Перейти до змісту

Договор между Shell и Украиной про добычу сланцевого газа

drap

Рекомендовані повідомлення

http://www.mediaport...oda-SHELL_1.pdf

Сам договор

Пункт пункт 37.2 / b

B) У випадку якщо земельні ділянки знаходяться в приватній

власності і власники не погодились на укладення Договорів щодо

Земельних Ділянок в добровільному порядку або вимагають внесення

до таких Договорів щодо Земельних Ділянок умов, які, на

обґрунтовану думку Оператора, є неприйнятними, припинення, на

запит та за погодженням із Оператором, в установленому

Законодавством України порядку права приватної власності,

постійного користування, оренди та інші права третіх осіб стосовно

таких земельних ділянок. Всі земельні ділянки, які є предметом такого

припинення відповідно до цієї Статті 37.2 ( B), після цього надаються

Оператору

в обґрунтовані строки на підставі Договорів щодо

Земельних Ділянок, які містять обґрунтовані умови. Інвестор

(Оператор) несе усі витрати, пов’язані з припиненням права приватної

власності, постійного користування, оренди та

інших майнових прав

Третіх Осіб стосовно таких земельних ділянок, що затверджені Інвестором (Оператором). Такі витрати включаються до складу

Витрат, що Підлягають Відшкодуванню.

Я не силён в юрисдикции , это значит что если я не хачу заключать договор с шелом, у меня её заберут?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо дуже коротко, то так. Через суд, компеесувавши ринкову вартість ділянки грошима (якщо ділянка у власності, а не в оренді чи користуванні).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це все думаю піар компанія і не більше того, якби вигідно було добувати цей газ, повірте давно б його добували...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі, вилучення об'єктів приватної власності у зв'язку з суспільною необхідністю (забирають, наприклад землю для побудови дороги чи т.п.) у Європі та Штатах робить людей дуже багатими, там компенсації реально компенсовують вартість та збитки власника, який механізм "примусового вилучення" буде у нас - не знаю.

це все думаю піар компанія і не більше того, якби вигідно було добувати цей газ, повірте давно б його добували...

В США відбулась так звана "сланцева революція" і ця країна вже декілька років працює на законодавством, яке б дозволило цей газ експортувати, тобто, з імпортерів, вони вже перетворились на експортерів, і можуть цей газ продавати.

А з приводу його добування в України, то наша держава не володіє на даний момент технологіями, це по-перше, а по-друге, ще більш банальна причина, у нас недостатньо коштів, щоб запустити цей проект. Ну і ще цікавий факт, центром найперспективнішого району по добуванню цього газу є Словянська, і наявність цього газу там, називають, як одну з причин надмірної уваги до цього міста, як і вигідне географічне розташування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ні таких наслідків нам не потрібно тут https://www.youtube.com/watch?v=dX9-WiJCvS0

гнати тих пендосів з такими ідеями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

США там де є щось корисне, вони як старшакі в школі, там де слабші труться де можно поіметь щось корисне для себе.

В нас в Україні завжди коли якась тіпа криза з енергоносіями (криза надумана), то зразу показують по телевізору кулібіних які з навозу роблять роблять паливо, і трясуть вусами як то круто і класно.

А якщо серйозно, то треба думати як заробляти стільки грошей в екноміку щоб було пофігу по скільки купувати енергоносії, чомусь Європа особо не париться, купує за ринонковими цінами і не жужжать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Політикам в цьому розділі бан гарантований.

А ще мене непокоять топікстартер drap і юзер x-drup. Щось клонами попахує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

x-drup - від слова Drupal я нік придумав.

з drap незнайомий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Політикам в цьому розділі бан гарантований.

А ще мене непокоять топікстартер drap і юзер x-drup. Щось клонами попахує.

ЭЭЭ у меня одна регистрация, причём давно, я не клон

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А кто Вы думаете раньше при других правительствах нам месторождения нефти и газа разведывал и разрабатывал (Крымско-азово-черноморский регион)? Иностранцы, американцы и великобританцы. У нас нет денег на это и технологий, оборудования. Так что ничего нового в этом нет, кроме ситуации, когда нам вообще газ перекрыла россия (пишу с маленькой буквы).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Не знаю як це все розвиватимуть в Україні, одне можу сказати-у США шелл-дуже хороша мережа заправних станцій. Дешева і якісна. Одна з найбільших і надзвичайно багата.

Тому гроші у них є, можуть розвинути якщо захочуть.

x-drup

А на рахунок отого відео-не будуйте надмірних негативних ілюзій, по-перше, подивіться на тих "американців" у відео. Всі оті американці живуть в якійсь пєрдяєвці і б** буду, сидять на продуктових талонах-гляньте на їхні жирнющі мордяки. Не працюють і жруть на продуктові талони дорогий фаст-фуд з супермаркетів. Їхню пердяєвку нагородили покладами сланцевого газу, а значить якщо в когось десь вода газком засмерділа чи ще шось-компанія виплатить їм всім компенсації, вплоть до купівлі інших будинків для них в інших районах. Ви бачили будинки, в яких вони живуть? напіврозвалені хібари. а чого? чи ви думаєте, що так всі американці живуть? та ні, все того, шо вони уайт треш-біле сміття, яке УЖЕ зцідило з держави і компаній велику суму і хоче ще. І вони будуть жити в тому районі, незважаючи дадуть їм гроші на нове житло де-інде чи ні. Вони просто вибивають собі ЩЕ БІЛЬШЕ пільг і бонусів від держави. Хорошого багато не буває.

Це приблизно як у донецьку. Якби у якомусь шахтарську знайшли сланцевий газ, вони б теж почали бикувати аби лише вибити собі грошей. І пофіг, купили б їм квартири у Києві як компенсації чи ні, вони лишились би жити у Шахтарську аби тільки кричати в камеру, що "УБІВАЮТ, ГАЗ ДАБИВАЮТ" і вимагати від держави бабла, чим більше, тим краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю як це все розвиватимуть в Україні, одне можу сказати-у США шелл-дуже хороша мережа заправних станцій. Дешева і якісна. Одна з найбільших і надзвичайно багата.

Тому гроші у них є, можуть розвинути якщо захочуть.

x-drup

А на рахунок отого відео-не будуйте надмірних негативних ілюзій, по-перше, подивіться на тих "американців" у відео. Всі оті американці живуть в якійсь пєрдяєвці і б** буду, сидять на продуктових талонах-гляньте на їхні жирнющі мордяки. Не працюють і жруть на продуктові талони дорогий фаст-фуд з супермаркетів. Їхню пердяєвку нагородили покладами сланцевого газу, а значить якщо в когось десь вода газком засмерділа чи ще шось-компанія виплатить їм всім компенсації, вплоть до купівлі інших будинків для них в інших районах. Ви бачили будинки, в яких вони живуть? напіврозвалені хібари. а чого? чи ви думаєте, що так всі американці живуть? та ні, все того, шо вони уайт треш-біле сміття, яке УЖЕ зцідило з держави і компаній велику суму і хоче ще. І вони будуть жити в тому районі, незважаючи дадуть їм гроші на нове житло де-інде чи ні. Вони просто вибивають собі ЩЕ БІЛЬШЕ пільг і бонусів від держави. Хорошого багато не буває.

Це приблизно як у донецьку. Якби у якомусь шахтарську знайшли сланцевий газ, вони б теж почали бикувати аби лише вибити собі грошей. І пофіг, купили б їм квартири у Києві як компенсації чи ні, вони лишились би жити у Шахтарську аби тільки кричати в камеру, що "УБІВАЮТ, ГАЗ ДАБИВАЮТ" і вимагати від держави бабла, чим більше, тим краще.

якщо вірити цим людям

то тестові скважини вже роблять. а на рахунок вибивати бабла з держави - у нас дулю наставлять тільки)) от і залишиться дійсно залишатись жити на місці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...