Перейти до змісту

Відповідальність за перевищення швидкості руху

legolas_soi

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Маю дискусію: одні кажуть, що штрафують в населеному пункті при швидкості 70км\год, а я стверджую що лише при 80 км\год.

В інтернеті нарив лише ось це: http://www.rbc.ua/ukr/top/show/kabmin-utverdil-dopolnitelnye-ogranicheniya-skorosti-dvizheniya-27072012194200

Законопроект пропонує встановити відповідальність за перевищення швидкості більш ніж на 10 км/ч.

Тобто цей законопроект так і не прийняли? Чи все таки діє вже 10-ка?

Буду вдячний за ваші змістовні відповіді

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття 122. Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху

Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, -

тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це стаття чого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

КУпАП - Кодекс України про адміністративні правопорушення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ст. 122 КУпАП, ч.1 :

Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину (...) тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 340 грн.).

Тобто за перевищення менше, як на 20 км/год адміністративної відповідальності не передбачено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

legolas_soi, давно за кермом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так точно. 6 чи 7 років. Тому я й доказував правдиву точку зору.

А мені доказували що прийняли зміни, яких я ніде і не знайшов... Лише проект змін

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та часто доказують того чого немає. Почують в новинах і потім кажуть що вже так, бо вони чули, а насправді нічого не прийняли і все по старому. Але ж це наш народ, чую дзвін, але фіг його знає звідки він :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

legolas_soi, цитат вже надавали, тримай ще пруфлінк на 122-гу статтю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вичерпна відповідь надана. Дякую всім

//closed

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...