая вода украинский китай
Якщо в мінералізатрі почали рости водорості, значить мембрана була пошкоджена.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реално якщо купувати Екософт, тільки бажано зеленого колору осмос, то там нормалні і мембрани, і кріплення, і навіть фільтра, все осталне в нас на ринку туфта, говорю це тому що продаю різні філтра, і всім рекомендую тілки екософт, але краще зеленого колору, тоді дійсно іноземна якіст і стандарти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реално якщо купувати Екософт, тільки бажано зеленого колору осмос, то там нормалні і мембрани, і кріплення, і навіть фільтра, все осталне в нас на ринку туфта, говорю це тому що продаю різні філтра, і всім рекомендую тілки екософт, але краще зеленого колору, тоді дійсно іноземна якіст і стандарти.

яка їх ціна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я взяв сьогодні екософтовський Filter1 МО 5-36 з американською мембраною (на відміну від серії PO). В Новій лінії. По старій ціні. За 2059! На Яровиці - десь 3300. В Троянді 2200. В Епіку за 4000 перевалила ціна. Ще один лишався і 3 штуки МО 6-36 по 2900 з копійками.

Ще тільки мануал вивчаю. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще тільки мануал вивчаю.
Як будеш збирати, мембрану з пакету треба одразу в корпус вставляти не торкаючись її руками. І перед тим як подавати на неї воду, з попередніх фільтрів зливай воду поки не стане прозорою. Так продовжиш мембрані життя.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще тільки мануал вивчаю.
Як будеш збирати, мембрану з пакету треба одразу в корпус вставляти не торкаючись її руками. І перед тим як подавати на неї воду, з попередніх фільтрів зливай воду поки не стане прозорою. Так продовжиш мембрані життя.

На рахунок цього я на попередній сторінці писав, що останнім фільтром ставити механічний на 1 мкн., але для цього треба ще одну (краще дві) колби докупити і встановити перед системою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок цього я на попередній сторінці писав, що останнім фільтром ставити механічний на 1 мкн., але для цього треба ще одну (краще дві) колби докупити і встановити перед системою.
Ви мабуть краще знаєте, як інженери, що розробляли систему ;)

Фільтри ще до того ж є розсадниками мікроорганізмів, чим їх більше тим більше колоній. Тому 3 фільтри більш як досить, головне вчасно їх змінювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви мабуть краще знаєте, як інженери, що розробляли систему ;)

Фільтри ще до того ж є розсадниками мікроорганізмів, чим їх більше тим більше колоній. Тому 3 фільтри більш як досить, головне вчасно їх змінювати.

Я по першій спеціальності теж інженер. Як би все робили як треба, мінімум 60% всього, що виробляє людство було б зроблене на віка (пожиттева гарантія), а навіщо таке виробникам? Їм треба що б ми весь час щось змінювали, купували нове і т.д., а не встановив та забув.

Я пропоную те, що взнав, проаналізував та вважаю необхідним поділитись, собі так зробив. А щодо фільтрів, то керівник профільного інституту проти таких фільтрів як раз по причині бактерій і т.д., але ж ми їх встановлюємо і використовуємо. А скільки там фільтрів вже не суттєво, для мікроорганізмів і одного вистачить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хлопці, до фільтр1 йде апупєнний мануал. З картінками. І відео в ютубі є :)

Але дякую. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, а шо, діска з відосами вже не ложать? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну шо. Поставив. :) Filter1 MO 5-36 F1 (мембрана Dow Filmtec)

С чувством, с толком, с расстановкой, з чаями-сніданками монтаж зайняв десь 3 години . Далі були заміри.

При майже повністю відкритому ввідному крані і повністю відкритому крані подачі води в систему лічильник до повної зупинки нарахував 40л води. Це зайняло 1,5год.

Якщо бак справді 8л, то маємо пропорцію 8/32, тобто 1л в бак і 4л в каналізацію. При вартості води 8.52грн/м.куб. 1л чистої води (без врахування амортизації) коштує 4,26 коп! Бутель 18л - 0,7668 грн!

Визначив конверсію (див. мануал) для 1л.

tп = 8хв 10с = 8,17 хв. tк = 2хв 27с = 2,45хв.

R = 2,45*100%/10,62 = 23,1%.

Нормальною є величина згідно мануалу 10-20%.

Може як міряти на 5л-тару, наприклад, то цифра і буде точнішою. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні він вже в НЛ був 3099....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене вже осмос 4-й чи 5-й рік стоїть, і виникає питання, як чистити бак. Бо чув від знайомих, що його періодично (раз в 3-4 роки) потрібно чистити(дезинфікувати, вбити бактерії).

Хтось робив в себе самостійно таку процедуру?

А мене таке цікавить - про які суми йде мова?

Зараз мабуть найдешевша система на 3 тисячі потягне. Хоча можна пошукати може продадуть по старому курсу (мені так і вийшло-коли перераховували по курсу 13 я купив ще по ціні з доларом по 8)

Обслуговування:

3 вхідних фільтра 76 грн в рік (сім'я з двох чоловік)

мембрана десь 300 грн на 3 роки (ще не міняв)

Неправда.

На вихідних цікавився цінами, бо потрібно міняти все.

3 вхідних + постфільтр ≈150-200грн.

Мембрана Filmtec на 50галонів 800-900 грн.

Якась ноунейм 600-700грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можу привезти такий осмос: Система зворотного осмосу Filter 1 FRO 5-50 за 2800 грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і виникає питання, як чистити бак. Бо чув від знайомих, що його періодично (раз в 3-4 роки) потрібно чистити(дезинфікувати, вбити бактерії). Хтось робив в себе самостійно таку процедуру?

В мануалі на фільтр1 пище що "У випадку тривалих перерв у роботі системи (більше 2 тижнів) необхідно провести дезінфекцію системи". А Розділі 7 "Дезінфекція системи зворотнього осмосу" пишуть що:

Дезінфекцію фільтрів питної води рекомендується проводити після їх тривалої експлуатації (прибл. 6 міс.), а також якщо фільтр тривалий час не використовувався (прибл. 3 тижні). Також бажано проводити дезінфекцію системи при заміні картриджів.

Як немає мануала, то можу сфотати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...