paranoik Опубліковано 12 Липня, 2014 в 14:18 #1 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 14:18 Доброго дня усім бордівчанам. Думаю майже у кожного із нас є мрія про власне житло, от і я та моя невеличка сім’я не виключення Надумали ми потихеньку власними силами здійснювати цю мрію, а саме будівництво власного будиночку. Проте жоден із нас ніколи цим не займався та й особливо не цікавився до нинішнього моменту, тому одразу ж виникло велика купа запитань. Де? Як? Скільки? Першим етапом в даному «процесі» зробили для себе купівлю земельної ділянки. Визначили критерії: в межах міста або до 5 км за містом комунікації (електрика основне) на межі або ж уже на ділянці газ – було б добре, проте не визначальний фактор «Блукаючи» інтернетом, надибали досить багато пропозицій, які породили і ще більше запитань. На жаль, у зв’язку із напруженим робочим графіком не встигаємо відвідати усі місця. Тому прошу у Вас допомоги/поради з приводу даних запитань: Що ви чули про земельні ділянки навколо Луцька (Струмівка, Боратин, Боголюби та ін.)? Які переваги та недоліки у тій чи іншій місцині? Інфраструктура та навколишнє оточення? Якість води? Більш чим впевнений, що ще є купа нюансів на які варто звернути увагу при купівлі, буду вдячний, якщо Ви вкажете на них. Пропоную ділитись усією інформацією в даній темі, що цілком ймовірно буде корисна не лише мені. Заздалегідь усім вдячний за інформацію
Coding Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:04 #3 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:04 А що про них чути? Є криві, є горбаті, є рівні. Є такі що до маршрутки добиратись півгодини, хоч і ніби в місті...Якщо світло вже є на ділянці - значить його вартість вже включена в ділянку. Чим ближче до міста - ціна росте в геометричній прогресії. Усе індивідуально.Чув, зараз ціни трохи впали. Ціни орієнтовно від 5к у.о/10сот
paranoik Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:12 Автор #4 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:12 А що про них чути? Є криві, є горбаті, є рівні. Є такі що до маршрутки добиратись півгодини, хоч і ніби в місті...Якщо світло вже є на ділянці - значить його вартість вже включена в ділянку.Чим ближче до міста - ціна росте в геометричній прогресії. Усе індивідуально.Чув, зараз ціни трохи впали. Ціни орієнтовно від 5к у.о/10сотБільш цікавить саме відгуки про ділянки по їх місцезнаходженню, наприклад чим краща ділянка в місці Х ніж в місці Y або ж навпакиНа ціни я вже звернув увагу, проте хотілося б визначитись саме із місциноюТакож хотілось почути б авторитетне слово людей, що вже живуть наприклад в Боратині чи в Боголюбах, про переваги та можливі недоліки їх побуту, як на етапі будівництва так і після заселення.
MACCEN Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:13 #5 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:13 1. Все залежить від бюджету2. Цивілізація:- як далеко від зупинки (не всі члени сім'ї будуть на авто (я так думаю);- як далеко до магазину (за хлібом чи ще за чим в місто не наїздишся)- дитсадочок, школаБатькам треба подбати про дітей, а то чим далі від міста, тим більше проблема для дитини, це раніше треба з школи їхати, з друзями не погасасаєш, і так далі... своя специфіка є в цьому питанні теж...
Coding Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:15 #6 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:15 На ціни я вже звернув увагу, проте хотілося б визначитись саме із місциною Визначте для себе характеристики - і вибере ту яку потрібно для вас -як легко добратись -має бути поріч ліс/річка/завод -чи вже є комунікації/чи тільки в планах та ін..
paranoik Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:28 Автор #7 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 15:28 В принципі за такими критеріями і обираю, щоб доїзд був більш-менш зручний. На разі більше схиляюсь до Боратина, проте є ще пропозиція в Струмівці та Великому Омелянику. Хоча можу і змінити свою думку Усі із наведених вище місцин практично задовольняють, проте хотілося б більш дізнатись про їх особливості
LSD Опубліковано 12 Липня, 2014 в 16:27 #8 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 16:27 Маю дачу на дачному масиві біля Струмівки. Питали у людей про скважини на воду кажуть 90+м і вода часом біла від крейди. (незнаю наскільки правда). Є якісь заводік там де отстойник ТИР то там постійно запах противний був(але то було роки 2 назад) Боратин кажуть дорого там популярно для бізнесу і тд. (заїзд і тд) Іншої інфи нема. Забороль\Омеляник - казали знайомі до води метрів 20. наразі 25тку пустили. Вроді непагано але кажуть також недешево.Газ є всюди вроді.
paranoik Опубліковано 12 Липня, 2014 в 16:46 Автор #9 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 16:46 Також ще розглядаю Рованці
special Опубліковано 12 Липня, 2014 в 21:02 #10 Опубліковано 12 Липня, 2014 в 21:02 Ну Боратин не дорожчий Струмівки, Забороля, Рованців це точно. Плюси Боратина, як на мене, це гарна природа, річка Стир, ну і сільська рада, яка хоть щось робить для села. Вулиці освітлюються, хороші дороги, які зимою щей чистяться. Можна знайти такі ділянки, що аж не віриться що місто всього за 5 км. Ну і близько колій радив би не брати, разів вісім на день будете чути гул поїзда, а може не тільки чути, ай відчувати. Це я про масиви які зразу за переїздом по ліву і праву сторону. Перед тим як купляти обов'язково познайомтесь з сусідами, і взнайте на рахунок комунікацій, бо є такі масиви, що їх немає і не скоро будуть, а продавці розказують що газова труба під землею і світло поряд.
paranoik Опубліковано 13 Липня, 2014 в 07:55 Автор #11 Опубліковано 13 Липня, 2014 в 07:55 Ну Боратин не дорожчий Струмівки, Забороля, Рованців це точно. Плюси Боратина, як на мене, це гарна природа, річка Стир, ну і сільська рада, яка хоть щось робить для села. Вулиці освітлюються, хороші дороги, які зимою щей чистяться. Можна знайти такі ділянки, що аж не віриться що місто всього за 5 км. Ну і близько колій радив би не брати, разів вісім на день будете чути гул поїзда, а може не тільки чути, ай відчувати. Це я про масиви які зразу за переїздом по ліву і праву сторону. Перед тим як купляти обов'язково познайомтесь з сусідами, і взнайте на рахунок комунікацій, бо є такі масиви, що їх немає і не скоро будуть, а продавці розказують що газова труба під землею і світло поряд.Дякую за корисну інформацію
Otto Kreer Опубліковано 17 Липня, 2014 в 11:16 #12 Опубліковано 17 Липня, 2014 в 11:16 Зміїнець - боголюбська сторона - куча вільних участків- ходять навіть міські маршрутки 22. 31,47 - до ЦУМу від мене 5 км, до зупинки йти 900 метрів - це дуже корисно і не в облом!- не промислова зона - чисто, тихо, ставки, місцевим можна ловити рибу безкоштовно, іншим - 100 грн- сусіди по вулиці - 50 відсотків а мо і більше- віруючі але не трациційних вірувань, дуже чемні, завжди готові допомогти, їх діти звісно без дурних звичок , тобто гулянок з дикими криками у нас немає взагалі.- газ, вода луцька
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.