Перейти до змісту

React OS


Witiok

React OS  

12 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

React Operating System

ReactOS® - це передова вільна операційна система з відкритим вихідним кодом, що забезпечує сумісність з операційною системою Microsoft Windows® XP. Мета ReactOS - досягти повної бінарної сумісності як з додатками, так і з драйверами пристроїв, призначеними для операційних систем NT і XP, шляхом використання подібної архітектури і забезпечення повного і еквівалентного програмного інтерфейсу.

ReactOS - найповніша доступна на даний момент робоча модель Windows®-подібної операційної системи. Тому програмісти можуть дуже багато дізнаватися, вивчаючи вихідний код і навіть беручи участь у розробці ReactOS.

ReactOS включає і продовжуватиме включати особливості з новіших версій, і іноді навіть визначає стан справ в технологіях операційних систем.

Коротше кажучи, мета ReactOS - запуск Ваших додатків і використання Вашого апаратного забезпечення, вільна операційна система для кожного!

Будь ласка майте на увазі, що ReactOS 0.3.3 все ще знаходиться в стадії alpha; це означає що деякі особливості відсутні і на даний момент ReactOS не рекомендована для щоденного використання.

http://www.reactos.org/uk/index.html

Ділимося думками і домислами про міжнародний проект

ros_033_quake3_03.jpg

Квака3

ros_033_firefox_1.png

Мозілла

VMware машина із встановленою ОС http://downloads.sourceforge.net/reactos/R...-REL-vmware.zip

LiveCD з ОС http://downloads.sourceforge.net/reactos/R....3-REL-live.zip

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розробники собі розважаються. Такі проекти потрібні, просто щоб бути. А конкуренцію M$ вони ніколи в житті не зможуть скласти з тої простої причини, що майкрософт свої технології технології міняє так часто, як йому заманеться, і крім того вони не наслідують стандарти (фублянах). На даний момент віндовс (ХР) це на сам перед ігрова консоль, і на сам перед вона користується популярністю в колишньому СССР тому, що її піратську версію дуже легко встановити і вона підтримує практично все залізо. Весь цивілізований світ це вже зрозумів і для ігр використовує консолі. А офісні робочі станції цілком нормально працюють під Лінуксами або Макосами.

picture_5.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

imho, проект вызывает уважение по колоссальному обьему проделанной работы, но вряд ли это будет оценено. причин, как мне кажется, несколько :

1. не нарушая лицензионные соглашения Microsoft (например о закрытом программном коде, запрете на его декомпиляцию, анализ, etc) просто невозможно сделать ReactOS полностью совместимой с windows, даже на уровне win2k. ну поднимется совместимость где-то до качества Wine, а потом годы подгонки под конкретный софт и натужного анализа взаимных несовместимостей программ. почему я заговорил о лицензии? достаточно ReactOS вырасти из "коротких штанишек", как начнутся претензии от угадайте кого :lopata:

2. развитие самого windows движется намного быстрее, чем развитие ReactOS, а значит, что пользователи ReactOS будут обречены на использование железа подкрепленного драйверами под предыдущие версии windows. то же касается программ. из-за этого ReactOS займет небольшую нишу среди энтузиастов, не более того.

3. стабильность работы ReactOS никогда не позволит использовать его для коммерческих приложений, просто из-за отсутствия какой-либо ответственности разработчиков. наличие открытого кода тоже не решит проблемы, так как коммерческий заказчик предпочтет купить систему.

4. уязвимости ReactOS пока малоизучены, но стоит системе распространиться и Win95 по сравнению с ней будет казаться защищенной системой.

вывод : если ты энтузиаст со свободным временем, стоит попробовать поставить, потестить, сделать свой вклад в разработку. но, как говорится, мы вас предупреждали :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку ОСь знайде застосування в фірмах, які хочуть зекономити на ПЗ, купуючи одну серверну ось від МС з толковішим захистом і продуманішою багатороково відточкеною розробкою технологій....

а на клієнтські машини, яким захист від зовнішніх факторів забезпечить сервер ставити реакт.

У будь-якому випадку реакт цікава розробка і інакше бути не може. Хоча більше як на емуляторі я б не застосовував в роботі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм.. а что мешает при такой схеме поставить один "толстый" сервер, и много тонких клиентов с каким-нить terminal client connection? зачем тут reactos?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я всього лише наводжу нескладний приклад щоб на звичайні компи ставити безкоштовний софт, термінал дійсно не розглядав. Вважаймо, що на хардварі сервера також зекономили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ф топку... НИКОГДА эта поделка не догонит мелкомягких, чтоб хоть как-то конкурировать с ними.. Ту Маггот, если уж раскошелится фирма на наманый сервак, то что мешает на нем же поднять сервер терминалов, а клиентам установить линух с rdesctop-ом ??? И все будут счастливы. и не придется изголятся с такими вот поделками аля РекатОС

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За терминалы и за пограмы запущенные под терминалами необходимо платить.

Если без денег и позволяет необходимое ПО то Unix+OpenOffice(или как он там)... ну и в том духе.

На самом деле это очень трудоемко и потянет денег и времени

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ога... Трудоемко.. кагже... расскажи... Поставить 2003-й сервак, поднять на нем сервер терминалов, лицензировать его и установить софт... А клиентам Убунту с ремоутдесктопом (они этот убунту ток на этапе загрузки и видят, а дальше автоматом стартует конект к серверу терминалов). У меня на прошлой работе 20 диспетчеров сидели под терминальной 2003-й виндой на 1С и офисе... Все лицензионное и обошлось гораздо дешевле чем покупать на каждый комп отдельное ПО... И настраивать там особо нечего (у мелкомягких по сей день при регистрации сервера терминалов дыра имеется, которая позволяет официально зарегать неограниченное количество лицензий :)) Так что заместо того чтоб заморачиватся с какой-то недоосью (пусть даже и грамотно написанной) не проще ли использовать более удобные и дешевые решения. Я никоим образом не пропагандирую всем юзать мелкомягкие сервера терминалов, но если нужна именно винда и пара-тройка софта, то это решение пока-что лучшее... ИМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а куди поділась OS/2 WARP ???, перепрошую...

Щось мені підказує, що і той Реактос (React OS) чи як його там., чекає та ж доля..

тим часом той же Ubuntu/Kubuntu та SUSE - набирають непоганих обертів.

ІМХО ніхто не стане вкладати ресурси (фінансові та моральні/фізичні) у завідомо неперспективний, я б сказав "мертвий" проект ... але ж це все одно ІМХО..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...