Перейти до змісту

Допоможіть створти мережу через інтернет

Zalepok44

Рекомендовані повідомлення

Потрібно зробити мережу через інтернет.

Мета: Робота в одній базі 1с.

Пробував через Хамачі, мережу створили, але дані чомусь не йдуть.

Пробував через VPN Teamviewer, так тупить шо ппц. З одной сторони 15Мб Київстар ( з стат айпі), з другої Датагруп 5 Мб, з динамічно.

База розміщується на компі з стат айпі.

Можливо хтось порадить щось.

Взагалі в планах поставити віртуальну систему і туди загнати 1с та конектитись туди через mstsc.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на стороні 1c можна поставити якийсь vpn сервер (я використовую kerio), підключатить туди клієнтом, а далі rdp (або RemoteApp) як по звичайній мережі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на стороні 1c можна поставити якийсь vpn сервер (я використовую kerio), підключатить туди клієнтом, а далі rdp (або RemoteApp) як по звичайній мережі.

А можете трішкі детальніше розписати як це робити. Наперід дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо база на компі з статичною айпіхою, то чому не можна приєднатися до неї з іншого компутера, просто вказавши цю статичну айпіху ? Яка там специфіка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо база на компі з статичною айпіхою, то чому не можна приєднатися до неї з іншого компутера, просто вказавши цю статичну айпіху ? Яка там специфіка?

Ну статична айпі якби виходить на роутері.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На роутері робиш форвард портів from outside interface protocol tcp port 3389 to internal server (1C) ip port 3389. На сервері піднімаєш службу терміналів. Ну і потім клієнтами rdp коннектишся на static ip router-a (mstsc /v:router_ext_ip).

(робити smb чи sql конекти напряму до бази на сервері - буде лагати сильно)

Ну і як рекомендація, я б переніс 3389 порт на роутері на якийсь нестандартний - як додатковий захист від атак)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На роутері робиш форвард портів from outside interface protocol tcp port 3389 to internal server (1C) ip port 3389. На сервері піднімаєш службу терміналів. Ну і потім клієнтами rdp коннектишся на static ip router-a (mstsc /v:router_ext_ip).

Ну і як рекомендація, я б переніс 3389 порт на роутері на якийсь нестандартний - як додатковий захист від атак)

Можеш допомогти це все зобити? Звичайно не за дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто зробити через роутер який підтримує vpn, якщо тіпа все секюрно треба замутити, якщо просто, то можу зробити віддалено, пиши в приват, допоможу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ВПН - безпечно. Захищено. Є в неті купа інструкцій, як підняти свій ВПН сервер на Віндовсі.

РДП+білий ІР - радість сисадміна і юзера :)

Схема простісінька. (Роутер вкажіть, модель). Щоб прокинути порт.

Юзер стукається на роутер по рдп з портом 35987 (наприклад), а роутер транслює його на потрібну ІР в мережі на вказаний порт. В даному випадку РДП 3389.

Тут є нюанси, потрібно, щоб Імена юзерів (логіни) та паролі були складніші, ніж 123456.

В свій час я це все реалізовував саме для 1С і так працював.

Для цього на Сервері 1С потрібно налаштувати сервер терміналів (В ідеалі купити, але... в інеті є все ;) ) І коли користувач під'єднується до Сервера - одразу має запущену 1С-ку. Якщо потрібно віддалено працювати ще й з іншими документами, тоді віддалений робочий стіл із потрібним набором програм, включно з 1С.

Якщо що - пиши.

P.S. Знаю людей, які арендують сервера в НІмеччині чи Польщі. І працюють точно так - через РДП.

Переваги:

1) Не потрібно купувати дорогі сервери.

2) Не потрібно купувати мегадорогі Серверні ОС і опції до нії.

3) Не потрібно тратитися на клієнтсткі ОС, якщо тільки 1С. (Убунти вистачить з головою)

4) Сервер доступний ЗАВЖДИ! І на гарних швидкостях!

Не потрібно перейматися ліцензуванням. Немає того головного болю.

Поставив 1С-ку налаштував термінали. Працюєш.

Як варіант.

Головне вчасно налаштувати бекапи!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі-то RDP в нових версіях йде шифрований (сертифікати) - смисл городити ще впн ? (лишній трафік)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

RDP в нових версіях йде шифрований

В нових версіях кого / чого ?

Я наприклад не знаю потужностей автора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

РДП+білий ІР - радість сисадміна і юзера :)

В свій час юзав варіант Хамачі+РДП+сірі ІР сервера і клієнта. Не супер швидкодія, але працювати було реально.

і в випадку розривів зв'язку можливі помилки бази на сервері 1С.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

два роутера які піднімати vpn можуть і буде щастя :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

два роутера які піднімати vpn можуть

Нафіга? В автора біла ІР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб було секюрно :)можна і з сертифікатами погратись...

в залежності на скільки топікастеру цінна його база, в принципі є кулібіни які можуть при кривизні рук адміна вкрасти всю базу без особих на то проблем... - звичайно не за дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі-то RDP в нових версіях йде шифрований (сертифікати) - смисл городити ще впн ? (лишній трафік)
Нехай сервак займається терміналом і 1С-ю, а для реалізації шифрування є надійніші протоколи як в негрософта ;). При правильній реалізації ВПНу зайвого трафіку буде тільки на заголовок пакету. Крім того ВПН це не тільки передача трафіку РДП.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Крім того ВПН це не тільки передача трафіку РДП.

як вияснилося - мережа не настільки вже й потрібна. Потрібен віддалений доступ до 1С, можна і через РДП.

Тоді все просто.

Секюрні пари логін+пас, а не юзер+123465.

Ну і не гірші пари в 1С.

І цього цілком достатньо для роботи і секюріті. Ну і прямі руки, в плані налаштування доступів (політики безпеки) і прокиданні портів. а не 3389->3389.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...