zaHARE Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 12:25 Автор #26 Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 12:25 Ну прикол,хіба я написав щось поза контекстом християнства? Чи може ти реально вважаєш царя МиколуІІ святим?Чи може батюшка,який накладає хрест на людину жовтими від тютюну пальцями,зможе вкласти в сердце цієї людини любов до Бога? Я вже казав,що не обмежуюсь тільки Біблією.Тим більше не звертаю ніякої уваги на візування тих чи інших писань папською церквою,їхні рішення не обьєктивні і політичні. Я написав те що сказано в Біблії "Судіть про дерево по плодах його",тільки більш розширено і докладно.Скажи,будь ласка,що я не так написав,всупереч християнським догмам?
keepo Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 15:05 #27 Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 15:05 Ну прикол,хіба я написав щось поза контекстом християнства?"доминирующие многомерное сознание", "Абсолютная истина", "тот,который в каждом живом существе,не зависимо от его качеств,внешности и поведения видит душу"ніколи не зустрічав ці поняття в християнській релігії. і поясни будь-ласка, що ти маєш на увазі під "контекстом християнства"? Нельзя считать святым человека сомнительных качеств, не соблюдающего принципов преданного служения или находящегося под властью шести посредников чувственного наслаждения. Эти шесть посредников таковы: язык, гениталии, желудок, гнев, ум и речь.це звідки?взагалі, розділяй будь-ласка свої думки і цитати з інших джерел. якщо визначеня святого писання і святості людини, декількома постами вище, це твої власні судження, то для мене як для скептика вони мають таке ж спірне значення як і достовірність Святих писань, якщо ж це цитата з певного релігійного твору, то де факт що це істина?якщо зараз ще хтось прийде і дасть своє визначення святому письму і святості особи, що тоді робити будемо?Як я вже писав, все впирається в поняття віри: сказали, що ось це істина, і все, це не обговорюється... але ж сказати можна все що хочеш, та і бумага витримає любу писанину.zaHARE, щоб не заходити в дебрі теологічних спорів на слизькі теми: ти можеш навести конкретний приклад, з любої віри, що ось це і це - Святі писання, з таких от причин. А то можна переливати з пустого в порожнє ще довго і балакати на загальну тематику.
zaHARE Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 17:53 Автор #28 Опубліковано 18 Грудня, 2007 в 17:53 Ок,розберем по кісточках:1."посредством описанных в них практик человек обретает аскетичность, правдивость, чистоту и милосердие."Христос,Будда,Магомет,апостоли,святі-відповідають цим якостям?Так,в повній мірі.2."пробуждают влечение к любовному преданному служению Господу и гасят в сердце пламя скорби, иллюзии и страха."яка ще література спроможна на таке?3."помогают человеку прекратить греховные деяния и искоренить плохие привычки"я особисто знаю таких людей,на яких вплинули священні писання.Та і я сам доказ.Напис на цигарках та спиртному не має такої дії.4."приводят к пониманию того,что Бог во всем и следовательно пробуждают эмоции любви ко всему окружающему"Якщо Бог створив цей світ,то Він для цього використав свою єнергію.Так як Бог-Абсолют,то все що від Нього таке ж Абсолютне і має частинку Його.Відповідно,якщо людина полюбить Бога,то і все що створено ним також.Тому,якщо людина слідує Священному писанню,вона починає це усвідомлювати і міняє своє відношення до оточуючого світу в кращий бік. Я написав основні признаки істинності Священного писання.Тож вирішуй сам що Священне: Біблія чи Кастанєда,Коран чи Біле братство,Бхагавад-Гіта чи Капітал і т.д.І хіба християнські святі не бачили в кожному Божу душу?Ось це і є в контексті християнства.Якщо інші джерела,допомагають мені краще розуміти священні писання,то я ними користуюсь.Наприклад,коли я почав читати Лазарєва,то мені стало зрозуміло дуже багато в Біблії.
keepo Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:11 #29 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:11 1."посредством описанных в них практик человек обретает аскетичность, правдивость, чистоту и милосердие."Христос,Будда,Магомет,апостоли,святі-відповідають цим якостям?Так,в повній мірі. 1. спірне питання, я з ними не жив і їх не бачив, думаю ти також. Вони могли бути філософами, видатнимии, але просто філософами, та і нестиковка виходить. За твоєю логікою вони стали такими завдяки писанням, а тут більшість сходиться (та і ти казав), що писання йдуть від Бога через них (тобто вони їх записали, наскільки я розумію), а Христос і Будда взагалі не вели щоденників, Святі писання описують вже їх життя з розповідей... Взагалі я б не назвав жодну людину святою - хороша людина, дуже хороша, ідеальна характером і діями... а "святість" кожен трактує по-своєму, живий тому приклад zaHARE. а все чому? - правильно, тому, що мислення категоріями релігії призводить до тупику в якому або вір (тоді вже вір всьому, що кажуть), або не вір (тоді тебе з"їдять релігійники) от така от каша виходить вобщем ми вже збились з початкової теми трохи. Священные писания, сказки или истина та не казки і не істина - просто твори на тему Бога, часто філософські, з додатками від переписувачів і писак. з популістськими вставками. Твори які висвітлюють бачення Всевишнього з точки зору однієї людини, групи людей або взагалі народу, але ніяк не з точки зору Бога...
zaHARE Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:18 Автор #30 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:18 То keepo: З якими писаннями особисто ти знайомий(хоч трохи читав)?
keepo Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:57 #31 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 08:57 Я особисто читав Біблію, поверхнево орієнтуюсь в Корані і канонах...
zaHARE Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 11:40 Автор #32 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 11:40 Я особисто читав Біблію, поверхнево орієнтуюсь в Корані і канонах...Рекомендую розширити цей список.Почитай хоча б життєописання святих Серафима Саровського,Августина,Франциска,Феофана і т.д.Я тривалий час читав Біблію,мало що зрозумів,мав багато питань,відповідей не знайшов.Але розумів одне,що або я не в змозі осягнути своїм розумом написане,або це неповне знання.Існує стільки протиріч в трактуванні Біблії.Я вже казав,що ознайомившись з іншою літературою,з іншими Писаннями,я почав краще розуміти написане в Біблії.Але все рівно розумію,що Біблія-частково втрачене знання,переписана,цензурована.Не залишилось ні одного прямого послідовника вчення Христа.Тому я звернувся до першоджерела,яке в більш повному обсязі збереглось до наших днів.Це Веди.І для мене немає проблем в розумінні багатьох речей як Біблії так і Корану.Не бійся пізнати щось інше окрім того,що вже знаєш.На днях до мене приходили мормони,вони також вивчають Священні писання,ми мило поговорили і я на 100% впевнений,що в мене не буде проблем з розумінням їхніх Писань.
keepo Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 11:49 #33 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 11:49 А звідки впевненість в святості Вед? їх так само переписували + їх писали не відразу, а довго передавали устно + перекладали Проблема не в тому, що я шукаю істину в Писаннях і не можу її знайти (ці книги цікаво прочитати навіть з погляду історика), а в тому, що після переписувань, перекладів та перекроювань власне від божественних откровень в них майже нічого не залишилось
zaHARE Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:50 Автор #34 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:50 Известно, что изначально Веды были произнесены Самим Господом, который поведал их Брахме, вложив ведическое знание ему в сердце.Далее Веды передавались изустно, от учителя к ученику, и впервые были записаны мудрецом по имени Шрила Вьясадева пять тысяч лет назад в Гималаях, в священном месте под названием Бадарикашрам.Вьясадева упоминаем в Шримад-Бхагаватам как уполномоченное воплощение Бога, несущее миру ведическую мудрость.Веды представляют собой научное знание о взаимосвязи духовной и материальной энергий и их источника, а также способах обретения, или подтверждения этого знания и высшей цели такого образования (самбандха, абхидхейа, прайоджана).Наряду с философскими исследованиями, Веды содержат информацию о практических аспектах жизни. Такие разделы называют Упаведой, или «малой Ведой». Их насчитывается четыре: Джьотир Веда (ведическая астрономия и астрология), Айур Веда (ведическая медицина), Гандхарва Веда (ведические искусства) и Дханур Веда (военная наука).Традиционно во всех переводах ведической литературы вначале идет язык оригинала,потом пословный перевод,потом литературный перевод.Возможносьь искажения сведена к минимуму.В отличие от других писаний,веды дошли до нас практически без искажений.
keepo Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 07:45 #35 Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 07:45 Известно...а звідки це відомо? вложив ведическое знание ему в сердцену це вже фантастика пішла...
kostya Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 18:40 #36 Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 18:40 Ну я тут недавно писал что люблю кришнаитов, коим является Захар, однако следует кое что прояснить. В Харе-Кришна перед человеком представляетсянекая духовная пирамида, с многочисленными посвящениями и уровнями и наверх человек должен идти своими силами. То есть во главу угла, ставится Я человека.Что очень четко прослеживается как Гордыня (самый крутой грех в христианстве).Спасение, Христос как избавление грехов не принимается кришнаитами, это слишком просто для них. К слову сказать такой заморочкой страдают и некоторые христиане. Внешне не подверженные распространенным грехам, онигордятся своей уникальностью и этим впадают в самый страшный смертельный грех - Гордыню.
zaHARE Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 18:52 Автор #37 Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 18:52 То kostya:Я слуга слуги слуги слуги.
Гість Zibers Опубліковано 21 Грудня, 2007 в 09:28 #40 Опубліковано 21 Грудня, 2007 в 09:28 1. Книгі писали люди. 2. На час написання більшість канонів і заповідей були актуальними.3. Невірний переклад, недостатність повноти тексту, своєчасна трактовка і т.д.4. Релігійні книги в першовигляді були скоріш за все своєрідними законами, навчаннями і т.д. , тому що в них до сих пір зберіглися деякі технічні дані. (про розміри і забезпечення переносу якіхось там жидівських бриблуд по пустині лоховодом МАЄсеЇм, В кришнаітів про летючих богів і т.д.)
zaHARE Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 04:39 Автор #42 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 04:39 1. Книгі писали люди. 2. На час написання більшість канонів і заповідей були актуальними.3. Невірний переклад, недостатність повноти тексту, своєчасна трактовка і т.д.4. Релігійні книги в першовигляді були скоріш за все своєрідними законами, навчаннями і т.д. , тому що в них до сих пір зберіглися деякі технічні дані. (про розміри і забезпечення переносу якіхось там жидівських бриблуд по пустині лоховодом МАЄсеЇм, В кришнаітів про летючих богів і т.д.)1.Всі шкільні підручники писали люди,які їх регулярно переписують,бо данні постійно міняються.Священні писання писали не прості люди,а дуже розвинені духовно і написали так,що тисячоліттями в них нічого міняти не потрібно,бо знання,які там подані-Абсолютні.2.Яка з 10-ти заповідей сьогодні неактуальна?3.Тобі ніхто не заважає з 40-ка написаних Евангелій,та священних писань інших традицій скласти чітку картинку.4.Якщо деякі технічні дані тобі не зрозумілі,то або запитай в того,кому вони зрозумілі або не звертай уваги,це не є головним.Удачі.
Гість Zibers Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 12:42 #43 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 12:42 Блін. Пацан, пара раздуплитися, чи не так ??? 1. священі, тіпа пісанія...давай без флуда, є декілька священих осіб, половина пісаній яких є в біблії, половина заборонені, як антибожествені !!! Чи я не правий ? 2. Актуальні всі, чи нема їх відображення в наших законах ? Чи не була на той час та книжка тим замим збірником законів, чи ба побажань які б регулювали б житьєві ситуації, своєрідний букварик для аборігена, який вчить що можна а чого нізя. культура теперішня і так вчить те саме, а на той час...культура була уж досить варварською. 3. А на фіга воно мені ? Я нікого не збираюся тянути в свою парафію і навязувати волю. мені за людей абідно, які прочитавши книжечку вже доказують її правоту. 4. Да невже ? не є головним те що а) (Біблія) якщо у людини сказ, проказа, якась фігня на шкірі, то людину ізоліровать на 1 тиждень, вещічкі її спалить, хто її доторкався або брав вещічкі, митися. Це не є елементарним правилом гігієни ?? Мося брадив по пустині 40 лет, яку можна пройти за тиждень ! Весь час народец хавав ману небесну (апарат, опис якого є книзі). яка мета ? А проста: перевірка чи можливо жить на мані, зміна поколінь з метою у нього виховання більш людяного а не пріколів (спати з жівотними і з кім попало - що в той час було ДУЖЕ поширено). Скриньку таскали, не памятаю яку там, і там же опис на якій відстані мають бути колони для шатра, які мають бути колони, з якого металу, і той хто входить в шатр повинен одіватися і ЗАЗЕМЛЮВАТИСЬ !!!! Поцікався цими фактами.... А загалом. Біблію я прочитав. Воодушевленія мені не принесло. Казочка з дивними моментами. Доброти не навчило християнської !!! (ПрикладЖ Як можна розцінити цю ситуацію, якщо її описати коротко) - Місто, прийшли просвящоні (священикі чи ізбраниє самим НЕО ), попросили ночлега. Нармальний пацан дав їм кров і хафку. Місцеві жителі обурені присуствієм просвящоних (на кол хотят посадить...причина відать є, і досить вагома !!! а не та що описана в книжці (бо це опис терпіл по жизне)). І тут цей пацан4ег ВІДДАЄ толпі своїх дочерей і жену на растерзаніє або чо там у них вишло . Спасаючи жмуриків. Согласен, це по християнські допомогти ближньому, а віддать родню , чи сказать сплавить на пермамен це по якому ??? Теж християнські ? Якщо релігія стане клином у виборі кому жити, мій вибір за рідними, близькими і людством, а не за ПРОСВЯЩОНИМИ !!! 2 заХАРь Ну що скуштував ......я ж не тупий і не пробка і Бог (твій) не зря від мене прячеться (стосується іншої гілки - "Про Бога")
mix_forever Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 14:55 #44 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 14:55 Мистер Зиберс получает РО на недельку, дабы научился уважать своих собеседников и впреть не оскорблять то ,что для кого-то является важным аспектом жизни.З.Ы. Я сам, как всем известно, не приветствую поклонения кому-либо, но оскорблений в разделе не потерплю. Раз уж собрались тут верующие люди, то к их вере нужно отнестись толерантно, и с пониманием.
difoto Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 17:01 #45 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 17:01 не увидел оскорблений ни разу.(со стороны Зиберса)так же можно назвать оскорблением все тезисы верующих по отношению, скажем , к Шкодеру. И их высказывания порой куда "горячее", чем Зиберсовы.ЗЫ можна мой пост стереть, он к теме не относится.
zaHARE Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 17:45 Автор #46 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 17:45 Я не на таком высоком уровне,чтобы не заметить ЯВНЫХ оскорблений Но,что можна сказать господину Зиберсу?Дабы не опускаться на его уровень,скажу словами тех же писаний: «Не давайте святыни псам и не бросайте жемчуга вашего перед свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас». Евангелие от Матфея (гл. 7, ст. 6) Более мне сказать ему нечего.
mix_forever Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 20:25 #47 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 20:25 Дифото, дело в том, что все "горячие" выражения в сторону того же Шкодера, были написаны намного раньше появления в этом разделе модераторов и сопсно правил. Посему и был бардак и склоки. Теперь же есть правила ,которых следует придерживатся. Я целиком разделяю мнение господина Зиберса, но, все это можно было приподнести в более цивилизованной и толерантной форме, без личностных наездов и т.п.
difoto Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 20:30 #48 Опубліковано 25 Грудня, 2007 в 20:30 Фсе, согласен! Мона стереть.
bond Опубліковано 6 Січня, 2008 в 18:28 #49 Опубліковано 6 Січня, 2008 в 18:28 zaHARE писавСвященные писания являются истинными если:-они указывают путь к Богу,приближают человека к Богу, человек начинает любить Его и служить Ему-посредством описанных в них практик человек обретает аскетичность, правдивость, чистоту и милосердие.-пробуждают влечение к любовному преданному служению Господу и гасят в сердце пламя скорби, иллюзии и страха.-помогают человеку прекратить греховные деяния и искоренить плохие привычки-приводят к пониманию того,что Бог во всем и следовательно пробуждают эмоции любви ко всему окружающемуТак люди бога можуть придумати і під нього написати книжку, назвати її святим письмом, яка буде вчити вищенаписамому.
zaHARE Опубліковано 6 Січня, 2008 в 18:47 Автор #50 Опубліковано 6 Січня, 2008 в 18:47 Так люди бога можуть придумати і під нього написати книжку, назвати її святим письмом, яка буде вчити вищенаписамому. Напиши!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.