Перейти до змісту

Конец эпохи winamp

Thorgalll

Рекомендовані повідомлення

Для меня MP3 всегда ассоциировалось с винампом. А тут такая новость.

Плеер Winamp прекращает существование

Один из самых популярных медиаплееров исчезнет через месяц

Американская компания решила закрыть проект Winamp, который включал в себя медиаплеер и ряд музыкальных сервисов. Плеер нельзя будет скачать с 20 декабря, когда прекратит работу сайт winamp.com. Таким образом, версия программы 5.66

станет последней.

Winamp был создан в 1997 году 18-летним Джастином Франкелем, который позже создал компанию Nullsoft. Однако в 1999 году гигант AOL купил Nullsoft, так же как и Winamp, за 80 млн долларов. Согласно данным сайта, сейчас пользователями сервиса являются 77 млн человек.

Источник

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аімп завжди був кращий:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аімп завжди був кращий :)

На вкус и цвет... мне всегда был удобнее винамп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 причини через які я завжди використовував тільки вінамп: дійсно нормальний режим рандома треків (я тільки його і використовую) і гарячі клавіші до яких я звик.

foobar - інтерфейс фіговий

aimp - рандом треків просто жах і фейспалм

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись альтернативою вінампу був віндовс медіа плеєр, а про аімп і не чув ніхто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Thorgalll,згоден, колись часто на вінампі сидів, але покинув бо грузився довго і приколи всякі видавав(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

жесть... інткрфейс йому в фубарі фіговий... так є купа обкладинок... а то шо звук він якісно передає, то вже таке, правда? )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аімпа тоді ще і не було ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kellax,Ну це колись було) Зараз АІМП виріс і все гарно зробив) Особисто мені подобається. Поки ніколи не підводив(Часто невеликі вистави і сценки супроводжую).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а то шо звук він якісно передає, то вже таке, правда? )

ахахааха, для того щоб відчути різницю передачі треба слухати flac і на апаратурі за десь за 1000 грн і вище

Я тут влаштовувати спори не буду про те, що треба слухати тільки flac, а не мп3 , умніків багато таких хватає. Я просто слухаю музику, якщо хтось бачить величезну різницю в мп3 і flac на стерео колонках за 100-200 грн , то нехай так і буде, тіштеся :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

багато років тому спробував foobar2000... німа інших плеєрів :)

підозрюю що winamp став популярним бо входив до складу всіляких ZverCD і т.п. фігні до нього. Тому у всіх юзерів він був по замовчуванню проінстальований. То як вінда - ніби і є краще, але всі звикли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в чому проблема? В мене стоїть якась древня версія ВінАмпа і прекрасно грає mp3 i wma музику. Не біда, що ВінАмп не поновлюватиметься (понад 90% всякої туфти типу відтворення відео, візуальні образи і т.п. я ніколи не використовував). Головне, щоб не появилися нові формати музичних файлів, які ВінАмп вже не знатиме :)

багато років тому спробував foobar2000... німа інших плеєрів :)

підозрюю що winamp став популярним бо входив до складу всіляких ZverCD і т.п. фігні до нього. Тому у всіх юзерів він був по замовчуванню проінстальований. То як вінда - ніби і є краще, але всі звикли.

WinAmp став популярний, бо це був один з перших МР3-плеєрів, які були зручними і розвивалися. Тому олдскульщики (до яких я краєм відношу й себе) часто обирають саме ВінАмп, причому далеко не останні його версії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

charlie, Різниця є в сторону Аімпа, я слухав, я знаю.(є в мене не дешева апаратура). На стерео дійно нічого не чути, хоча стерео колонки теж є різні)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що, кінець ще однієї "епохи"? Що там було поперднього разу, нагадайте. Ааа, точно - епоха Нокіа, так так.

Де ж тут кінець? Доки є народ, який ним користується, доки не видалені останні інсталяхи - доти Winamp нікуди не дінеться.

Дофігіщі народу до сих пір користується 2.9-3.5 версіями і класти їм на те, будуть свіжі версії чи ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Thorgalll,згоден, колись часто на вінампі сидів, але покинув бо грузився довго і приколи всякі видавав(

Досі користуюсь вінамп 2.91 - легкий, зручний і звучить норм. Що ще потрібно від мр3-плеєра??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є в мене не дешева апаратура

так і я про те. головний акцент на апаратурі. в мене стерео з більш-менш якісними колонками від домашнього кінотеатру, але супер-пупер різниці я навіть не відчуваю на них між mp3 320 i Lossless, хіба високі частоти, але то і так зрозуміло.

бо грузився довго і приколи всякі видавав(

для того щоб не грузився довго, треба бібліотеку вимкнути і перевірку нової версії і заставку при старті :D. А приколів ніяких не видавав, якщо все норм налаштувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене він закінчився ще на версії WinAmp 2.92

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ех.. а я взагалі не памятаю коли в останній раз слухав музику з ПК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Winamp у меня постоянно на системе, привычка наверно, да и большего мне и не надо :)Хотя сейчас слушаю только в онлайне.

Зачем закрывать, надо было опять отдать NullSoft ведь проект, до этих пор приносит до 6 млн. в год, дали бы NullSoft обратно может бы они и не кинули свой проект NSIS, который для меня важнее чем Winamp.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ВінАмп - класика, на якій усі решта виросли. Я його ще з того ж 1997-1998 року і знаю.

Зручний, простий, не вантажить системи. Читає багато форматів. Вміє роздавати радіво в мережу (влаштовував онлайн радіо саме ним).

Я думаю, що просто проект хтось продовжить. Винайдуть десь Соурс-и і понеслася!

підозрюю що winamp став популярним бо входив до складу всіляких ZverCD і т.п. фігні до нього.

До Звєря ще тьма приблуд входить, які ну ніфіга не прижилися! А входить він в той Звєрь - бо Олдскул! А сам Зверь,(автор зборки) походу, олдфаг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підозрюю що winamp став популярним бо входив до складу всіляких ZverCD і т.п. фігні до нього.

Якраз-таки навпаки - його знали задовго до появи збірок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли ще я користувався віндовсом то вінамп нормально справлявся з медіатекою в 12000+ треків (нормально мається на увазі без тормозів і лагів переключав, додавав, шукав та без затримок відтворював пісні),АІМП троха думав (комп був на той час не слабенький). Зараз не вкурсах до до чого бо на вінді та маку користуюсь айТюнсом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені, в принципі, його й не шкода. На свій час був кльовий плеєр, перестав його використовувати як тільки він перетворився на комбайн - відтворення відео і т.д., перейшов на АІМР, перетягнув усіх, кому робив компи. Вже років 6 як використовую Лінукс - там вистачає своїх хороших плеєрів.

Кому потрібно скачати WinAmp - ось тут є всі версії (і будуть ще довго-довго), починаючи з версії 0.20.

З.І. RIP WinAmp.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шкода... Користуюсь WinAmp-ом на телефоні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...