Перейти до змісту

Допоможіть з вибором газового конвектора

Brain_Inside

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Яку потужність конвектора вибрати для жилої кімнати 18 м2. Чугун чи сталь? Кажуть, що чугун виділяє неприємний запах. Сталь - тріщить при нагріванні (чи не буде заважати сну?). Порадьте фірму-виробник.

Опубліковано

Їх переваги

- можливість автономної роботи незалежно від наявності електропостачання, запалювання п’єзометричне

- моживість плавного регулювання потужності і автоматичного підтримання постійної температури приміщення

- низька інертність, при якій можливе швидке регулювання температури

- відсутність в системі опалення теплоносія, який може замерзнути при перебоях в газопостачанні, тому їх можна відключати на довгий термін і використовувати для опалення приміщень не призначених для постійного перебування людей

- безпека експлуатації завдяки наявності автоматики безпеки , закритої камери згорання і відводу продуктів згоряння на зовні

- не висока вартість і низькі експлуатаційні витрати

- простота монтажу

Опубліковано

Дорого то скільки?

Масляний радіатор спалить тобі за сутки скажімо 20 кв.. Множимо на 30 виходить 600 кв, а потім по формулі 150 кв по 28,02 коп, + 450 кв по 36,48 = 200 грн.)

Далі.. не треба паритись з встановленням, відведенням продуктів згорання за межі кімнати, обслуговуванням, обліком і тд..

.

З.І. А відсутність у системі теплоносія це мінус.. бо буде спалювати органічний пил.. в звязку з тим, що температура на поверхні теплообмінника буде надто висока.

Опубліковано

Скільки людей - стільки варіантів. " Нагреваясь до 100 градусов, масляные обогреватели в отличие от конвектора высушивают воздух. Кроме того такая температура нагрева не совсем безопасна и для человека и для находящихся рядом легко воспламеняющихся тканей, бумаг и т.д. Максимальная температура конвектора составляет 60 градусов. Таким образом, показатель безопасности конвектора выше, чем у масляного радиатора." Дякую, подумаю, світло не розглядав, так як 2000 кВт уфо не вистачало в лютий мороз) .

• add.png
  • 0

Опубліковано

Ще одне... Потрібно опалювати 2 кімнати (не суміжні). Тобто, 600 кВт х2 = 1200 кВт. " за объем, употребленный свыше 800 кВт/час электроэнергии в месяц 95,76 коп

.

Опубліковано

Нагреваясь до 100 градусов, масляные обогреватели в отличие от конвектора высушивают воздух.

Повний гон.)))) Звідки там 100 гардусів візьметься.. я його рукою часом соваю з місця на місце.. поки без тотальних опіків.))))

А приміщення утеплені? Доречі.. уфо сам не розглядав... фігня це... імхо. Так.. на вулиці під плєдом осінню потусуватись.

З власного досвіду.. я досі палю електрикою... ще котла не вмикав.. за 9 днів.. спалив 270 кв... 1 масляний радіатор на 11 чи 12 ребер і панель з конветором на 1.4 кв. Панель на 45 градісів встановлена.. Масляний на 1 кв (є ще положення на 1.5 кв.. і якщо 2 разом то 2.5) на "двійкку-трійку" з шести положень.

2 Ді.. а як включити... то ше й тепло буде.)))

З.І. Доречі... а приміщення житлове?

Опубліковано

Lexx_Giant,

Так. Дерев"яний старенький будиночок. Цього року утеплений пінопластом. Опалювався 2-ма пічками з газовою апаратурою. Газу жерло добряче. Та й перепади температури великі.

З.І. До речі, як я казав, з 2-ма Радіаторами я не впишуся кВт-ний ліміт. А по 1грн за кВт - це круто.

Опубліковано

Сам нещодавно цікавився даним питанням.

Отож:

На 18квадратів цілком і повністю вистачить 2-х ліватного конвектора.

Краще брати чавунний, оскільки стальні з часом можуть поргорати.

По співвідношенню ціна\якість на даний момент оптимально - житомирський завод.

Опубліковано

До речі, як я казав, з 2-ма Радіаторами я не впишуся кВт-ний ліміт. А по 1грн за кВт - це круто.

Можливість використання двотарифного лічильника розглядали? З 23 до 7 години електрика буде дешевшою в 4 рази.

Опубліковано

Brain_Inside сказал: До речі, як я казав, з 2-ма Радіаторами я не впишуся кВт-ний ліміт. А по 1грн за кВт - це круто. Можливість використання двотарифного лічильника розглядали? З 23 до 7 години електрика буде дешевшою в 4 рази. 0 Жизнь прекрасна и удивительна, если выпить предварительно.

Це все - додаткові затрати. Тим більше, будинок газифікований. Дякую.

Отправлено Сегодня, 10:00 Сам нещодавно цікавився даним питанням. Отож: На 18квадратів цілком і повністю вистачить 2-х ліватного конвектора. Краще брати чавунний, оскільки стальні з часом можуть поргорати. По співвідношенню ціна\якість на даний момент оптимально - житомирський завод.

Дякую. Відповідь по темі.

• 9 місяців потому...
Опубліковано

Яку потужність конвектора вибрати для жилої кімнати 18 м2. Чугун чи сталь? Кажуть, що чугун виділяє неприємний запах. Сталь - тріщить при нагріванні (чи не буде заважати сну?). Порадьте фірму-виробник.

При 18 м2 і висоті стелі до 2,5 м підійде газовий конвектор 2 кВт. Радив би ставити чавунні конвектори феррад. Це колишні демради, просто зробили ребрендинг.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...