serhiy.k Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:04 #1 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:04 Ситуація така, комп’ютер сам вмикається і вимикається.Перевіряв наступне:- від’єднував кнопки Ввімкнути і Резет- від’єднував усі юсб перефірію, включно з клавіатурою і мишеюВсе одно комп може сам включитись і за декілька секунд виключитись, потім за декілька секунд знову включитись і так далі. Лишаються БЖ і мамка, так?Може у кого є які ідеї, в чому може бути проблема?Дякую.
Davids Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:09 #3 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:09 1. бж - постав інший, потестуй2. перегрів cpu, mb.3. якщо синій екран коли він вирубається - опера4. вінт, але його слід перевіряти в саму останню чергу
Zheny@ Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:09 #4 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:09 Може у кого є які ідеї, в чому може бути проблема?Вмикатися може через:1) збий БІОС на дефаулт. МОжливо увімкнена опція Wake on Lan- BIOS Power Management - State After Power Failure - Stay OffВимикатися2) перегрів банальний. Проблеми з БЖ, мамкою.
jack74 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:13 #5 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:13 УПС стоїть? Може впливають сплески напруги на мережі.Також для цікавості можна спробувати заземлити ( а може він вже "заземлений"?... неправильно... типу на батарею, а?)жара і перегрів відпадає, так як, наскільки я зрозумів топікстартера, мова йде насамперед не про ВИМИкання самовільне, а про ВМИкання... Тобто комп може ні з того, ні з чого ВМИкатисяСитуація така, комп’ютер сам вмикається і вимикається....Все одно комп може сам включитись і за декілька секунд виключитись,
serhiy.k Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:21 Автор #6 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:21 комп’ютер в селі у знайомих, буду у них лише ввечері.Що я сам планую - зняти БЖ і поставити на свій, думаю, тоді буду знати, чи це в блоку проблема, чи ні.А так питаю, може у когось були подібні випадки.Дякую за поради, тільки в біос поки не можу залізти, бо вмикається комп лише на декілька секунд, потім вимикається. Через декілька секунд може знов сам увімкнутись.Упс стоїть, комп не заземлений. Мережі нема.
jack74 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:23 #7 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:23 Розумієш, для висновків маловато інформації. Наприклад, в БІОСі можна включити опцію автоматичного ввімкнення після пропадання напруги, і при скачках напруги в мережі (а в селі це зазвичай) комп буде сам вирубатись... через якийсь час врубатись... це як варіант. Також можуть бути наводки, якщо корпус десь заземлився (чи умисне, чи випадково притулився), наприклад, до якої-небудь труби, до якої теж десь має контакт якась силова електроустановка (станок там, чи бойлер), і от в моменти вкл/викл тієї електроустановки "блукаючі" струми можуть мати такий вплив на БЖ компа. Звичайно, що повністю справний і нормальний БЖ від таких впливів захищений, але чим китайці не жартують (ми ж не знаємо, який там БЖ).
charlie Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:28 #8 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:28 я також думаю, що слід почати з бж, підключити інший для тесту. якщо нічого не зміниться, то велика ймовірність, що мамка. І не мішало б температуру подивитись, можливо перегрів. Також можливо в bios стоїть обмеження роботи компютера при перегріві.
serhiy.k Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:34 Автор #9 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:34 Розумію, що інформації може бути замало, але я не знав до чого там приступити, бо ніколи з таким не стикався. jack74, Стоїть УПС, тому думаю, що варіант з падінням напруги відпадає. Комп ні до чого не притуляється, бо я його розбирав, коли від’єднував кнопки, і він лежав на столі. charlie, може і стоїть щось в біосі, але поки туди не залізти за тих декілька секунд, на які він включається
serhiy.k Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:43 Автор #10 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 10:43 офтоп:це лише мене викидає час від часу з борди на acint.net ? це вірус? Адблок вимкнутий для борди...
vetalforever Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 12:29 #11 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 12:29 В мене особисто була така проблема з оперативкою. Комп новий. Вмикався і вимикався зациклено, без появи чогось на екрані. Не ховсім ваш випадок, але провсяк випадок, для досвіду))) В мене особисто була така проблема з оперативкою. Комп новий. Вмикався і вимикався зациклено, без появи чогось на екрані. Не зовсім ваш випадок, але провсяк випадок, для досвіду)))
serhiy.k Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 12:42 Автор #12 Опубліковано 5 Серпня, 2014 в 12:42 vetalforever,мабуть що у вас він перегружався постійно. у мене ж як включиш в розетку, через секунд 5 може сам включитись, потім виключитись. Через якийсь час знову включитись, як захоче.
serhiy.k Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:18 Автор #13 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:18 вчора був дощ і вимкнуло електрику, тож нічого не робив. Сьогодні зранку зняв блок живлення, зняв з нього кришечку і відкрутив плату. Нічого не побачив - ні здутих кондерів, ні спалених елементів, доріжки з другого боку теж нормальні. Зібрав блок назад, відключив сідіром і жорсткий диск, включив комп’ютер - запрацював. Зайшов в Біос, відновив налаштування типові, включення компа після відновлення електроенергії в біосі деактивоване, так само як і включення з клавіатури чи по мережі. Потім під’єднав назад сідіром і жорсткий диск, склав комп’ютер - поки працює, не вимикається.Невідомо, що це було, подивимось, чи не повториться
Zheny@ Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:27 #14 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:27 Потім під’єднав назад сідіром і жорсткий диск, склав комп’ютер - поки працює, не вимикається. Таке трапляється
charlie Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:36 #15 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:36 треба було все-таки подивитись, яка температура процесора, можливо була за 70, а в біос наприклад стояло більше 65 і вимкнення
serhiy.k Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:48 Автор #16 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 13:48 charlie,поки був в біосі, без жорсткого і сідірому, температура процесора була 34-35 градусів.
MANJAK11 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 14:02 #17 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 14:02 оффтоп : от ви дивні це ж *іскуствєнний інтелект* , в компі зародилось життя, а ви його вбити хочете
Revolver Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 16:15 #18 Опубліковано 6 Серпня, 2014 в 16:15 офтоп:це лише мене викидає час від часу з борди на acint.net ? це вірус? Адблок вимкнутий для борди...не лише тебе, можливо, вірус врізався в двіжок борди, тому, що систематизації цих глюків так і не зміг розгадати.фаєфокс плюс едблокпишутьЭто счетчик биржи ссылок, видимо глюк в коде ихнем. У них на форуме сейчас обсуждают этот вопрос, думаю оперативно починят.UPD: Удалил их счетчик.але бачу, що в мережі багато де така біда, адмінам треба розбиратись.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.