Перейти до змісту

Продаж б/в автомобіля

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Легкий пошук не дав однозначних відповідей на мої питання, тому поставлю їх у цій темі (тим більше нормативна база у цій сфері часто і суттєво змінюється).

Отже, має відбутися продаж б/в автомобіля (жигулика 90-х років випуску). Власник один за увесь час експлуатції.

Питання:

1. Утилізаційний збір при знятті з обліку плати не потрібно? Якісь інші податки і збори треба сплачувати?

2. Якщо продавати за дорученням, для продавця які ймовірні проблеми зараз і у майбутньому?

3. Який алгоритм і вартість продажу (при варіанті переоформлення на нового власника)?

Прохання, загальні здогадки і у мене є. Але цікавить інформація чітка і точна (авто недороге, тому не хочеться щоб продаж був дорожчим за сам автомобіль).

Яка вартість послуг нотаріуса по оформленню доручення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Не потрібно.

2. Для продавця ніяких, можна просто від покупця взяти розписку, типу купив авто такої-то дати притензій не маю.

3. Довідка-рахунок 600грн + послуги МРЕВ 500грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по питанню № 2 може бути такий нюанс. Штрафи ДАІ можуть приходити на власника, авто. Доведеться в ДАІ йти і розказувати, що авто їздить по дорученню.

Але це не обов"язково так буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по питанню № 2 може бути такий нюанс. Штрафи ДАІ можуть приходити на власника, авто. Доведеться в ДАІ йти і розказувати, що авто їздить по дорученню.

Але це не обов"язково так буде.

Якщо таке й буде, що мало ймовірно, то просто показати копію доручення, та й все!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Малоймовірно, але може бути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все підтримую.Тільки по другому пункту добавлю.

Фактично при продажі по дорученні власником авто залишається продавець, а покупець набуває права користування і розпоряджання майном. З цього випливають можливі негативні моменти:

- для продавця. Тільки тоді, коли автомобіль буде знаряддям злочину. Можуть совати по судах в якості свідка і т.п. "- А оно нам надо? Нет,... оно нам не надо" (с)Інтерни

- для покупця. Можуть настати наступні юридичні наслідки. Розподіл спільного сумісного майна при розлученні власника або спадкування майна власника внаслідок його смерті. Якщо буде гарний адвокат, можна швидко того майна позбутися.

По питанню адмінправопорушення. Субєктом адмінправопорушення може бути тільки фізична або юридична особа. При цьому складається адмінпротокол і виноситься постанова. Тільки постанова, в якій вказані всі дані порушника і стоїть його особистий підпис - визнає його винного у вчинненні того чи іншого адмінправопорушення. І то її можна оспорити в суді. Я веду до того, що якщо десь там хтось порушив швидкісний режим і його зняли на засіб фіксації таких порушень, державтоінспектор повинен зупинити водія і скласти на нього протокол і постанову. На власнику це аж ніяк не позначиться.

Інша справа, як от десь недавно читав. Чувак знайшов чиєсь посвідчення водія і ліхачив, получаючи штрафи на імя того чоловіка, хто згубив посвідчення.

ІМХО. Зняв з обліку - продав - забувся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Красіво ізлагаєт, сабака! (с) :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А для чого з обліку знімати??? якщо переоформлення авто вже три місяці відбувається без зняття з обліку!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А для чого з обліку знімати??? якщо переоформлення авто вже три місяці відбувається без зняття з обліку!

Саме це мав на увазі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бачу тут зібралися знавці автоюрисдикції. таке питання: в Луцьку є авто з дорученням, власник в львів. обл. живе. Чи можна таке авто без власника і виїзду в львів обл. переоформити на себе у Луцьку, ну і приблизний прайс?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бачу тут зібралися знавці автоюрисдикції. таке питання: в Луцьку є авто з дорученням, власник в львів. обл. живе. Чи можна таке авто без власника і виїзду в львів обл. переоформити на себе у Луцьку, ну і приблизний прайс?

Якщо в дорученні є повноваження продаж авто, то звичайно можна, і такий ще нюансик, якщо в дорученні вписані тільки ВИ, то ВИ самі собі не можете продати авто, а якщо вписано наприклад ви і дружина ваша чи кум брат, тоді хтось з тих хто вписаний в дорученні може Вам продати :)

Прайс описаний вище був, довідка-рахунок 600грн + послуги МРЕВ 500грн!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна. Тільки якщо це робити без знайомих, то це займе багато часу і нервів. Для клієнтів, які не бажають "позолотити" карман, в МРЕВ діє правило "великого кола".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3. Який алгоритм і вартість продажу (при варіанті переоформлення на нового власника)?

раніше продавець знімав з обліку за свій рахунок, але тепер всі процедури за рахунок покупця.

підходите в покупцем у ТОВ, яке виписує довідки-рахунки, виписуєте довудку на його ім"я. Потім друкуєте на 1-му поверсі МРЕВ заяву на перереєстрацію. При бажанні (якщо номерм нового формату АС хх-хх ХХ) можете написати заяву на зберігання номерів (наприклад, захочете ті ж номери на машину, якщо плануєте купляти іншу), а покупець тоді хай вказує в заяві про видачу нових зномерних знаків (+200 грн.)

Тільки якщо це робити без знайомих, то це займе багато часу і нервів. Для клієнтів, які не бажають "позолотити" карман, в МРЕВ діє правило "великого кола"

все можна зробити самому за один день. Наголошую - за цілий день.

Пишу зі свого досвіду, проходив процедуру влітку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще я вставлю свої 5 копійок :)

Авто стоїть в Києві. Доручення у мене є але на 2 власника. як мені переоформити на себе ? Казали що потрібно 4 тисячі щоб це все зробити.

Я рахуюсь 3 власником авто 1 власник виписав доручення 2 і той мені продав ато разом з дорученням тільки на нього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще я вставлю свої 5 копійок :)

Авто стоїть в Києві. Доручення у мене є але на 2 власника. як мені переоформити на себе ? Казали що потрібно 4 тисячі щоб це все зробити.

Я рахуюсь 3 власником авто 1 власник виписав доручення 2 і той мені продав ато разом з дорученням тільки на нього.

Продавати авто має право тільки власник, або уповноважена ним людина, тобто той на кого є доручення!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все можна зробити самому за один день. Наголошую - за цілий день. Пишу зі свого досвіду, проходив процедуру влітку.

Не хочу вдаватись у полеміку. Тим паче, в цій темі це - офтоп. Але знаю чоловіка, який нещодавно щойно придбаний у салоні автомобіль 3 доби не міг поставити на облік. Моєму батьку роки два тому розказувавли байки про відсутність бланків техпаспорту в той час, коли "своїм" виносили пачками. Техпаспорт з'явився через 15 хв. після одного телефонного дзвінка. Можу продовжувати ще багато. МРЕВ по корумпованості "дає прикурити" і прокуратурі, і судовій системі, і іншим.

Якщо авто стоїть на обліку в чужому МРЕВ, то щоб зняти на місці таке авто, МРЕВ надсилає офіційний запит, відповідь та який може йти, якщо не помиляюся, до 10-ти днів. Якщо ти не з "вулиці", то ця процедура вирішується за декілька хвилин.

ІМХО, дилема "самому / не самому" вирішується в залежності від складності операції (пере)реєстрації, наявності необхідних знайомих, вільного часу, нервів та матеріальних можливостей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо авто стоїть на обліку в чужому МРЕВ, то щоб зняти на місці таке авто, МРЕВ надсилає офіційний запит, відповідь та який може йти, якщо не помиляюся, до 10-ти днів. Якщо ти не з "вулиці", то ця процедура вирішується за декілька хвилин.

Помиляєшся, цю процедуру роблять людині з так назвоної вулиці з сьогодні на завтра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моєму батьку роки два тому розказувавли байки про відсутність бланків техпаспорту в той час, коли "своїм" виносили пачками

перевіряйте наявність всіх видів бланків (номери, права, техпаспорти) у відділеннях МРЕВ по Україні перед виїздом туди - якщо кажуть, що немає бланків, говоріть, що на оф.сайті вказано, що в наявності є певна кількість. не бійтеся доказувати свої законні права.

ще раз наголошу - немає там за що платити "рішалам" такі гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такс, моє ІМХО... :)

Нарахунок доручення: брати потрібно тільки від першого власника і ніколи не ведіться на передоручення ато потім наживете на "дупу" лишніх проблем, або ж взагалі можна попасти, аля схема з інвалідом (автомобіль розтаможують на інваліда за копійки потім продають комусь по дорученню а він втюхує по передорученню.. Результат: власник помирає - автомобіль по закону заберають...)

Нарахунок МРЕО: дійсно набагато простіше зробити всі доки через "когось" і буде набагато менше проблем але на +-100 кіндратів дорожче... Хоча якщо ви стикались з методом переоформлення то це реально зробити і самому, прийдеться тільки ходити і всіх з*айо* ну і розраховувати на всю процедуру від 2-до-7 днів... (а через когось 1-2 дні) :)

п.с. Я ось колись вирішив сам піти і зробити простеньки тимчасовий талон... все знаєш то сьо, а тебе всерівно ганяють, чекаєш ітд ітп... Робив 3 дні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В прошлом году пытался поставить машину на учет сам, то бланков нет, то все заняты, окошки позакрывали, то кого-то нет на месте....

Короче, через 5 дней поездок с утра в мрео, нашел знакомого решалу, который приехал утром, и на вечер я уже получил номера и техпаспорт.

Может кому такой вариант не подходит, но в след. раз я буду сразу к решалам идти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...