Перейти до змісту

Помер Онопрієнко


Dream

Рекомендовані повідомлення

У Житомирській в'язниці №8 помер серійний убивця Анатолій Онопрієнко, який в 1996 році був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство 52 осіб. Цю інформацію підтвердило джерело в Житомирському управлінні державної пенітенціарної служби, передає Житомир.info.

Причини смерті в'язня не уточнюються.

За гратами Онопрієнко відсидів близько 17 років. У період з 1989 по 1996 роки він убив 52 людини: дев'ятьох - з 14 червня по 16 серпня 1989 року і 43-х - з 5 жовтня 1995 по 22 березня 1996 року. Залишається велика кількість інкримінованих Онопрієнкові епізодів, які у суді не довели.

ТВі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тра було його ще після суду... :0121:

Як на мене він не заслуговує, чи не заслуговував, на таке легке покарання. А от ще з десяток років у камері-одиночці йому не помішало б.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тра було його ще після суду... :0121:

Як на мене він не заслуговує, чи не заслуговував, на таке легке покарання. А от ще з десяток років у камері-одиночці йому не помішало б.

Але і утримувати таких як він за гроші платників податків теж не то

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, видали цю тему. Не заслуговує Онопрієнко що б про нього згадували! Пройшло повідомлення по новинах - та й хватить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, видали цю тему. Не заслуговує Онопрієнко що б про нього згадували! Пройшло повідомлення по новинах - та й хватить!

завтра чи післязавтра - щоб дублів не робили.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

певно його накінець-таки забили на замовлення родичів загиблих. або перекатували в тюрмі, шо аж коні двинув.

собаці-собача смерть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

28 серпня в управлінні ДПтС у Житомирській області відбудеться брифінг щодо смерті Анатолія Онопрієнка

ПРЕС-АНОНС

27 серпня 2013 року о 17 год. 15 хв. зафіксовано біологічну смерть засудженого до довічного позбавлення волі Онопрієнка Анатолія Юрійовича.

28 серпня 2013 року о 10:00 год. в управлінні ДПтС України в Житомирській області з цього приводу відбудеться брифінг.

ДПтС

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не потрібно про цю тварину даже згадувати. Хай горить в пеклі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Він відсидів 17 років. Пишуть, що помер від серцевого нападу.думаю, помста чи тортури призвели би до смерті швидше. Життя..прийшов його час померти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream, видали цю тему. Не заслуговує Онопрієнко що б про нього згадували! Пройшло повідомлення по новинах - та й хватить!

завтра чи післязавтра - щоб дублів не робили.

фото таки лишнє - забрав з топікстарта.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

logo_gazetaua_120.gif

http://gazeta.ua/articles/515145

07.09.2013 13:24

"Онопрієнко жалкував тільки про одне - що його впіймали" - адвокат

Найвідоміший і жорсткий маніяк України Анатолій Онопрієнко помер від серцевої недостатності 27 серпня. На його рахунку 52 вбивства. Останній раз ще на суді його захищав житомирський адвокат Руслан Мошковський . Що він думає про свого клієнта вже після його смерті, він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

Чому взялися за справу Онопрієнка?

- Це вирішувало керівництво апеляційного суду. Вони мене знали, я в Житомирі живу все життя , тут всі один одного знають. І, враховуючи мій стаж роботи, за всіма параметрами підходив. Суддя сказав просто: "Є одна справа і треба взяти у ній участь". Ні прізвища, ні про справу нічого не говорив. А я не стежив за цими подіями, новини не дивився, тому нічого про Онопрієнка не чув. Через два тижні знову мене запитує: "Ти ознайомився зі справою?". Кажу, що ні. Вважав, що там тільки один том і роботи на півгодини-годину. А він каже: " Так треба вже почитати, подивитися". Я подивився, а там сто томів. Беру обвинувальний висновок у двох томах, там тільки по одній справі 30 епізодів розписані. 52 вбивства і з них 10 малолітній дітей. Подумав: "Важко мені доведеться. Справа серйозна". Але все - згоду дав і зворотного шляху немає.

Не хотіли відмовитися? Все-таки 10 маленьких дітей вбив.

- Трошки хотілося, але фактичних підстав для відмови не було. Навпаки, у мене вже професійний інтерес проявився. Я захотів познайомитися з Онопрієнко. Мені було важливо знати його позицію: визнає він все або йому навішали чогось чужого. Він щиро мене переконав: ніхто нічого не вішав, всі його. Навпаки навіть радий про це заявити.

Вам стало легше працювати?

- Звичайно. Я вже думав не над перевіркою доказів і епізодів. Взагалі, я у нього вже був шостим або п'ятим адвокатом. Онопрієнко ж давав свідчення по кожному епізоду і міліція з прокуратурою тільки встигали виїжджати і фіксувати нові злочини. А як же вони все це розкрили? Він сам розповів.

Для чого?

- Розумів, що покарання буде одне і те ж. Тому розповів про все, щоб знали і говорили про нього. Але думаю, що це не все. Він зізнався в тому, що довели на 100%.

Не хвилювалися перед першою зустріччю?

- Ні. Перші рази, як його приводили - сидів у наручниках. Потім їх знімали, але пізніше знову почали пристібати. Це і правильно, тому що мало чого можна було б від нього чекати. Це ж звір, з ним дуже небезпечно.

Як поводився?

- Був пригнічений. Я 2 години його розбалакував. Спочатку про себе розповів, хто я, звідки. Потім і він розповів, що чудив тут в Україні. Але злякався, що його знайдуть і втік до Європи. Казав постійно: "Там чудив, там чудив, там чудив". Коли побачив, що кінь не валявся - повернувся сюди і далі почав лупити. Ще 43 вбивства. У Європі він навряд когось вбивав, там так не виходило, як в Україні. Розумієте, які це роки були? Світла не було, телефонів теж. Особливо на околицях сіл. Він вбивав беззахисних людей.

Чому?

- Гроші потрібні були.

Що ж він у тих бідних людей брав?

- Постійно сподівався, що щось буде. Я у нього теж питав: "Що ж ти до багатих не вбивав?", а він відповів, що для початку тренувався на бідних.

Все одно дивно вбити цілу родину, взяти дріб'язок і піти.

- Розумієте, він перший раз убив - минулося, другий - теж пройшло. Чому далі не йти? Як казала одна постраждала, у якої він дочку вбив: "Вовк може наїстися і вже ситий, а цього нагодувати не можна".

А що шокувало вас з його розповідей?

- Взагалі я його справу читав як страшний детектив. Але найстрашніше було, як він розповідав, як дитину застрелив. Що вистрілив йому в голову, вона злетіла і тільки череп залишився. Жахливо було це слухати.

І не хотіли піти?

- Треба було справу до кінця довести. Це як лікар, якщо б у нього апендицит був, то що його покинули б хіба? Довелося оперувати і рятувати.

Шкодував хоч про щось?

- Він шкодував лише про одне, що його спіймали. Таке, щоб він засмутився через те, що когось убив - такого не було. Він дуже спокійно розповідав, як вбивав і у мене складалося враження, що йому це навіть приємно. Онопрієнко думав, як виплутатися з тієї ситуації, в яку потрапив. І я, як адвокат, йому давав таку надію. Що рано чи пізно він вийде. Повинен же був налагодити психологічний контакт. Казав: "Все в цьому світі не вічне, все змінюється. Он Югославія розвалилася, хто його знає, може таких як ти колись пошлють воювати." Не міг же я йому сказати: "Та ти сволота, як ти міг таке накоїти?" . Я не слідчий і не прокурор. Та й ті з ним теж по-хорошому були. Всім треба було встановити істину, постраждалі чекали на правосуддя. Для чого було грати? І без того люди емоційно все сприймали.

Він хотів вийти?

- Він мені такого не говорив. Це я йому таке вселив: "Ти кріпися, тебе не розстріляють, будеш жити. А там невідомо як буде".

Боявся розстрілу?

- Ну, а як же? Психологія яка у вбивць: "Ось я посиджу , а там далі може щось буде. Щось зміниться, аби не розстріляли". Думаю, через 25 років він подавав би прохання на умовно-дострокове звільнення. Онопрієнко постійно сподівався, що вийде. Подивіться його останнє інтерв'ю, де він говорить : "Я хочу померти. Навіщо жити так, як зараз? Ліпше не жити взагалі". Він спеціально так говорив, так сподівався, що йому хтось скаже : "Та ні, ви не поспішайте, он буде такий-то закон". Він намагався дізнатися , як же воно в майбутньому буде. Дуже хотів жити і вийти на свободу.

Ніколи не скаржився, що його б'ють у в'язниці? Були чутки, що його навіть самі засуджені хотіли вбити.

- Правильно, тому що це виходить за рамки нормального. Але я не чув від нього, щоб його били.

Його засудили до страти, але ви чомусь подали апеляцію?

- Я не знаю, хто це подав, але не я.

Що ви відчули, коли його не стало?

- Що вже нарешті про нього перестануть говорити. Він на це не заслуговує. Теж мені героя знайшли. Онопрієнко - злочинець і якого біса він ще ходить по світу .

Розкажіть про себе. Звідки ви, де навчалися?

- Я з Житомира . Закінчив тут школу, технікум, відслужив в армії в Новоград-Волинському в авіаційній частині. Після армії мені запропонували їхати на навчання в Єкатеринбург, у юридичний. Закінчив там судово-прокурорський факультет. Повернувся працювати у прокуратуру Житомира.

Перші справи пам'ятаєте?

- Так, це була кримінальна справа - вбивство. Жінка чоловіка вбила кухонним ножем. Звичайна битовуха. Пам'ятаю як мене лаяв прокурор, що я її не взяв під варту. А я її пожалів, вона хвора була, навіть додому не могла дійти. Потім її засудили і вона померла у в'язниці.

Чому вас відразу на кримінал потягнуло?

- Просто так зсклалося. Коли Союз розвалився - я пішов працювати адвокатом. Всякі люди з тих пір були. І злодії, і шахраї. Я не те що їх як людей захищав, а їх права та інтереси.

Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И был он когда-то пучеглазым младенцем. Смотрел на мир изумленными глазишками. И ходил не в школу для маньяков, а как и мы все...

Я к тому, что нам, взрослым, надо думать, как не порождать таких чудовищ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

стільки приємних новин до дня народження!!

Ше б наші Англію взули і буде радість!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vetalforever, ну ось і ти вніс свій вклад в увіковічнення пам'яті Онопрієнка ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Я не гуманист, по-этому моё пожелание этому "нечеловеку" (мягко говоря) будет зловещим. Его не содержать надо было за наши деньги, а четвертовать медленно, в течении суток, чтобы эти сутки показались ему вечностью.

Не может нормальный человек умышленно совершать десятки убийств, - такому в обществе не место, он опасен для всех. От таких надо избавляться, таких надо уничтожать. ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не гуманист, по-этому моё пожелание этому "нечеловеку" (мягко говоря) будет зловещим. Его не содержать надо было за наши деньги, а четвертовать медленно, в течении суток, чтобы эти сутки показались ему вечностью.

Не может нормальный человек умышленно совершать десятки убийств, - такому в обществе не место, он опасен для всех. От таких надо избавляться, таких надо уничтожать. ИМХО.

Тобто, взяти на службу державі пару онопрієнків щоби вони втілювали це в життя?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не гуманист, по-этому моё пожелание этому "нечеловеку" (мягко говоря) будет зловещим. Его не содержать надо было за наши деньги, а четвертовать медленно, в течении суток, чтобы эти сутки показались ему вечностью.

Не может нормальный человек умышленно совершать десятки убийств, - такому в обществе не место, он опасен для всех. От таких надо избавляться, таких надо уничтожать. ИМХО.

Тобто, взяти на службу державі пару онопрієнків щоби вони втілювали це в життя?

Не будем в данном случае говорить о гос. служащих (читать: чиновников, руководителей государства), - там отдельный разговор. В случае с Оноприенко более, чем однозначно и тем более доказано+ признал вину. А то что в нашем "демократическом" государстве законы......оставляют желать лучшего (ну это вообще отдельная тема)., опять же ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти не зрозумів. Хто його буде четвертувати повільно, протягом доби? Нормальна людина?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти не зрозумів. Хто його буде четвертувати повільно, протягом доби? Нормальна людина?

В государстве всегда были палачи. Их работа грязная, но работа. И желающие бы нашлись. Скажите родственникам его жертв аргументы в пользу Оноприенко, - услышите многое.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тим, кого він позбавив життя вже байдуже. Не уподоблюйтеся звіру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Его не содержать надо было за наши деньги, а четвертовать медленно, в течении суток, чтобы эти сутки показались ему вечностью

Думки абсолютно нормальної людини ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...