Перейти до змісту

Opera регулярно ломиться на сервери Гугля й жере трафік

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Користуюся багато років браузером Opera. Звик до нього, маю в ньому все, що мені треба і т.п., тому порад "постав Хром/Файрфокс" не потребую.

На двох комп'ютерах стоїть Windows 7 і остання Opera.

Нещодавно вимушений був користуватися нетом від Інтертелекому і помітив, що весь гігабайт доступного мені трафіка був зжертий за пару годин.

Потім вже в анлімних мережах помітив, що під час користування Opera варто відкрити борду, твіттер, фейсбук, трохи побраузити - і за деякий час весь індикатор завантаження мережі в менеджері задач показує, що моє мережне підключення вовсю щось качає. Практично на всю швидкість каналу.

Закриття всіх вкладок в Opera нічого не дає - лише з закриттям браузера припиняється це "качалово".

Через TCPview побачив, що дані качаються з'єднанням із гугльовим сервером (різні IP-адреси, але всі ведуть на google.com.ua).

Окрім того, інколи, при свідомому заході на Гугль, вискакувало повідомлення, що з моєї мережі виявлено нетиповий трафік, і пропонувалося ввести капчу.

І це на обох комп'ютерах.

Що робив:

- Перевірив системи антивірусом (штатна Avira і позаштатний Dr.Web) - нічого.

- Відключав в Opera автозаповнення адрес, форм, відключив Гугль як стандартну пошукову систему - нічого.

- Питав у нета - руськоязичний нет не знає, що це робиться, тільки тут знайшов людину з подібною траблою. А в англомовному щось не можу толком сформулювати запит...

Може, хтось стикався з такою проблемою?

ЗІ. Браузер не планую міняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- Питав у нета - руськоязичний нет не знає, що це робиться

На forum.ru-board.com запитував?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Спробуй передивитись плагіни з підозрою до кожного. Це не забув часом вимкнути якогось типу tor плагіна і весь світ через тебе серфить.

ps: imho opera троян ще той, разом з мейлру, яндеком та іншими гадами. В мене якась відраза від цього продукту ще з 2000 років, моя підсвідомість навіть не допускає думки використати його. Мабуть не просто так :)

В мене воно навіть в аплокері сидить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а опера яка, 12,17 чи 20 там якась?/ я так, зрозумів що 20-ка, ну то вже якби не опера, тільки інтерфейс схожий, а так це хром

ps: imho opera троян ще той, разом з мейлру, яндеком та іншими гадами.

якщо мейл ,яндекс , то вже інше питання :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а опера яка, 12,17 чи 20 там якась?/ я так, зрозумів що 20-ка, ну то вже якби не опера, тільки інтерфейс схожий, а так це хром

На двох комп'ютерах стоїть Windows 7 і остання Opera.

Остання - це 23.0.1522.77

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно виявив, що трафік починає жерти, якщо проглянути якесь відео з ютуба. Навіть якщо воно закінчилося - все одно трафік жереться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може і справді якийсь лівий аддон стоїть, відключити геть всі до додатки без виключення.

Якщо відео, може видалити або переставити flash player ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поставив для теста Оперу 25.0.1597.0

Також ТисипиВюв поставив ... да дійсно вона по дефолту ініціює зєднання з гугльовскими хостами але оставив її на пів часіка вона викачала отсили 1 мб ...

Не думаю що трабла в базовій опері ... Швидше за все якийсь плагін чи пошта налаштована на гугль акаунт ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відключив щойно плагін FVD Video Downloader, який дозволяє качати відео з веб-сторінок.

Побачу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до речі я її відключав в налаштуваннях ... Якщо воно тут :

post-6461-0-20520400-1408888621_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

функція прекеш (не помню точну назву) ? наскільки мені відомо - пробує вгадати "куди ви підете дальше з сторінки" і починає в фоні закачувати посилання відкритих сторінок .. от і трафік жре з ютуба ... дивитись треба в налаштуваннях (не стандартних) - http://habrahabr.ru/post/130286/

Знаю, читав. Було відключено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пишуть що це баг опери, правда старої, хоча можливо і в новій те саме. Щось з кешем, я так зрозумів

http://otvet.mail.ru/question/60152489

з сайту operafan

В последних версиях Оперы были баги с флэш-плеером (лишнее кэширование видео и продолжающее кэширование после закрытия вкладки), которые частично решались отключением дискового кэша
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хз що там куди ломиться, але чиста 11.60 ніякого стороннього трафіку не ганяє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...