Перейти до змісту

Побудова WI-FI мережі. Як це зробити?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт Всім. Хочу на роботі зробити мережу між 3 компютерами але треба то зробити без кабелів. Потрібно щоб всі компютери мали доступ один до одного (найбільша відстань між ними 30м). Хочу зробити то через Wi-fi. Скільки буде коштувати обладнання, що треба купити і чи можливо то зробити якимсь іншим але без кабелів???

Опубліковано
пожно по блютусу или ирде...

но вифи быстрее всех будет

нужно купить во все компы по вифи карточке + 1 АПешку

А по блутуз як? Шо треба купити USB Bluetoth? а ше що?

Опубліковано
пожно по блютусу или ирде...

но вифи быстрее всех будет

нужно купить во все компы по вифи карточке + 1 АПешку

А по блутуз як? Шо треба купити USB Bluetoth? а ше що?

2 блютуза(дбт-120(122) например) и всё,

но скорость будет никакая (как у блютуза) и это способ соединения больше относится к екзотике,

лучше смотри в строну вифи

Опубліковано

WiFi по можливості бери draft n, або хоча б WiFi g з підтримкою технології MIMO. Тоді ти реально будеш мати в мережі швидкість приблизно таку як по проводах. А якщо взяти простий WiFi g, або тим більше WiFi b, то на швидкість будеш плюватись далі, ніж буде тягнути той WiFi ;)

Опубліковано

Я трохи в тому ділі далекий((( на рахунок Wi-fi))) Але скільки мені буде коштувати зробити мережу на 3 компа з обладнанням і з встановленням? Чи займаються цим в Луцьку? І чи підійде PENTAGRAM horNET Wi-Fi USB 802.11g а шо докупити роутер якийсь чи що?

Опубліковано
Я трохи в тому ділі далекий((( на рахунок Wi-fi))) Але скільки мені буде коштувати зробити мережу на 3 компа з обладнанням і з встановленням? Чи займаються цим в Луцьку? І чи підійде PENTAGRAM horNET Wi-Fi USB 802.11g а шо докупити роутер якийсь чи що?

Якщо цим хтось займається то можна впринципі домовитись про оплату за встановлення та за обладнання)))

Чекаю на ваші пропозиції

Опубліковано

драфт Н дешевле и доступнее д-линка .. можно на их сайте поглядеть .. карточка от 50 уе ... точка дето сотня... но у других на порябок больше.... ну по крайней мере в два три раза то точно...

Опубліковано

визор тебе с удовольствием продаст и установит .. конечно лучше для переговоров найти шарящего типа .. и напоить его пифом ;))) звони на визор... хотя ... если еще немного пифом ... то етот тип те все сам и настроит... а если ему еще и закуси подогнать то и сам купит ... за ваши бабки конечно :angry:

Опубліковано

Не пугайте человека. Все элементарно просто.

Купить маршрутизатор(70 баксов) и 3 шт. ЮСБ-адаптера (по 30) , желательно SuperG со 108 МБитами.

Ставится маршрутизатор на стол, подтыкается в него питалово, а дальше либо по инструкции, либо здесь вопросов позадавать, благо одминов хватает и платить никому не нада(кроме как пива поставить - это обязательно!)

Главное не впадать в ступор при фразах "маска подсети" и "TCP/IP" :)

ЗЫ все вышесказанное - из личного опыта. сейчас дома четыре компа, два из них подрублено к роутеру по Wi-Fi

ЗЗЫ kostya из соседнего дома залез мне на комп , не напрягаясь... (от жеж эти хакеры) и доходчиво объяснил о принципах безопасности в сети :)

поэтому WPA PSK string все-таки лучше настроить, даже если нечего скрывать и халявный инет :)

Опубліковано

Привіт усім!

Я не хотів створювати ще однієї теми по вай-фай мережі, спитаю тут(може комусь це теж буде цікаво), отже - хочу з другом мережу, відстань 400 м, зони прямої видимості нема(заважає дах будинку, що стоїть між нами) - які нам карточки чи зовнішні точки купляти і чи потяне баночна антенна http://www.wifiantenna.org.ua/antennas/cantenna/#fig1.1, а також якою буде швидкість, чи , можливо тра якусь іншу антенну? Був би всім вдячним за поради... :)

• Адміністратори
Опубліковано

Умова роботи радіоканалу на таких високих частотах - пряма видимість.

Якщо і запрацює, то тільки на відбитому сигналі (якщо є від чого відбиватись) але буде дуже, дуже хреново працювати.

Тут розрахунки http://www.imc.org.ua/index3.php?a=calcs2#fresnel

Прошу звернути увагу на поняття "зона Фреснеля".

І на додаток http://www.mobado.ru/d/24705/d/zona_fresnela.pdf.

Опубліковано
Умова роботи радіоканалу на таких високих частотах - пряма видимість.

Якщо і запрацює, то тільки на відбитому сигналі (якщо є від чого відбиватись) але буде дуже, дуже хреново працювати.

Тут розрахунки http://www.imc.org.ua/index3.php?a=calcs2#fresnel

Прошу звернути увагу на поняття "зона Фреснеля".

І на додаток http://www.mobado.ru/d/24705/d/zona_fresnela.pdf.

Я не дуже на цьому розуміюся, значить при використанні будь-якої антенни і точки доступу чи вай-фай адаптеру сила сигналу не забезпечить навіть 2 Мб/сек???

Опубліковано

Лично я вижу выход один - по возможности поднять антенну на мачте ВЫШЕ крыши того дома, который загораживает прямую видимость. Иначе ИМХО толку не будет...

Опубліковано

для serega

Условия распространения радиоволн в помещении намного сложнее, чем в свободном пространстве.

Во-первых, из-за наличия стен и массивных предметов обстановки. Стены и перекрытия из дерева, синтетических материалов, стекла оказывают низкое влияние на распространение радиоволн, препятствия из кирпича, бетона – среднее, железобетона и стен с фольговыми утеплителями – высокое.

ни слова про интерференцию пока нет, никакого переотражения.

ИМХО имеет место принцип Гюйгенса

согласно которому каждая точка среды, до которой доходит возмущение, сама становится источником вторичных волн,

и вообще можна почитать тут.

• Адміністратори
Опубліковано

Воно то так, купляйте 1-2 ватні підсилювачі і жарте свої голови як в мікрохвильовій печі. :)

• 2 тижня потому...
Опубліковано
ЗЗЫ kostya из соседнего дома залез мне на комп , не напрягаясь... (от жеж эти хакеры) и доходчиво объяснил о принципах безопасности в сети :)

поэтому WPA PSK string все-таки лучше настроить, даже если нечего скрывать и халявный инет :)

Вот тут толковая статейка по настройке WiFI и OpenVPN

Setting up wifi at my home with OpenVPN

Пусть kostya попробует залезть :)

ЗЫ: я тоже вчера настраивал только не могу получить постоянный коннект, рвет часто, хотя связь нормальная надо еще порытся. :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...