Перейти до змісту

Як краще оформити візу в Німеччину?

Yaryk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Yaryk Розлабся з німецькою візою і роби польську - з 21 грудня 2007 року Польша входить в зону Шенгенського договору. Я думаю польську візу простіше получити чим німецьку :D

http://www.rg.ru/2007/11/09/shengen-anons.html

http://glavred.info/archive/2007/11/09/093213-8.html

Опубліковано

Можу дещо добавити від себе.

Пів року тому оформляв собі шенген.

По порядку. Друзі привезли запрошення з фірми (мов бла...бла...бла запрошуємо Вас відвідати з візитом нашу фірму).

Зірбрав пакет документів. Все стандартно обидва паспорти (треба тільки закордонний, але наш теж нехай на всякий випадок буде), одна (краще три фото), у мому варіанті документи з роботи (трудова, довідка). Якщо студент пакет документів складуть в деканаті, там дівчата знають що потрібно. Якщо підприємець свідоцтво, патент, довідка про доходи з податкової, обороти по банківському рахунку.

Можна ще права, якщо є авто техпаспорт (це просто свідчення твоїх статків).

Далі в посольстві це тіпа не обовязково, але вони звертають на це увагу і, повірте мені, це грає велику роль - довідка про депозитний рахунок і чим на більшу суму. В іделі десь так 20000-30000 тисяч євро.

Біля візового центру купуєш страховку. І домовляєшся з тьтьою у якої брав страховку щоб вона зайшла і забрала твій паспорт (складаєш на її імя доручення, даєш свій номер мобільного 50 грн і т.д.). Це дешевше чим їхати з нову у Київ. У самому центрі віддаєш усі документи дівчинці вона їх переглядає і якшо все ок - пише тобі квитанцію на оплату фіксованої суми.

! Оскільки за мене робили оплату я стояв і лялякав з тією дівчинкою. Ніяких поміток вона не робить, її задача все передивитись і тупо скласти усе в спеціальний кульочок.

Далі посольство. Легше буде тим хто по-молодості попадав у міськвіділ :). Все просто - Впевненість. Ніякої метушні. Там сидять гарні психологи. Погляд бажано прямо в очі, якшо не витримуєш рівний погляд кудись в далечінь. Легка посмішка, і саме головне в те що ти говориш повинен вірити особисто. Повірив собі що не хочеш чкурнути за бугор рахуй віза в кармані.

Можете мені не повірити але ми з контролером з посольства говорили по суті секунд 30. Весь інший час вона стібалась з напрямку діяльності моєї фірми а я їй підігравав. Розказав анекдот ми весело посміялись і розішлись.

В результаті я просив одноразову місячну візу з коридором у 7 днів. А отримав трьохмісячну мультивізу з коридором у місяць. Хоча я навіть цього не просив.

Головне вести себе природньо. Ніяких театральних ролей.

І на останок повідаю одну байку.

Стоїть черга в посольство, виходить якийсь працівник і каже: "Я мов рішала. Ті хто реально по визову вліво, ті хто нелегальчиком вправо. Вам крупно повезло. Зараз я у вас зберу паспорти і бистренько нашльопаю віз". Черга звістно розділилась. Чувачком виявився посол. Спокійно зібрав усі паспорти і вліпив департацію. Мораль такова - в любій ситуації треба діяти як сам вважаєш за потрібне, а не так як хтось тобі радить.

Опубліковано

Бачу всі їздили за кордон або відпочивати, або по роботі. А до родичів по виклику ніхто не їздив? Просто в списку необхідних документів є така річ як "Заява-зобов'язання згідно %%66-68 Закону перебування в країні". Я так розумію - цей документ повинен гарантувати що фінансувати моє перебування за кордоном буде той, хто запрошує. Я говорив родичам про це, але вони сказали що у них про такий документ ніхто не знає. Вони просто подали довідки про доходи і оформили виклик (через кілька днів має буде в мене).

Хто знає шо це за документ? Можливо він входить в візу? І чи не буде у мене проблем при його відсутності?

Опубліковано
Бачу всі їздили за кордон або відпочивати, або по роботі. А до родичів по виклику ніхто не їздив? Просто в списку необхідних документів є така річ як "Заява-зобов'язання згідно %%66-68 Закону перебування в країні". Я так розумію - цей документ повинен гарантувати що фінансувати моє перебування за кордоном буде той, хто запрошує. Я говорив родричав про це, але вони сказали що у них про такий документ ніхто не знає. Вони просто подали довідки про доходи і оформили виклик (через кілька днів має буде в мене).

Хто знає шо це за документ? Можливо він входить в візу? І чи не буде у мене проблем при його відсутності?

"Заява-зобов'язання..." - это и есть приглашение от твоих родственников..

Опубліковано

В заяві на отримання візи а також в страховці краще вказувати реальну адресу проживання чи місце прописки? (я прописаний в іншому місті)

Опубліковано

Допоможіть, будь ласка, знайти контакти фірм, що займаються пасажирськими перевезеннями в Німеччину.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
В заяві на отримання візи а також в страховці краще вказувати реальну адресу проживання чи місце прописки? (я прописаний в іншому місті)

В запрошенні вказана адрема прописки, тому її ж записую в заявку.

Ще кілька питань по заявці:

В онлайновій версії заявки є такий пункт як "5. Личный код ", в pdf-версії він записаний як "Особистий код/Номер внутрішнього загальногромадянського паспорту (факультативно)"

І шо туди все-таки вписувати? Ідентифікаційний код чи номер паспорта?

"32. Первый пункт пересечения границы или маршрут транзита" - мається на увазі таможня Україна-Польща чи Польща-Німеччина ? Чи щось інше?

"33. Транспортное средство" - вказати просто "автобус" чи дати посилання на фірму-перевізника?

Опубліковано

напиши и ИНН и № паспорта

можно указать 2 перехода. (нам было легче. аэтопорт Борисполь)

просто автобус

кстати... заполни пару вариатнов. на всяк случай.

а там поварьируй. или попроси в посольстве 2 секунды и впиши там :smile3:

Опубліковано

Кому цікаво, ось мій міні-репорт по отриманню німецької візи:

1) проплатив у банку (35+3) грн. за призначення дати співбесіди.

2) по і-нету замовив цю дату (потрібно було чекати десь більше суток з моменту проплати в банку). Дату можна також переназначити (то є дуже ГУТ - мені знадобилося ;)).

3) заповнив анкетку он-лайн (на сайті посольства). Теж досить зручно. Можна зберегти самі ДАНІ, шоб потім їх ше раз не набирати :).

4) закупив страховочку (страхова компанія "Універсальна" - оскільки брав у них вже не першу страховку, то дали знижку 20%).

5) дочекався отримання запрошення з Німеччини

6) поїхав до Києва

7) власне процедура у посольстві

- деталі: набагато раніше приїзджати не варто - дарма мерзнути. Стоїть жива черга лише на певну годину запису - тобто невелика.

Зовні посольства потрібно залишити все, крім документів (включно з телефоном ;(). Поряд є ціле "містечко" дєльцов, які кормляться візами. Там у них є камери схову (3 грн).

Охорона запускає у посольство (через металошукач ;)).

Далі черга у вказане віконечко.

А потім саме цікаве - СПРАВЖНІСІНЬКИЙ німецький ДОПИТ ;) (тобто співбесіда).

Розпитували багато і різного - чого їдеш і як, де і коли був, шо там будеш робити, і т.д. і т.п.

Можуть провокувати - на мене чувак наїзжав - де мій старий закордонний паспорт (якого в мене ніколи не було).

Але я був впевнений у собі і не смикався :).

8) проплата 35 єврів у банку (через дорогу)

9) отримання документів (АХТУНГ - коли я був там, то назначали НЕ на НАСТУПНИЙ день, а ЧЕРЕЗ день). Прийшлося зайвий день погостювати в Києві :).

Загалом, у порівнянні з польським посольством - все дуже порядно і "цивільно".

ЗІ: а от парочку лавочок під посольством могли б і поставити :).

Опубліковано
8) проплата 35 єврів у банку (через дорогу)

Тобто гроші проплачуються після співбесіди?

Добре що в банку, мабуть можна прийти з гривнями, а не з євро.

9) отримання документів (АХТУНГ - коли я був там, то назначали НЕ на НАСТУПНИЙ день, а ЧЕРЕЗ день). Прийшлося

Блін, а я думав що документи повернуть на наступний день, і співбесіду призначив на четвер.

А в суботу посольство не працює?

Опубліковано

Інфі на сайті посольства не можна довіряти?

Видача паспортів

Зазвичай наступного робочого дня Ви можете отримати Ваш паспорт:

а) якщо Ви подали візову заяву у першій половині дня: наступного робочого дня в першій половині дня

б) якщо Ви подали візову заяву у другій половині дня: наступного робочого дня у другій половині дня

понеділок – четвер: 08.00 - 13.00 год. 14.00 - 17.00 год.

п’ятниця: 13.00 -15.00 год.

©

Опубліковано

Yaryk

Так, гроші проплачуються після співбесіди.

На співбесіді видають номерок, картку з номером та банківську карту.

На отримання документів все це принести з собою + квитанцію про проплату.

Інфі на сайті можна довіряти, але, наскільки я зрозумів, вони зараз перевантажені роботою (свята ж скоро ^_^) - тому і видають документи з деякою затримкою. Там здається на сайті й написано шо вони НЕ ГАРАНТУЮТЬ видачу документів на наступний день.

Опубліковано

А про співбесіду в четвер - я так само спочатку зробив (з розрахунку отримати в пятницю візу), але потім її переназначив на вівторок. І не прогадав ^_^.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

УРА! Мені дали візу!

Всім дуже дякую ще раз і +1 за допомогу!

Хочу добавити: мою заявку розглядали близько 4 днів, тобто я здав її в п'ятницю о 14,00. Мені обіцяли дати результат у вівторок після обіду, а дали лише в середу ввечері.

Білети були куплені завчасно, але в посольстві на них навіть не глянули - одразу просунули назад у віконце.

Тобто, думаю, їх не обов'язково купувати до отримання візи.

Під час першого візиту в посольство від мене вимагали докази родинних зв'язків, тобто: свідоцтво про народження мого дядька і матері (щоб можна було доказати що вони рідні брат і сестра) + довідка про шлюб моєї матері і мого батька (там вказано про зміну прізвища моєї матері під час шлюбу) + моя довідка про народження + довідка про шлюб дядька і тітки (саме тітка оформляла на себе запрошення)

Після пред'явлення всіх документів в посольстві мене майже нічого не питали, тільки "Де і як довго працюєш" і "Чого прешся в Німеччину".

Опубліковано

При будь-яких питаннях стосовно візи в Німеччину звертайтесь в цей топік, допоможу чим зможу ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...