Перейти до змісту

I Have A Dream - 50 років!


Dream

Рекомендовані повідомлення

28 серпня 1963 — біля Меморіалу Лінкольна у Вашингтоні зібралися 200 тисяч учасників маршу протесту проти расової сегрегації та дискримінації. Перед ними зі своєю знаменитою промовою «В мене є мрія» виступив борець за громадянські права темношкірих громадян Америки Мартін Лютер Кінг.

«Я маю мрію, що одного прекрасного дня нація підніметься і зрозуміє … що всі люди створені рівними … Я мрію про той день, коли … з'явиться слава Господня, і кожна людина побачить Боже спасіння! … У цьому наша надія і наша віра. З цією вірою ми зможемо викресати з гори відчаю камінь надії. Ця віра допоможе нам працювати разом, молитися разом, відстоювати свободу разом, знаючи, що настане день нашого визволення. Але в дорозі до праведного місця ми не повинні здійснювати неправедні справи …»

http://www.youtube.com/watch?v=nFcbpGK9_aw

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому королевська

www.youtube.com/watch?v=KQET6oQEYAM

а в чому смисл теми? могорич хочеш поставити чи шо? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

www.youtube.com/watch?v=KQET6oQEYAM

тю, блін, вже забулось ))

а в чому смисл теми?

золотий ювілей однієї з найпотужніших промов у світі.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитата «Я маю мрію, що одного прекрасного дня нація підніметься і зрозуміє … що всі люди створені рівними … Я мрію про той день, коли … з'явиться слава Господня, і кожна людина побачить Боже спасіння! … У цьому наша надія і наша віра. З цією вірою ми зможемо викресати з гори відчаю камінь надії. Ця віра допоможе нам працювати разом, молитися разом, відстоювати свободу разом, знаючи, що настане день нашого визволення. Але в дорозі до праведного місця ми не повинні здійснювати неправедні справи …»

... краще не скажеш... :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Його мрія - така ж утопія, як і єдина держава, валюта або релігія, і переконали його в цьому спецслужби його ж країни. В принципі, як і Джона Кенеді, якого ця промова і переконала зробити більш рішучі кроки. А, ну і останнього застрелили через два місяці, за такі ж рішучі кроки, але це вже інша історія.

Радіти ж результатам його промови теж не вельми варто - толерастія набирає обертів в Європі і потроху суне до нас, а індіанці продовжують мерзнути в вагончиках резервацій. Так що "зближення" в результаті мало чого хорошого принесло.

Промова «Я маю мрію» вважається шедевром ораторського мистецтва: своїм мовостилем нагадує негритянську баптистську проповідь. Вона сповнена алюзій на Біблію, Декларацію незалежності США, Маніфест про звільнення рабів і Конституцію США.

"Рівність прав" і "США" - це як "Українский депутат" і "чесний"

А якщо вже розглядати сабж як "ораторське чудо", то можна і Гітлера згадати - він теж неслабо людей піднімав.

І взагалі, рівними люди стають тільки на кладовищі <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

корінні французи, німці чи англійці

Через 50 років їх може і не залишитись. Особливо французів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Радіти ж результатам його промови теж не вельми варто - толерастія набирає обертів в Європі

Толерастія зробила з США найсильнішу світову державу. Якби цього не було, то в країні весь час би йшли розборки між різними етнічними групами. Це породило б нестабільність і про роль "світового лідера" ніхто б не говорив

Через 50 років їх може і не залишитись. Особливо французів

Смішно про таке читати. Через 50 років скоріше українців не буде, ніж французів. По суті за 20 років у нас населення на близько 10 млн. скоротилось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...