Перейти до змісту

Вентиляція кімнати.

TommyEmmanuel

Рекомендовані повідомлення

Якщо через вікно на кухні то я змерзну :0155: .

Мабуть тримати відкритими двері в кухню і в ванну - там вентиляція теж є. А?

А зворотня тяга, як я помітив, то тільки тоді коли є вітер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь

deluxkangoo, вентиляція у ванні і в кухні має працювати ТІЛЬКИ НА ВИТЯГ. Інакше в квартирі буде писдець.

Повторюсь.

На ніч, коли котел працює на опалення, закривайте двері в кухні і привідкрийте вікно на мікровентиляцію чи відкрийте форточку.

Вдень можливо буде достатньо всі вікна в квартирі відкрити на мікровентиляцію і відкрити всі внутрішні двері.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто тільки планує проводити опалення як розрахувати потрібну вентиляцію щоб не виникало в майбутньому таких проблем як описані вище, і до кого можна особисто звернутись за консультацією?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто тільки планує проводити опалення як розрахувати потрібну вентиляцію щоб не виникало в майбутньому таких проблем як описані вище, і до кого можна особисто звернутись за консультацією?

Є купа проектантів по газифікації, починаючи від штучного монополіста - Волиньгазу.

Основні принципи у цій темі вже викладені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На ніч, коли котел працює на опалення, закривайте двері в кухні і привідкрийте вікно на мікровентиляцію чи відкрийте форточку.

1 Так холодно ж буде. Як з цим боротись? Добавити газу? Хотів зекономити.

2 Відкрити вікно чи зробити приточну вентиляцію, наприклад дирку в потолку 10 на 10см - це не те саме що в мене з вентиляції поступає холодне повітря.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 Так холодно ж буде. Як з цим боротись? Добавити газу? Хотів зекономити.

2 Відкрити вікно чи зробити приточну вентиляцію, наприклад дирку в потолку 10 на 10см - це не те саме що в мене з вентиляції поступає холодне повітря.

Давайте всё-таки разберемся, вы хотите чтоб на кухне теплее было или обеспечить вентиляцию?

Так как механическую приточную вентиляцию делать вы не будете, значит прийдется мириться с прохладой в кухне.

Как указывал Dream - окно на на микропроветривание, или отверстие в стене, которое можно оставить как есть, а регулировать подачу воздуха подручными средствами, закрывая/открывая отверстие,т.е. уменьшая-увеличивая площадь живого сечения для прохождения воздуха или вставить в отверстие, к примеру проветриватель ПС 100.

Если в роли приточной вентиляции у вас будет использоваться или открытое окно или проветриватели, то надо просто это учесть в расчете нагрузки на котёл - хотя если потом решите экономить, то смысла заморачиваться этим нету, если приточную систему полноценную делать, то надо учитывать мощность водяного нагревателя для приточной вентиляции.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут подумав, а якщо подачу зовнішнього повітря влаштувати прямо до котла? Тобто зробити отвір в стіні (хоча б 100х100мм, тобто 0,01м.кв., за умови підрізання дверей в кухню) з регульованою решіткою. Від нього короб прокласти десь до відстані 0,5м до котла. І теж з регульованою решіткою.

Гіпотетично холоднє зовнішнє повітря буде йти відразу на спалювання.

Єдине що певно таки це скажеться на економічності-екологічності котла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так делают подачю кислорода для горения каминов, печей в саунах и прочего, в данном случае, я боюсь возникнут проблемы с конденсатом как на самом котле так и в коробе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте всё-таки разберемся, вы хотите чтоб на кухне теплее было или обеспечить вентиляцию?

Так как механическую приточную вентиляцию делать вы не будете, значит прийдется мириться с прохладой в кухне.

Как указывал Dream - окно на на микропроветривание, или отверстие в стене, которое можно оставить как есть, а регулировать подачу воздуха подручными средствами, закрывая/открывая отверстие,т.е. уменьшая-увеличивая площадь живого сечения для прохождения воздуха или вставить в отверстие, к примеру проветриватель ПС 100.

Перше моє повідомлення в цій темі про те що на кухні холодно стало і про зворотню тягу. Цієї ночі відкрив двері на кухню на 5см (в дверях є знизу отвори заводські) і поставив одне вікно (з чотирьох) на провірювання. Решітку вентиляції заглушив, ту через яку була зворотня тяга і яка призначалась для кухонної витяжки (її ще нема). Інша решітка вентиляціїї відкрита. В кухні тепло (18 град), в кімнатах ще тепліше (20,5град)

Я тут подумав, а якщо подачу зовнішнього повітря влаштувати прямо до котла? Тобто зробити отвір в стіні (хоча б 100х100мм, тобто 0,01м.кв., за умови підрізання дверей в кухню) з регульованою решіткою. Від нього короб прокласти десь до відстані 0,5м до котла. І теж з регульованою решіткою.

Цікаво, може на майбутнє подумати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Решітку вентиляції заглушив, ту через яку була зворотня тяга і яка призначалась для кухонної витяжки (її ще нема). Інша решітка вентиляціїї відкрита.

Насмілюсь прєдположить, що розмір заглушеного - 270*140мм, а розмір відкритого вентканалу - 140х140мм, так?

В кухні тепло (18 град), в кімнатах ще тепліше (20,5град)

те що хтів? яка вчора вранці температура була?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Насмілюсь прєдположить, що розмір заглушеного - 270*140мм, а розмір відкритого вентканалу - 140х140мм, так?

те що хтів? яка вчора вранці температура була?

Розміри вентканалів однакові, не квадратні мабуть ~270*140мм.

Вчора вранці було значно холодніше, але була зворотня тяга, як би інтенсивна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю одна з причин зворотньої тяги, крім, звичайно ж, закритих вікон :) , є великий розмір витяжного каналу і їх кількість. Імхо, було б 2 шт. 140х140, або навіть 1 270х140мм, то причин для зворотньої тяги було б менше.

Ще один момент. Згадав що була мова про вітер. Дашок над вентканалами є? Чи не занизько сидить? Має бути не нижче діаметру-півтора. І має бути пологий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю одна з причин зворотньої тяги, крім, звичайно ж, закритих вікон :) , є великий розмір витяжного каналу і їх кількість. Імхо, було б 2 шт. 140х140, або навіть 1 270х140мм, то причин для зворотньої тяги було б менше.

Ще один момент. Згадав що була мова про вітер. Дашок над вентканалами є? Чи не занизько сидить? Має бути не нижче діаметру-півтора. І має бути пологий.

1, не зрозумів.

2, дашка над комином не має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1, не зрозумів.

За умови відсутності притоку в паливну, повітря втягується через один канал, другий працює як витяжний.

2, дашка над комином не має.

Тоді може щось не відповідає цій картинці:

post-3641-0-54421600-1385743785_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Комин один в якому три шахти.

2059ff4ce28b.jpg

а оце витяжка, закрита в якій була зворотня тяга.

f9c1677774cc.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, не розумію, для чого так складно якщо відразу можна встановити котел із закритою камерою згоряння? Там і підігрів вхідного повітря вихідними газами, немє проблем із зворотньою тягою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всьо правильно: Зовнішній канал холодніший - по ньому повітря рухається вниз, до котла. Але це, звичайно ж, тільки тоді, коли немає іншого притоку. Внутрішній канал тепліший - по ньому тепле повітря рухається угору.

Dream, не розумію, для чого так складно якщо відразу можна встановити котел із закритою камерою згоряння? Там і підігрів вхідного повітря вихідними газами, немє проблем із зворотньою тягою.

Розкажіть це deluxkangoo - в нього котел ВЖЕ встановлений. І він не парапетний.

Але щодо парапетних - з Вами згідний.

Особисто я раджу, з точки зору нормативних документів, встановлювати парапетні котли. Менше гемору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто я раджу, з точки зору нормативних документів, встановлювати парапетні котли. Менше гемору.

Яка приблизна ціна їх? Крім того мабуть проблеми будуть з встановленням замість цього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка приблизна ціна їх?

Це вже не до мене. Можу хіба порадити заїхати на Струмівку, в магазин відразу за ВОГом, до мого знайомого.

Крім того мабуть проблеми будуть з встановленням замість цього.

Заміна котла має бути передбачена змінами в проект газопостачання. А далі - діло техніки.

Ну і так - після заміни і перед підключенням газу, ми даємо документи на подачу газу - 4 з волиньгазівського бігунка. Щодо них - прошу в ПП. :0011:

deluxkangoo, дешевше буде проекспериментувати з притоком повітря. Ну і тримайте зовнішній вентканал закритим. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щиро дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зрозумів, дякую всім за поради, буду пробувати, про результат відпишу.

ну і як результат?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хто, що скаже про такий варіант ?

upd:

deluxkangoo, результату поки що немає, ще в процесі пошуку варіантів.

проблема в тому, що в мене вікно з дерева, та я не знаю як організувати з нього мікровентиляцію. вище кинув варіант один, хочу почути коментарі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проблема в тому, що в мене вікно з дерева, та я не знаю як організувати з нього мікровентиляцію.

сучасне, типу пластикового, чи просте?

А цей варіант бачив - Проветриватель стенной на солнечных батареях ПСС 102?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, просте, подвійне вікно

ні, такого ще не бачив, досить цікаво, але мені здається для мене вистачить і звичайного вентилятора, гадаю так вийде дешевше, та і найти такий от варіант буде напевно складніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...