olun4ik Опубліковано 18 Жовтня, 2013 в 22:24 #26 Опубліковано 18 Жовтня, 2013 в 22:24 Нє, я не про те. Після того, як заклала потовчений виноград(це вже сусло, да?), чи можна через день-два добавити ще порцію свіжого винограду?
Nokian Опубліковано 19 Жовтня, 2013 в 07:57 #27 Опубліковано 19 Жовтня, 2013 в 07:57 Через день точно можна, не поб,ються.
olun4ik Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 11:46 #28 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 11:46 Воду доливати кип'ячену?
Nokian Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 14:32 #29 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 14:32 Я позаминулого року давав просту.В суслі вже все одно мікрофлора є.Аби чмста була.
Egoist Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 15:06 #30 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 15:06 виноделы, если будете делать вино,то жмых прошу не выкидывать. Я б с удовольствием его забирал бы. --для чего? Чачу с него делаю ))
Anatoliy313 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 15:09 Автор #31 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 15:09 Воду доливати кип'ячену? Воду доливати сиру (з власного досвіду)
Grudik Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:08 #32 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:08 Народ, підкажіть таку штуку:виноград не мив - віджав руками, поставив все разом для первинного бродіння.Потім все це відцідив, віджав, розлив у два (!) бутлі. Додав цукор попередньо розведений у воді.Поставив гідрозатвор (але на різних бутлях різні кришки).На третій день помітив що другий бутель якось погано булькає на відміну від першого. Подумав що діло у кришці (вона мені відразу не сподобалась).Купив на базарі нову (таку як на першому бутлі), але другий бутель все одно не почав булькати.Що не так, адже сировина у першому і другому ідентичні?? Але перший досить інтенсивно булькає, а другий ну ніяк ((Що можна зробити?
INVICTUS Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:28 #33 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:28 підкажіть, який виноград брати? чи підійде чуток припорчений? його ж зараз можна багато на ринку знайти, та і дешевше вийде
Grudik Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 23:10 #34 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 23:10 Попробуйте додати трохи цукру.але ж вроді в обох бутлях кількість цукру та ж сама =(
Nokian Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 07:22 #35 Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 07:22 Я б злив їх разом, перемішав, а потім знов розлив у бутлі.Хочу в цьому році спробувати взагалі не розливати у бутлі. Люди так вже робили.
olun4ik Опубліковано 25 Жовтня, 2013 в 09:42 #36 Опубліковано 25 Жовтня, 2013 в 09:42 Ще питання: бутлі мають стояти в темноті, на світлі, чи просто, щоб на них не попадало сонце? І чогось 2 дні інтенсивно побулькало і перестало. Температура 20, мало?виноделы, если будете делать вино,то жмых прошу не выкидывать.Є жмих.Хочу в цьому році спробувати взагалі не розливати у бутлі. Люди так вже робили.Мені теж розказували, що сусло зі жмихами може стояти і місяців 2, потім зразу розливати в пляшки. І сидр так роблять з яблучного соку.
Grudik Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 16:33 #37 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 16:33 Народ, підкажіть.Роблю все по рецепту (дав на 8 літрів соку 2 кг цукру). Бродило три дні. Зараз перестало.Вирішив попробувати - кисле.Треба ще цукру додати??
olun4ik Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 16:56 #38 Опубліковано 15 Листопада, 2013 в 16:56 Я вже так разів 3 добавляла, бродить аж підскакує)) хотіла сухе, а вийде, чювствую, кріпльоне.
Grudik Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 14:13 #39 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 14:13 З горем пополам вино вийшло. Навіть смачне.Виникло ще одне питання - де краще зберігати? Балкона нема, в погрібі температура близько 3-5 градусів... В кімнаті близько 20....А де зберігаєте вино? І де порадите зберігати?
laska Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 15:30 #40 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 15:30 На дегустації від сомельє колись чула, що найкраще місце для витримки вина, це під ліжком в спальні. На запитання чому саме там, почула у відповідь: спокій і відсутність перепаду температур. Очевидно, це не про наші спальні
Rude Boy Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 19:48 #41 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 19:48 На дегустації від сомельє колись чула, що найкраще місце для витримки вина, це під ліжком в спальні. На запитання чому саме там, почула у відповідь: спокій і відсутність перепаду температур. Очевидно, це не про наші спальні :_07:
Grudik Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 20:04 #42 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 20:04 а все ж таки якщо зберігати у погрібі? зіпсується швидко??
Grudik Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:23 #43 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:23 так, я читав що температура 10-12 градусів має бути.Але де її взяти?? холодильник не резиновий, погріб надто холодний (не обігрівача ж туди ставити, там 3-5 градусів), а в кімнатах надто гаряче..А де зберігаєте вино??
Nokian Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:42 #44 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:42 Для цього потрібно викопати яму глубиною 75-100 см, бутилки з вином викладати горизонтальними рядами (не бульше ніж 4 ряди), тоді бутилки засипати тирсою або соломою. Так вино може зберігатись дуже довго при постійній температурі.Це дуже давній та перевірений спосіб зберігання. Ну яму напевно є зміст копати, коли є багато пляшок вина.Саме головне, потім не забути де закопав.До речі, хто де бере пляшки на розлив , темні .?Ну і корки теж треба.Або з горілки Перепілка, ці я вже опробував.Треба пляшок з 20-30.
Grudik Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:56 #45 Опубліковано 26 Грудня, 2013 в 21:56 В основному, я зберігаю вино в квартирі в скляних банках місткістю 10 і 5 літрів.Вище я вже писав, зимою при температурі мінус 15-20 градусів вино у пластмасових бутилках на декілька днів виставляю на балкон (щоб повністю замерзло).якщо я вірно зрозумів, то можна зберігати в такому погребі?
INVICTUS Опубліковано 7 Вересня, 2014 в 13:44 #46 Опубліковано 7 Вересня, 2014 в 13:44 хтось робив вино з білого базарного винограду? читаю, що там треба сік віджимати від ягід і ставити на бродіння... скільки додавати цукру до такого винограду? він доволі солодкий сам по собі, а я хочу отримати напівсолодке, або десертне вино
laska Опубліковано 19 Вересня, 2014 в 21:02 #47 Опубліковано 19 Вересня, 2014 в 21:02 Минулу осінь мала виноробний дебют. Дякуючи вашим порадам, вино видалось на славу. Прихвалювали і досвідчені винороби. І ароматне, і насичений колір, і смакувало, а головне (для мене) голова від нього не боліла Уже бродить цьогорічний врожай, хоч не такий насичений як минулорічний.
areshkov27 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 06:55 #48 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 06:55 Минулу осінь мала виноробний дебют. Дякуючи вашим порадам, вино видалось на славу. Прихвалювали і досвідчені винороби. І ароматне, і насичений колір, і смакувало, а головне (для мене) голова від нього не боліла Уже бродить цьогорічний врожай, хоч не такий насичений як минулорічний. Поділіться рецептом будь-ласка! І з якого винограду робите білий чи червоний. Бо якраз планую на днях поставити на броділку білий виноград)
laska Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 17:28 #49 Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 17:28 Робила з синього, з білим досвіду немаю. Щодо рецепту, то не бачу сенсу повторюватись, в цій темі вони майже дублюють один одного. У мене вийшли такі етапи: Декілька днів вистоювала сусло. Далі гралась з добавлянням цукру до смаку. Бродіння зупинила стопкою горілки на бутль. Далі до весни за нього просто забула (стояло собі в бутлях в темних пакетах на балконі Весною перекочувало в пляшки і погріб, за літо було спожито ))
S30 Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 18:22 #50 Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 18:22 Щодо добавляння цукру по смаку.Не варто. Краще мед або сироп з винограду.Від цукру голова болітиме.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.