Scorpio Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:15 #26 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:15 Yaryk Розлабся з німецькою візою і роби польську - з 21 грудня 2007 року Польша входить в зону Шенгенського договору. Я думаю польську візу простіше получити чим німецьку http://www.rg.ru/2007/11/09/shengen-anons.html http://glavred.info/archive/2007/11/09/093213-8.html
Yaryk Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:26 Автор #27 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:26 Думаю коли Польща увійде в Шенген отримати візу буде вже не так просто.
Zeuss Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:36 #28 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 16:36 Можу дещо добавити від себе. Пів року тому оформляв собі шенген. По порядку. Друзі привезли запрошення з фірми (мов бла...бла...бла запрошуємо Вас відвідати з візитом нашу фірму). Зірбрав пакет документів. Все стандартно обидва паспорти (треба тільки закордонний, але наш теж нехай на всякий випадок буде), одна (краще три фото), у мому варіанті документи з роботи (трудова, довідка). Якщо студент пакет документів складуть в деканаті, там дівчата знають що потрібно. Якщо підприємець свідоцтво, патент, довідка про доходи з податкової, обороти по банківському рахунку. Можна ще права, якщо є авто техпаспорт (це просто свідчення твоїх статків). Далі в посольстві це тіпа не обовязково, але вони звертають на це увагу і, повірте мені, це грає велику роль - довідка про депозитний рахунок і чим на більшу суму. В іделі десь так 20000-30000 тисяч євро. Біля візового центру купуєш страховку. І домовляєшся з тьтьою у якої брав страховку щоб вона зайшла і забрала твій паспорт (складаєш на її імя доручення, даєш свій номер мобільного 50 грн і т.д.). Це дешевше чим їхати з нову у Київ. У самому центрі віддаєш усі документи дівчинці вона їх переглядає і якшо все ок - пише тобі квитанцію на оплату фіксованої суми. ! Оскільки за мене робили оплату я стояв і лялякав з тією дівчинкою. Ніяких поміток вона не робить, її задача все передивитись і тупо скласти усе в спеціальний кульочок. Далі посольство. Легше буде тим хто по-молодості попадав у міськвіділ . Все просто - Впевненість. Ніякої метушні. Там сидять гарні психологи. Погляд бажано прямо в очі, якшо не витримуєш рівний погляд кудись в далечінь. Легка посмішка, і саме головне в те що ти говориш повинен вірити особисто. Повірив собі що не хочеш чкурнути за бугор рахуй віза в кармані. Можете мені не повірити але ми з контролером з посольства говорили по суті секунд 30. Весь інший час вона стібалась з напрямку діяльності моєї фірми а я їй підігравав. Розказав анекдот ми весело посміялись і розішлись. В результаті я просив одноразову місячну візу з коридором у 7 днів. А отримав трьохмісячну мультивізу з коридором у місяць. Хоча я навіть цього не просив. Головне вести себе природньо. Ніяких театральних ролей. І на останок повідаю одну байку. Стоїть черга в посольство, виходить якийсь працівник і каже: "Я мов рішала. Ті хто реально по визову вліво, ті хто нелегальчиком вправо. Вам крупно повезло. Зараз я у вас зберу паспорти і бистренько нашльопаю віз". Черга звістно розділилась. Чувачком виявився посол. Спокійно зібрав усі паспорти і вліпив департацію. Мораль такова - в любій ситуації треба діяти як сам вважаєш за потрібне, а не так як хтось тобі радить.
Yaryk Опубліковано 14 Листопада, 2007 в 20:17 Автор #29 Опубліковано 14 Листопада, 2007 в 20:17 Бачу всі їздили за кордон або відпочивати, або по роботі. А до родичів по виклику ніхто не їздив? Просто в списку необхідних документів є така річ як "Заява-зобов'язання згідно %%66-68 Закону перебування в країні". Я так розумію - цей документ повинен гарантувати що фінансувати моє перебування за кордоном буде той, хто запрошує. Я говорив родичам про це, але вони сказали що у них про такий документ ніхто не знає. Вони просто подали довідки про доходи і оформили виклик (через кілька днів має буде в мене).Хто знає шо це за документ? Можливо він входить в візу? І чи не буде у мене проблем при його відсутності?
georg Опубліковано 14 Листопада, 2007 в 20:35 #30 Опубліковано 14 Листопада, 2007 в 20:35 Бачу всі їздили за кордон або відпочивати, або по роботі. А до родичів по виклику ніхто не їздив? Просто в списку необхідних документів є така річ як "Заява-зобов'язання згідно %%66-68 Закону перебування в країні". Я так розумію - цей документ повинен гарантувати що фінансувати моє перебування за кордоном буде той, хто запрошує. Я говорив родричав про це, але вони сказали що у них про такий документ ніхто не знає. Вони просто подали довідки про доходи і оформили виклик (через кілька днів має буде в мене).Хто знає шо це за документ? Можливо він входить в візу? І чи не буде у мене проблем при його відсутності?"Заява-зобов'язання..." - это и есть приглашение от твоих родственников..
Shura Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 10:21 #31 Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 10:21 вот нарыл ещеможет кому поможет
Yaryk Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:40 Автор #32 Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:40 В заяві на отримання візи а також в страховці краще вказувати реальну адресу проживання чи місце прописки? (я прописаний в іншому місті)
Shura Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:44 #33 Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:44 что-то у меня такое ощущение, что они там оба есть... (оба адреса)блин, у бюргеров не такая анкета как я заполнял...ХЗ
Yaryk Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:51 Автор #34 Опубліковано 15 Листопада, 2007 в 12:51 Ні, в анкеті лише 1 пункт: "Домашний адрес заявителя"
Yaryk Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 07:44 Автор #35 Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 07:44 Допоможіть, будь ласка, знайти контакти фірм, що займаються пасажирськими перевезеннями в Німеччину.
Shura Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 07:56 #36 Опубліковано 19 Листопада, 2007 в 07:56 а гугль? http://www.avtobus.kiev.ua/ http://www.kartka.com.ua/dovidnik/transport/pervozki http://uastar.com.ua/?target=site_details&id=8437
Yaryk Опубліковано 28 Листопада, 2007 в 17:08 Автор #37 Опубліковано 28 Листопада, 2007 в 17:08 В заяві на отримання візи а також в страховці краще вказувати реальну адресу проживання чи місце прописки? (я прописаний в іншому місті)В запрошенні вказана адрема прописки, тому її ж записую в заявку.Ще кілька питань по заявці:В онлайновій версії заявки є такий пункт як "5. Личный код ", в pdf-версії він записаний як "Особистий код/Номер внутрішнього загальногромадянського паспорту (факультативно)"І шо туди все-таки вписувати? Ідентифікаційний код чи номер паспорта?"32. Первый пункт пересечения границы или маршрут транзита" - мається на увазі таможня Україна-Польща чи Польща-Німеччина ? Чи щось інше?"33. Транспортное средство" - вказати просто "автобус" чи дати посилання на фірму-перевізника?
Shura Опубліковано 28 Листопада, 2007 в 17:22 #38 Опубліковано 28 Листопада, 2007 в 17:22 напиши и ИНН и № паспорта можно указать 2 перехода. (нам было легче. аэтопорт Борисполь) просто автобус кстати... заполни пару вариатнов. на всяк случай. а там поварьируй. или попроси в посольстве 2 секунды и впиши там
Victorius Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:10 #39 Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:10 Кому цікаво, ось мій міні-репорт по отриманню німецької візи: 1) проплатив у банку (35+3) грн. за призначення дати співбесіди. 2) по і-нету замовив цю дату (потрібно було чекати десь більше суток з моменту проплати в банку). Дату можна також переназначити (то є дуже ГУТ - мені знадобилося ). 3) заповнив анкетку он-лайн (на сайті посольства). Теж досить зручно. Можна зберегти самі ДАНІ, шоб потім їх ше раз не набирати . 4) закупив страховочку (страхова компанія "Універсальна" - оскільки брав у них вже не першу страховку, то дали знижку 20%). 5) дочекався отримання запрошення з Німеччини 6) поїхав до Києва 7) власне процедура у посольстві - деталі: набагато раніше приїзджати не варто - дарма мерзнути. Стоїть жива черга лише на певну годину запису - тобто невелика. Зовні посольства потрібно залишити все, крім документів (включно з телефоном ;(). Поряд є ціле "містечко" дєльцов, які кормляться візами. Там у них є камери схову (3 грн). Охорона запускає у посольство (через металошукач ). Далі черга у вказане віконечко. А потім саме цікаве - СПРАВЖНІСІНЬКИЙ німецький ДОПИТ (тобто співбесіда). Розпитували багато і різного - чого їдеш і як, де і коли був, шо там будеш робити, і т.д. і т.п. Можуть провокувати - на мене чувак наїзжав - де мій старий закордонний паспорт (якого в мене ніколи не було). Але я був впевнений у собі і не смикався . 8) проплата 35 єврів у банку (через дорогу) 9) отримання документів (АХТУНГ - коли я був там, то назначали НЕ на НАСТУПНИЙ день, а ЧЕРЕЗ день). Прийшлося зайвий день погостювати в Києві . Загалом, у порівнянні з польським посольством - все дуже порядно і "цивільно". ЗІ: а от парочку лавочок під посольством могли б і поставити .
Yaryk Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:33 Автор #40 Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:33 8) проплата 35 єврів у банку (через дорогу)Тобто гроші проплачуються після співбесіди?Добре що в банку, мабуть можна прийти з гривнями, а не з євро.9) отримання документів (АХТУНГ - коли я був там, то назначали НЕ на НАСТУПНИЙ день, а ЧЕРЕЗ день). ПрийшлосяБлін, а я думав що документи повернуть на наступний день, і співбесіду призначив на четвер.А в суботу посольство не працює?
Yaryk Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:37 Автор #41 Опубліковано 1 Грудня, 2007 в 21:37 Інфі на сайті посольства не можна довіряти?Видача паспортівЗазвичай наступного робочого дня Ви можете отримати Ваш паспорт:а) якщо Ви подали візову заяву у першій половині дня: наступного робочого дня в першій половині дняб) якщо Ви подали візову заяву у другій половині дня: наступного робочого дня у другій половині дняпонеділок – четвер: 08.00 - 13.00 год. 14.00 - 17.00 год.п’ятниця: 13.00 -15.00 год.©
Victorius Опубліковано 2 Грудня, 2007 в 21:56 #42 Опубліковано 2 Грудня, 2007 в 21:56 Yaryk Так, гроші проплачуються після співбесіди. На співбесіді видають номерок, картку з номером та банківську карту. На отримання документів все це принести з собою + квитанцію про проплату. Інфі на сайті можна довіряти, але, наскільки я зрозумів, вони зараз перевантажені роботою (свята ж скоро ) - тому і видають документи з деякою затримкою. Там здається на сайті й написано шо вони НЕ ГАРАНТУЮТЬ видачу документів на наступний день.
Victorius Опубліковано 2 Грудня, 2007 в 22:00 #43 Опубліковано 2 Грудня, 2007 в 22:00 А про співбесіду в четвер - я так само спочатку зробив (з розрахунку отримати в пятницю візу), але потім її переназначив на вівторок. І не прогадав .
Yaryk Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:20 Автор #44 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:20 УРА! Мені дали візу!Всім дуже дякую ще раз і +1 за допомогу!Хочу добавити: мою заявку розглядали близько 4 днів, тобто я здав її в п'ятницю о 14,00. Мені обіцяли дати результат у вівторок після обіду, а дали лише в середу ввечері.Білети були куплені завчасно, але в посольстві на них навіть не глянули - одразу просунули назад у віконце.Тобто, думаю, їх не обов'язково купувати до отримання візи.Під час першого візиту в посольство від мене вимагали докази родинних зв'язків, тобто: свідоцтво про народження мого дядька і матері (щоб можна було доказати що вони рідні брат і сестра) + довідка про шлюб моєї матері і мого батька (там вказано про зміну прізвища моєї матері під час шлюбу) + моя довідка про народження + довідка про шлюб дядька і тітки (саме тітка оформляла на себе запрошення)Після пред'явлення всіх документів в посольстві мене майже нічого не питали, тільки "Де і як довго працюєш" і "Чого прешся в Німеччину".
Shura Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:24 #45 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:24 удачно съездить и хороших впечатлений!
Yaryk Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:25 Автор #46 Опубліковано 19 Грудня, 2007 в 19:25 При будь-яких питаннях стосовно візи в Німеччину звертайтесь в цей топік, допоможу чим зможу
Zeuss Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 08:00 #47 Опубліковано 20 Грудня, 2007 в 08:00 Гарної подорожі і приємних вражень.Повір якщо їдеш перший раз то Європа приємно здивує.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.