Перейти до змісту

Балачки та розборки про фототехніку


IncvizitoR

Рекомендовані повідомлення

Шукав якусь загальну тему про фототехніку, щоб не створювати про кожне своє питання нову тему, але так і не знайшов. Тому вирішив створити. Щоб накоплювався який загальний збірник питань, і можливо хтось отримає відповідь ще до створення нової теми. Серед яких важкувато знайти щось конкретне.

Отже маю таку "проблему": підключаю до тушки Nikon D3000 об’єктив Sigma 28-200 3.8-5.6, об’єктив під викрутку а тушка якраз без неї, теоретично має працювати в мануальному режимі. Отже в мануальному після підключення тушка вимагає зафіксувати на об’єктиві максимальне число діафрагми (мінімальний фізичний отвір) і лише тоді погоджується робити знімки. Хто про таку ситуацію в курсі, це не означає про недолік чи поломку об’єктиву? Це штатна ситуація? Це значить що в такому поєднанні завжди прийдеться фотографувати на мінімальній діафрагмі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://radojuva.com.ua/2011/12/obzor-sigma-70-300mm-14-5-6-d-dl-macro/

http://radojuva.com.ua/2012/06/nikon-ai-s-old-lens-about/

тут почитайте.

вам не прийдеться фотографувати на мінімальній діафрагмі. Камера просить зафіксувати діафрагму для можливості автоматичного управління останньою. Тобто ви можете виставляти значення діафрагми в камері і вона буде закриватись до потрібного значення в момент зйомки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за корисні ссилки, вже розібрався, все функціонує лише за виключенням автофокуса. Хоча момент фокусування руками об’єктив сигналізує в видошукачу, може то й тушка це робить хз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...