Перейти до змісту

Потрібні поради по зворотньому осмосу

Demeter

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Але і без шкідливих, що важливіше. Дійсно, якщо пити тільки воду людина помре від нестачі в першу чергу солей, але ж ви мабуть щось і їсте... от там то ті солі і мінерали беруться. ІМХО краще пити чисту воду і добирати солі, вітаміни і мінерали з їжі, аніж хавати нітрати і хлор разом із водою :) Якшо відчуваєте шо мало вам солі і мінералів докупіть мінералізатор.

хе-хе, я про те, що ця вода, в принципі, годиться тільки для приготування(читай - кип'ятіння) їжі, а не для пиття, тобто пити її то можна, але і з-під крану, в принципі, також можна і готувати і пити...

скажіть мені, хто вірить в магічну силу якось там міні-мінералізатора, який ніби то добавляє мінерали і все необхідне :0155: результат аналізу з оним я навів... це щось типу купити магніт на кран, щоб ту саму воду миттєво очищав :_09:

ще можна було б трохи бла-бла і про те, що вимиває кальцій з організму...

ну да, після мембрани майже не буде нічого шкідливого і корисного теж.

мій мессейдж про те, що по великому рахунку, це всього-навсього просто менше "зло" і не більше і це треба мати на увазі!

ось...

из под минерализатора вода на вкус другая, насколько оно там работает хз. но по опыту за пол года пользования, или не пользования, его просто выкинули. в нем начали расти водоросли и вода отдавала болотом. пришлось и накопитель поменять по гарантии. фирма, вроде бы - новая вода украинский китай :)

Можу сказати що на 9-му поверсі в 40 мікрорайоні тиску вистачає без помпи. Якість води гарна чайник можна не мити по пів року з середини а він кипить по 5-6 разів за день. Єдиний мінус втрати води адже з часом осмос забивається і пропорція чистоі і грязноі води що зливається у каналізацію суттево міняється.

П.с. Можу порадити непоганий магазин по консультаціі біля новоі лініі з боку магазину сад город там ще якісь баки біля входу постійно стоять

Живу на Кравчука 9 тиск мізерний, вода жахлива, з труби постійно вилітає накип і пісок

вы жалуетесь или хвастаетесь? решение вашего вопроса на трилиардах страниц ранее... кстати, вот еще вам в помощь! www.google.com

Опубліковано
из под минерализатора вода на вкус другая, насколько оно там работает хз. но по опыту за пол года пользования, или не пользования, его просто выкинули. в нем начали расти водоросли и вода отдавала болотом. пришлось и накопитель поменять по гарантии. фирма, вроде бы - новая вода украинский китай
Якщо в мінералізатрі почали рости водорості, значить мембрана була пошкоджена.
Опубліковано

Реално якщо купувати Екософт, тільки бажано зеленого колору осмос, то там нормалні і мембрани, і кріплення, і навіть фільтра, все осталне в нас на ринку туфта, говорю це тому що продаю різні філтра, і всім рекомендую тілки екософт, але краще зеленого колору, тоді дійсно іноземна якіст і стандарти.

Опубліковано

Реално якщо купувати Екософт, тільки бажано зеленого колору осмос, то там нормалні і мембрани, і кріплення, і навіть фільтра, все осталне в нас на ринку туфта, говорю це тому що продаю різні філтра, і всім рекомендую тілки екософт, але краще зеленого колору, тоді дійсно іноземна якіст і стандарти.

яка їх ціна?

Опубліковано

Я взяв сьогодні екософтовський Filter1 МО 5-36 з американською мембраною (на відміну від серії PO). В Новій лінії. По старій ціні. За 2059! На Яровиці - десь 3300. В Троянді 2200. В Епіку за 4000 перевалила ціна. Ще один лишався і 3 штуки МО 6-36 по 2900 з копійками.

Ще тільки мануал вивчаю. :)

Опубліковано
Ще тільки мануал вивчаю.
Як будеш збирати, мембрану з пакету треба одразу в корпус вставляти не торкаючись її руками. І перед тим як подавати на неї воду, з попередніх фільтрів зливай воду поки не стане прозорою. Так продовжиш мембрані життя.
Опубліковано
Ще тільки мануал вивчаю.
Як будеш збирати, мембрану з пакету треба одразу в корпус вставляти не торкаючись її руками. І перед тим як подавати на неї воду, з попередніх фільтрів зливай воду поки не стане прозорою. Так продовжиш мембрані життя.

На рахунок цього я на попередній сторінці писав, що останнім фільтром ставити механічний на 1 мкн., але для цього треба ще одну (краще дві) колби докупити і встановити перед системою.

Опубліковано
На рахунок цього я на попередній сторінці писав, що останнім фільтром ставити механічний на 1 мкн., але для цього треба ще одну (краще дві) колби докупити і встановити перед системою.
Ви мабуть краще знаєте, як інженери, що розробляли систему ;)

Фільтри ще до того ж є розсадниками мікроорганізмів, чим їх більше тим більше колоній. Тому 3 фільтри більш як досить, головне вчасно їх змінювати.

Опубліковано
Ви мабуть краще знаєте, як інженери, що розробляли систему ;)

Фільтри ще до того ж є розсадниками мікроорганізмів, чим їх більше тим більше колоній. Тому 3 фільтри більш як досить, головне вчасно їх змінювати.

Я по першій спеціальності теж інженер. Як би все робили як треба, мінімум 60% всього, що виробляє людство було б зроблене на віка (пожиттева гарантія), а навіщо таке виробникам? Їм треба що б ми весь час щось змінювали, купували нове і т.д., а не встановив та забув.

Я пропоную те, що взнав, проаналізував та вважаю необхідним поділитись, собі так зробив. А щодо фільтрів, то керівник профільного інституту проти таких фільтрів як раз по причині бактерій і т.д., але ж ми їх встановлюємо і використовуємо. А скільки там фільтрів вже не суттєво, для мікроорганізмів і одного вистачить.

Опубліковано

Ну шо. Поставив. :) Filter1 MO 5-36 F1 (мембрана Dow Filmtec)

С чувством, с толком, с расстановкой, з чаями-сніданками монтаж зайняв десь 3 години . Далі були заміри.

При майже повністю відкритому ввідному крані і повністю відкритому крані подачі води в систему лічильник до повної зупинки нарахував 40л води. Це зайняло 1,5год.

Якщо бак справді 8л, то маємо пропорцію 8/32, тобто 1л в бак і 4л в каналізацію. При вартості води 8.52грн/м.куб. 1л чистої води (без врахування амортизації) коштує 4,26 коп! Бутель 18л - 0,7668 грн!

Визначив конверсію (див. мануал) для 1л.

tп = 8хв 10с = 8,17 хв. tк = 2хв 27с = 2,45хв.

R = 2,45*100%/10,62 = 23,1%.

Нормальною є величина згідно мануалу 10-20%.

Може як міряти на 5л-тару, наприклад, то цифра і буде точнішою. :)

Опубліковано

В мене вже осмос 4-й чи 5-й рік стоїть, і виникає питання, як чистити бак. Бо чув від знайомих, що його періодично (раз в 3-4 роки) потрібно чистити(дезинфікувати, вбити бактерії).

Хтось робив в себе самостійно таку процедуру?

А мене таке цікавить - про які суми йде мова?

Зараз мабуть найдешевша система на 3 тисячі потягне. Хоча можна пошукати може продадуть по старому курсу (мені так і вийшло-коли перераховували по курсу 13 я купив ще по ціні з доларом по 8)

Обслуговування:

3 вхідних фільтра 76 грн в рік (сім'я з двох чоловік)

мембрана десь 300 грн на 3 роки (ще не міняв)

Неправда.

На вихідних цікавився цінами, бо потрібно міняти все.

3 вхідних + постфільтр ≈150-200грн.

Мембрана Filmtec на 50галонів 800-900 грн.

Якась ноунейм 600-700грн.

Опубліковано

і виникає питання, як чистити бак. Бо чув від знайомих, що його періодично (раз в 3-4 роки) потрібно чистити(дезинфікувати, вбити бактерії). Хтось робив в себе самостійно таку процедуру?

В мануалі на фільтр1 пище що "У випадку тривалих перерв у роботі системи (більше 2 тижнів) необхідно провести дезінфекцію системи". А Розділі 7 "Дезінфекція системи зворотнього осмосу" пишуть що:

Дезінфекцію фільтрів питної води рекомендується проводити після їх тривалої експлуатації (прибл. 6 міс.), а також якщо фільтр тривалий час не використовувався (прибл. 3 тижні). Також бажано проводити дезінфекцію системи при заміні картриджів.

Як немає мануала, то можу сфотати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...